Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brosi

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarnám bántani az amúgy totál értelmetlen konzolháború egyik feléhez tartozókat se (főleg nem olyan magasról, ahol a PC Gaming Master Race ül), de azért a Gaystation szép vívmány, attól függetlenül, hogy a Microsoft marketingeseinek ötletéről, vagy az LMBT-közösség…..
Az év végi, illetve év eleji listaőrületnek engedve minden év végén megkérdezzük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, hogy mondjon véleményt az év legjobbjairól (2010, 2011, 2012), és ez most sincs máshogy. Hat kiváló férfi osztotta meg velünk meglátásait: Chris a PC…..
Brosi 2014.01.16 20:10:58
@iBKV: 2014 januárra van beígérve köv rész, aztán mikor jelenik meg végül az kérdéses.

www.youtube.com/watch?v=wet5YL1YvDo
(Azt mondják, a sajtó ne foglalkozzon saját magával, és mi eddig példásan megálltuk, hogy egy bizonyos kolléga ügyes-bajos dolgait posztolgassuk, pedig higgyétek el, heti rovatot lehetne megtölteni a munkásságával. A mostani húzásánál viszont gyengének bizonyultunk, mert kollegialitás ide vagy oda,…..
Brosi 2013.10.15 21:01:45
@Wulfgar: Ez sok esetben nagyon is igaz. Sajnos át kellett élnem párszor, hogy x ezer forintért vettem egy darab szart, hála a "hiteles" újságíróknak a szakma krémjének :D Azóta előre ellenőrzöm, hogy mit veszek meg és mit nem. Legjobb esete ennek a 12k forintért vett marha drága póló aka Colonial Marines :D az mekkora egy szenny volt.
Brosi 2013.10.15 21:36:10
@Tyl3r: Ha arra gondolsz, hogy Colonialról elolvastam-e bármit előtte, arról nem. Szavak meg mondatok kifordítását meg hagyjuk. Pontosan tudod mire gondolok és mindenki más is. Sok esetben nem helytálló az amit leírnak, sajnos. Ha azt érzed sértőnek, hogy a kapott dolgokért szépet kell írnod. Elnézést kérek Wulfag nevében is, én egyáltalán nem a hazai emberekre gondolok ezzel kapcsolatban, mert nem hinném, hogy megtennétek, hanem a sok külföldi újságíróra ahol nem egy egyetben derült ki ilyesfajta csíntalanság. Nem is állítom, hogy állandó dolog, de ha utánanéz az ember és ezt mindenki tegye meg magának, feltűnnek érdekes dolgok nem egyszer. Metacritic meg nem éppen egy megbízható hely, elég sokszor leszerepelt, ez magánvélemény.
IDDQD Heti retro: Archon 2013.08.15 18:51:52
Ahogy múlt héten ígértem, Archonal folytatjuk a Heti retrót, és ezúttal vendégszerző debütál. Karvaly fedőnevű törzskommentelőnktől esett be egy pazar cikk, igazi hetiretrós, ami Ádámtól-Évától kezdve mutatja be a játék születését. Miközben szerkesztettem, végig olyan…..
Brosi 2013.08.15 20:33:21
Egy jó és egy kevésbé jó hír a Kickstarter háza tájáról – kezdjük a jóval. Múlt héten összejött a pénz a csodás Neverhood alkotóinak új játékára, az Armikrogra. Akinek kimaradt volna a Neverhood, itt olvashatja róla hosszas ömlengésünket, de a lényeg annyi, hogy…..
Brosi 2013.07.04 08:52:48
@Desrix: Ha figyelted az alap kickstarter kampányt hozzá akkor nyílvánvaló. DRM mentes, moddolható, használható editorral, minden nyalánksággal ami egy mai világba kellhet. Na ezt végül úgy valósították meg miután a kikcstarter befizetős projectnek vége lett, meglett a pénz, több is mint ami kell, hogy leszerződtek a Valve-val, hogy megjelennyen ott is a game. Na de ennek az lett az ára, hogy telibeszarták a kickstarterre befizetőket. Megkapjuk a játékot, de eldönthetjük, hogy a drm mentes vagy a steames kell. A drm mentes verzió nem lesz fejlesztve tovább, semmit sem adnak ki hozzá, nulla patch, nulla moddolhatóság, nulla editor. A steames verzió meg megkap mindent. Azt is hozzátéve, hogy a kettő nem lesz kompatibilis egymással. Nálam ez annak ellenére, hogy mire raktad le a pénzt egy erős átbaszás. Nem mintha nem kedvelném a steamet, használom is, de nem erről volt szó.
Megint egy durva hullámvölgyben van a blog, Stökinél megvan a gyerek, én simán csak lusta vagyok, a többiek meg szerintem azt sem tudják, mi az indapassos jelszavuk. A lényeg azonban, hogy a Microsoft bejelentette az új Xboxot, és bár a PS4 esetén még volt kedvem arról írni, mennyire…..
Adam Orth a Microsoft kreatív igazgatója – elég magasan van tehát a céges a táplálékláncban, még ha nem is a piramis legtetején áll. Éppen ezért kellene vigyáznia arra, hogyan kommunikál. Történt ugyanis, hogy a Kotaku két bennfentes forrásra hivatkozva megírta, hogy a…..
Nehéz dolog okosat írni az amerikai lövöldözések miatt aktuálissá váló témákról. Egyrészt azért, mert tetszik, nem tetszik, az ott egy olyan kultúra, ahol az emberek egy része nemcsak elfogadja a lőfegyverek létét, de helyesnek gondolja, hogy besétálhat a boltba, és vehet…..
Brosi 2013.01.12 11:25:34
Töltöttem odakint időt és van pár meglátásom. Usa-ban a szülők 80%a már nem az, a gyerek a tv, konzol, pc, internet és bandákban nő fel, semmit nem kap tőlük és a szülők szarnak is beléjük. Ez igencsak látszik. Ahol törődnek a gyerekeikkel az emberek, azok bizony "kisebbségi" bevándorlók, pl kóreaiak, kínaiak, akik bevándoroltak és nem ott nőttek fel már x éve persze.
Fegyvert bárkinek eladnak ha a megfelelő boltba mész be, semmi nem érdekli, maximum megkérdezik nagyvadra mész-e vagy ki húzott fel tegnap bowlingban.
Játékokkal a gond ott kezdődik, hogy 1. szülő felelőssége, hogy nem veszi meg a gyerekeknek a mature terméket, 2. a boltok pont leszarják, mert a sok fiatalból élnek meg, ezért eladják a terméket szó nélkül.
Továbbá az usa és a társadalom hozzállása ehhez az egészhez. Ha valami erőszak tömegmészárlás történik akkor az ember és a helyzet sosem hibás hanem mindig valami más, csak ne csorbuljon a kényelem és a fegyverhezjutás.
Egyszerű minimális intelligencia elég, hogy felfogja az ember, hogy bizony régen sem a videójáték volt a baj, főleg amikor nem is volt, hanem az elmebeteg ember és az az embertelen közeg amiben felnő és ilyenné teszi. De persze könnyű emellett elnézni és bűnbakot keresni máshol. Mintha nem is történt volna semmi és minde rendben lenne.

