Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HAngel

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2012 a felemelő sikerek és a példátlan pánik éve volt. Olyan sűrűn váltották egymást az ön és vlogigazoló eredmények és a rések a pajzson, hogy nehezen lehet bármit is kijelenteni az egész évről. Maximum annyit, hogy ki volt tömve, mint öreg néne taxidermizált őzikéje, és…..
HAngel 2013.01.04 14:24:55
Helló!

Hogy őszinte legyek, nem is tudom, miért kezdtem most el írni, vagy hogy mit is akarok írni. Ennek ellenére, úgy gondolom, meg kell tennem hogy tudd, "shit's getting real". És mivel tényleg nem tudom, mit is írjak, így hát merítek az általánosságokból, és leírom, hogy mit szeretek a te munkádban.
Persze, az is nagyon jó, hogy mostani filmekről beszélsz, hogy úgy mondjam, kortárs alkotók és alkotások kerülnek a boncasztalra, de szerintem sokan nem látták az általad kritizált filmek többségét. Én például nem. nem is igazán ezért követem már a vlogot. Ez a kritikasorozat olyan, mintha minden héten szombaton mikrofon és klaviatúra nélkükl Skype-on "beszélnék" egy haverral, aki elmeséli, hogy épp mi foglalkoztatja. Nem kifejezetten tudom, hogy mi a fenéről is dumál pontosan, de nagyon szórakoztató hallgatni. Ez a legnagyobb pozitívuma annak, amit csinálsz. Hogy nem hangzol kritikusnak. Mármint, persze, a véleményed egy kritikusé, a megfogalmazás szintén, de ahogy előadod, az más. Mintha haverokhoz és haverinákhoz beszélnél. Én nagyon is el tudnám azt képzelni, hogy te amúgy is ilyen vagy. Nem arról beszélek, hogy ne vennéd komolyan, a témát, amivel foglalkozol, ó nem, dehogyis! Én arról beszélek, hogy nem vagy objektív. A saját véleményedet mondod, nem mész el annyira a száraz tények felé, mint a kritikusok szokták és pont ezzel hagyod meg a lehetőséget a saját vélemény kialakítására. Mert szerintem minden ember önkéntelenül is kissé elnyomja a maga gondolatait, amikor objektívnek hangzó hozzáállással találkozik.
Egyébként, ezt nagyon szeretem a stílusodban. A magyar nyelv kezelése. Mesteri, de szabados, megszórva némi angollal, persze. Úgy kezeled a nyelvet, mint valamit, ami hozzád tartozik, akár egy izom. Tudom, hogy ez nem hangzik nagy dolognak, de hidd el, az. Pocsék érzés, amikor azt mondom valakire, hogy sznob, ő meg azt hiszi, hogy ilyen szó nem is létezik magyarul. Hogy biztos az angol "snoob" szóra gondolok. (Van ilyen szó angolul?) Mindegy. A lényeg, hogy... Nos, azt még azóta se tudtam kitalálni, de gondoltam, nem árt tudatni veled, hogy hogy ilyen számokkal (már ami a feliratkozókat illeti) valószínűleg egy nap arra fogsz kelni, hogy cilinderes galambok százai várakoznak az ablakodban, az ajtódban pedig két egyenruhás szerkesztőségi tag fog várakozni (mindennap másik kettő), hogy elkísérhessenek mindenhova (MINDENHOVA), majd pedig random emberek fognak megállni, hogy kezet rázzanak veled majd egy szó nélkül továbblépjenek, (gondolom ilyen már most is van) és végül valaki ezüsttálcán fogja elhozni Michael Bay (vagy egy erdei vaddisznó, attól függ, hogy a vadásznak mennyire volt pocsék napja) még épp meleg szívét. Csak hogy tudd. Shit's getting real.
