Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qawsedrf

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ egyik legikonikusabb és legszélesebb körben alkalmazott terepjárója. Nem csak elnyűhetetlensége és off-road képességei tették kultikussá, hanem időtlen stílusa és az életérzés, amit egyetlen más kocsi sem adhat. Azt hogy ennek a kocsinak mekkora hatása volt és van az emberek életére és…..
Az első világháború, a hadászati és harcászati változások mellett elhozta az egyéni lőfegyverek forradalmát is. A háború második felében megjelenő rohamharcászat teljesen új, nagy tűzerejű és tűzgyorsaságú, könnyű, kis méretű, alacsonyabb lőtávolságú fegyvereket igényelt. Ezt az igényt eleinte…..
Végre ismét rájött valaki, hogy az Uralból nem csak choppert lehet készíteni. Az amerikai Icon után most az ukrán Dozer Garage gurított egy nagyot, de tőlük már láttunk hasonlót: ugye, emlékeznék meg a Dnepr customukra? Az orosz bokszer úgy lett teljesen különböző az eredeti…..
qawsedrf 2013.05.07 13:21:45
@AbuBakr: Huhuhúúú, ez tök igaz! A laptolattyús se egy Bing, de nem rossz. Mondjuk érdekes, hogy azt írja a hírdető, hogy vannak visszahajló karjai, akkor mért nem azzal árulja? Az volna rá való. Bár erre a kormányra nem tudná feltenni, ahhoz is kellene az eredeti. Csak hát az tizenezer fölött mozog mostanság a börzéken. Sokkal kellemesebb is, meg archaikusabbis, mint ez a biciklikormány-szerű. Az eredetinél szép egyenesen lehetett ülni, ennél elölre kell dőlni, egy idő után fárasztó igencsak. Ami még nagyon furcsa a képeken, az a nehezen kivehető váltókar. Az tuti, hogy nem külső mechanikás 72-es, de a váltókar maga sem hasonlít a későbbi hatvanvalahanyas váltókarokra. Már amennyire kivehető.
qawsedrf 2013.05.08 08:54:29
@bakonyibetyarbandi81: A legjobb börzesztori az volt, mikor egy állítólagos Berlin(!) herceg az oroszok bejövetele előtt befalaztatta a kis kedvenc autóját és épp most találták meg 60valahány év után... és valszeg közben az egerek rágták 3 darabra és hegesztették össze újra:-)
qawsedrf 2013.05.08 08:58:31
@Zoló07: Az ural.hu-s srácok tényleg királyok, pár éve nem semmi kiállítást hoztak össze a bnv-n, amikor még volt ott is börze.
TComment Made in Csepel 2012.03.09 08:01:40
Nincs átverés a címben, ez a Volvo nagy eséllyel tényleg a Csepel Autógyárban készült. Igaz, ma már a jó édes anyukája sem ismerne rá. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
qawsedrf 2012.03.10 19:59:22
@dol86: Én úgy tudom, hogy ez is c202, csak egy ráncfelvarrás elötti első verzió. Kabriósan nagyon buli: www.laplander.nu/content/view/21/1/lang,no/
Ajtózár: hogy még kuszább legyen a sztori, "kutatásaim" szerint egy amerikai cég készítette, Atwood, Rockford Illinois.
Ha minden igaz, még megvannak: www.atwoodmobile.com/
Az egyik elrepedt, a másik hiányos, csak azért tudom. Ha valakinek lenne...és akkor még sorolhatnám, mi kéne.
qawsedrf 2012.03.10 14:59:33
@JL: Lehet, hogy durva volt az írásom, bár nemcsak én tettem szóvá, de nagyon felbsztam magam, megint többnyire csak ökörködés és semmi alázat a téma iránt. Ugyanaz, mint a tévében, az idióta motor/autó építő/felújító műsorokban, ahol a műszaki tartalom nulla, csak a kamu civakodás, smúzolás megy. Kis felkészüléssel, utána kereséssel lehetet volna egy műszakilag érdekes és hiteles művet is készíteni, amiből tanulhat az ember, aki fogékony a műszaki finomságokra. Bár lehet, hogy én tévedek és itt nem ez a cél... Ebben a verdában (mármint nem ebben a sárga szörnyben, hanem az eredetiben) amúgy is van egy csomó finomság. Törvénybe kéne iktatni, hogy autós újságíró, eredetiségvizsgáló, stb, csak az lehessen, aki legalább 10 év gyakorlatot lehúzott egy autószerelő műhelyben, ahol karosszériások és elektromosok is dolgoztak. És itt nem egy fővárosi pl.Subaru szakszervízre gondolok, hanem ahol minden típus megfordul. És börzékre járni mindig (nem csak Olaszba:-), ott rengeteget tanulhat az ember, pl. mindig látni ott Sirokko kályhát a Barkasból:-) Szerintem a sofőr előtti műszerfal rész sem eredeti.
qawsedrf 2012.03.10 15:01:48
@pmobilTB: A rendszám alapján valószínűsítem, hogy Apukádék autója van nálam:-)