Egyetértek a korábbi posztolóval aki írta, hogy igen itt európában nincs lőfegyver engedély és láthatóan kevesebb is az erőszak ennek hála. De persze az amcsik efölött is átnéznek majd mikor kutatgatnak nagy hűen a britt tudósokhoz.

Off vége.

A szülő legyen szülő, ne vegyen szart a gyereknek, nevelje, és aztán mikor agressziv játékokhoz jut nem lesz baj vele. A boltok felelősségét sem elfelejteni akik mindenkinek eladnak mindent mert CASH.
A rövid Doom-kitérő után folytatjuk a 2012-es évizéit, a legjobb keresőkifejezéseket követően jöjjenek az év legjobb játékai. Mivel sajnos továbbra sincs időnk játékokkal foglalkozni napi 8+ órában, idén is olyan arcokat kértünk fel az évértékelésre, akik nálunk…..
Emlékeztek még az Arma 3 szerencsétlenül járt két fejlesztőjére? Egy hónapja írtuk meg, hogy Görögországban lesittelték őket, amiért állítólag fotókat és videókat készítettek egy katonai bázisról. Ez utóbbi tett amúgy nem lenne meglepő, hiszen az Arma 3 fő erőnye a…..
Brosi 2012.10.18 11:05:37
@pizzaboy: Hát ezt elhamarkodottan mondtad. Majd ha a modderek helyre rakták kicsit akkor azt mondom igen, addig meg nem.

Értem ezt arra, hogy a százalékos hit chance nem úgy működik ahogy annak igazából kéne. Tesztelgettem kicsit sok visszatöltögetéssel a dolgot, és ha jól játszol, jól megy a katonáknak akkor elkezdődik a miss tenger 100%os hit chance mellett is. Ezt én epic fail-nek tartom egy ilyen kaliberű játékban. Ennyi erővel hit chance helyett azt is ki lehetne írni, hogy ebben a körben te miss-elni fogsz. :) Erről tudnék hoszabban is írni, hogy miket tesztelgettem, de értelme nincs, aki akarja úgy is megnézni magának.

ARMA-sok meg buták voltak, rossz országban rosszkor.
Ha már úgyis (megint) oldalba kapta a blogot egy retroszökőár, adjuk meg magunkat a sodrásnak, és következzen egy újabb videó, amitől a régi pc-tulajdonosok elmorzsolnak pár könnycseppet - főleg azok, akiknek mond valamit az, hogy Roland, Gravis UltraSound, esetleg Hangkártyacsata…..
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
Újra itt az április, mehetünk galambot irtani újra itt vannak az álhírek. A bolondok napját ugyan nem szeretjük különösebben, de a videojáték-közeli weboldalak minden évben kitesznek magukért, és elég vicces dolgokat képesek kitalálni (lásd tavalyi és tavalyelőtti…..
IDDQD Angry Birds igazi csúzlival 2012.03.26 19:56:00
Állítólag az emberek naponta 300 millió percet játszanak el az Angry Birds nevű pofátlan Crush the Castle-klónnal sikerjátékkal. Az mbed nevű barkács-mikrokontroller alkotói úgy gondolták, hogy nekik már elegük van a hagyományos érintőkijelzős irányításból, ők bizony igazi…..
Még mindig Mass Effect 3, mert még mindig forrnak körülötte az indulatok. (Aki lemaradt volna róla: itt a játék vége körüli balhé röviden összefoglalva, itt pedig spoileresen ki lehet beszélni a befejezéseket, amelyek erősen megosztották a rajongókat). Az új fejlemény az, hogy…..
Pár hete megírtuk a sztorit, hogy a valaha élt egyik legzseniálisabb játékfejlesztő, Tim Schafer (akinek már a fiatalkori álláskeresése sem volt mindennapi) hogyan próbált összekalapozni a Kickstarteren 400 ezer dollárt új kalandjátékához. Azt is megírtuk, hogy rengeteg rajongó…..
Vegyünk egy nagy levegőt, és fogadjuk el: annak ellenére, hogy a blog szerzőinek körében nem volt átütő siker a Minecraft, valami zsenialitás biztos van benne, ha már eurómilliomos lett belőle egy szimpatikus svéd fiatalember.  Azt is megértem, hogy a Lego-gyár úgy működik,…..