Ez egy érdekes dolog, én magam is rengeteget gondolkodom rajta. Én személy szerint arra jutottam, hogy melegként, ha nem lehet biológiailag saját gyerekem, akkor nem akarok gyereket. Amerikai kutatások szerint a melegek által felnevelt gyerekek nem lesznek melegek. Hát én valahogy akkor…..
HAngel 2012.08.18 14:44:13
Nos... Én úgy vagyok vele, hogy mindenki döntse el, akar-e gyermeket vállalni. Őszintén, amikor először hallottam ezt, akkor döbbentem rá igazán, mennyire sok előítélet és elítélés van a körülöttem lévőkben. Bennem ugyanis sosem merült fel még egy halvány, kósza gondolatként sem, hogy a melegek esetleg ne vállalhatnának gyerekeket. Bár nem is értem magam, hisz' így visszagondolva, akkor már tudtam, hogy házasodni sem hagyják őket mindenhol. De az, hogy nem vállalhatnak gyereket még egy gondolat erejéig sem merült fel. Mert miért ne tehetnék? Akkor elgondolkodtam ezen és ma sem látok igazi okot rá. Ha egy meleg pár nem akar gyereket vállalni, hát szívük joga, ha igen, az is. Mármint, a hetero párok közt is vannak olyanok, akik nem akarnak. Lehet, én nem látom át rendesen a dolgokat, de én úgy gondolom, nekem nem lett volna belőle problémám, ha mondjuk nekem is ilyen szüleim lettek volna. Mert egy szülő hibáit és erényeit nem a nemében kell keresni. Vagyis, én nem így tapasztaltam. Most nem sajnáltatásból mondom, vagy ilyesmi, csak példát hozok, olyat ami megállja a helyét, de én például úgy érzem, boldogabb lennék, ha az alkoholista apám (aki minden különösebb ok nélkül képes volt megverni, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozni, megrugdosni) és a maximalista anyám (aki rémálommá tette a gyerekkoromat, ami még most is tart...) helyett két apám vagy két anyám lett volna, akik szeretnek engem, ne adj' isten, még egymást is. Talán követnének el hibákat, de megtanítanának engem az elfogadásra, ami szerintem nagyon fontos. És én kétlem, hogy csak miattuk mondjuk én is homoszexuálissá válnék. Nem igazán hiszek sem a génes, sem a környezeti hatásokat taglaló, sem pedig a betegség elméletben. Szerintem ez olyasmi, amit talán nem firtatni kéne előbb, hanem elfogadni. Szerintem attól, hogy valakinek meleg szülei vagy szülője van, attól még pont olyan boldog, vagy boldogabb élete lehet, mint másoknak. Nem hiszem, hogy a gyerek meleggé válna attól hogy a szülei azok. A szüleim erőszakosak, sznobok és kissé nagyon homofóbok. Én lehet, hogy erőszakos vagyok, de nem hinném, hogy sznob és még kevésbé homofób. Szerintem azt, hogy valaki milyen beállítottságú lesz, azt a gondolkodásmód dönti el, ami mind a gének, mind a környezeti hatások befolyásolnak. Mert ha tényleg amiatt lettél meleg, amit elmondtál, akkor én úgy látom, hogy a gondolataid és érzéseid nagyobb szerepet játszottak benne, mint bármi más, de ugye azokat a környezeti hatások generálják, satöbbi.
Persze, lehet, hogy nincs igazam. Nem kell velem egyetérteni, csak én így gondolom és ebben hiszek. Mellesleg, a melegházasságok betiltására sem ltok igazán jó okokat, de mindegy. Ha ez van, hát ez van, egyelőre tenni ellene semmit nem tudok.
Izgalmas interdiszciplináris kutatási területet jelentene a pszichológusoknak és irodalmároknak azt kutatni, mitől rossz egy írás, de esetünkben nincs szükség szakértőkre. Az Eragonnal berobbant Christopher Paolini Örökség trilógiájának második kötete, az Elsőszülött…..