Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LilMonk

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Ez már csak egy ilyen hétfő, a panaszkodásról lesz szó, de hát az Egy nap a városban is lehet pesszimista néha, hogy érezzük az egyébként jellemzően pozitív írások erejét. A mai második posztot az egyik kedvenc anekdotámmal kezdem, ami egy félreértett közmondásról…..
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
LilMonk 2010.12.24 08:01:44
@kigyurt álat:
Figyelj attól nem lesz valaki államférfi, hogy lábbal tiporja az alapjogokat. Milyen alapjogokat is vett el tőlünk a Fidesz? Segítek: a magántulajdonhoz való jogot, és a véleménynyílvánítás jogát. Ettől attól függetlenül, hogy valaki jobbos, vagy balos ki kell, hogy akadjon. A szabadságodat veszik el ember!

És persze szídhatod a globalizációt, és mondhatod, hogy a piszkos nyugatiak kizsákmányolnak minket, de ez csak szájtépés. A globalizáció egy (sajnos vagy nem sajnos, kinek hogy tetszik) tény, amivel együtt kell élni, el kell fogadni és ki kell használni, mert ellene nem tehetünk semmit. Főleg mi magyarok, mert se tőkénk, se nyersanyagunk. Ébredj már fel, és lásd, hogy bilibe lóg a kezed!
Varánusz A jövő elkezdődött 2010.12.20 08:00:00
Emlékszünk még erre a szlogenre 2002-ből? Akkor maga Orbán Viktor sem hitte, hogy nyolc évet kell várnia a beteljesülésére. De most itt van - aktualizálva mondhatjuk: itt az idő! - és kormányunk példát mutat az eljövendő szép új világból annak tényleges eljövetele előtt.…..
Piroslap A Moody's hülye 2010.12.07 12:04:00
Hazánkat tegnap leminősítette a Moody's. Ami gyalázat. Először is honnan tudná a pénzügyi elemző intézet, hogy mi van nálunk? Ne gyere nekem azzal a szoci érveléssel, hogy kiszámolták…Mindenkit meg kell, hogy nyugtassak, a kiváló kormányzatunk gondolt erre is, január…..
LilMonk 2010.12.07 18:46:08
@Bukowszky: Csak a pontosság kedvéért az országot a FIDESZ-MSZP osztogatás-fosztogatási versenye tette tönkre. Mindenki nyakig benne van, kivétel nélkül.
A Fidesz max annyiban felelősebb, hogy ő kezdte el az ujjalmutogatást, és hogy nem veszi figyelembe, hogy ezen a Földön nem csak mi vagyunk, hogy Magyarország tőke és nyersanyagszegény ország, aki függ a környezetétől. (Vannak jobb oldaliak, akik belátják ezt.)

Ahelyett, hogy egymásra mutogatnánk, komcsiznánk és fasisztáznánk talán végre fel kellene ébredni, hogy egy országban élünk, és egy célunk lehet, az, hogy virágozzon ez az ország. Normál esetben mind a bal és a jobb oldal ugyanazokat a problémákat látják, csak a megoldásaik mások. Meg kell férnie a kettőnek egymás mellett. Meg kell hallgatni a másikat, mert az igazság sosem fekete vagy fehér, hanem mindig a kettő között van. Össze kellene végre fogni és kialakítani egy gazdaságpolitikát, ami a rendszerváltás óta nem létezik. Meg kellene határozni egy irányt és arra menni. Egyszer kicsit jobbosan, egyszer kicsit balosan, de mindig egy irányba.
Az addig rendben van, hogy nyugdíjügyben tenni kell valamit. Na de így, ilyen szervezetlenül, ilyen kapkodva és elhamarkodva, ahogyan Orbán Viktor és kormánya hirtelen meghozta azt a döntést, hogy a magánnyugdíjpénztárakból szabad lesz az átlépés az állami nyugdíjrendszerbe,…..
LilMonk 2010.12.05 09:06:17
@hauptrichter: Ha csak rövidtávon nézed a dolgokat valóban igazad van. A MAnyuP rendszer rövid távon terhet ró a költségvetésre, de ha hosszútávon nézed, akkor az Ország jövőjét tehermentesíti. Ugyanis, mikor az első nyugdíjpénztári tagok elkezdenek nyugdíjat kapni, akkor nekik csak a nyugdíj jogosultságának 75%-át kell kifizetni. Ebből a szempontból éppen most alapozzuk meg jövőbeli eladósodottságunkat.

De szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy miért pont most van szükség államosítani a nyugdíjakat, miért nem a 2008-as válság után történt meg? A válasz egyszerű, ugyanis eddig ezt a hiányt finanszírozta a progresszív adórendszer. Most az egykulcsos adó bevezetésével a gazdagok által fizetett adótömeg hiányzik (egy havi bruttó 500ezret kereső havi 30ezerrel, egy 1,5 millát kereső havi 150ezerrel kap majd többet) egy és ezt próbálja meg a kormány az emberek magánvagyonának eltulajdonításával pótolni. Vagyis bizonyos szempontból a magánnyugdíjpénztárban tartott vagyonunk a gazdagok (felső 10%) kerül felosztásra!!!!!