Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zubrovka

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
zubrovka 2014.03.31 16:05:24
@pochee: Szia, én Ausztriában élek, elárulom, hogy a fodrász ugyanannyi, mit Budapesten, ha orvoshoz mész, nem kell borítékról gondoskodnod, a cipő ugyanannyi ( itt a boltos által nyújtott szolgáltatásról beszélek, mint például, hogy kedvesen segít, nem pedig unottan liheg a nyakamba figyelve, hogy melyik félpár cipőt akarom ellopni, illetve a pénztárnál nem rám akarja sózni az impregnálót, hanem befújja, és ha kell nekem, akkor úgyis szólok), az új budapesti szabályokkal már a taxi is szinte egy árban van. A tömegközlekedés valóban drágább otthon, de ha azt vesszük, hogy itt 2x annyit fizetek 50km vonatozásért, mint Magyarországon, viszont 100%, hogy működik a wifi, 99,99%, hogy pontosan jön a vonat, és tisztaság honol a kocsikban, ár-érték arányban immár jobb is a helyzet. Az éttermek? itt is azt mondom, hogy a szolgáltatás, amit kapok, messze jobb, mint kapok, ott kezdődik, hogy nem kell megköszönjem, hogy beülhettem a vendéglőbe. A magam részéről nem vagyok nagy sörös, ha bárba vagy hasonló helyre tévedek, inkább koktél párti vagyok. Minimum 10.-EUR egy koktél, de ha azt veszem, hogy otthon számtalanszor adtam vissza koktélt a pultosnak, hogy abban nincs alkohol, akkor számomra jobban megéri 2 koktél 6000.-HUF-ért, és jól érzem magam, minthogy vegyek 5 koktélt 1500.-HUF-ért darabját, amiben vizezve van némi alkohol, és így már többe is került. Ráadásul bosszant is a dolog. Lássuk, mi van még. Jah, pl az autópályamatrica;) ez egyenesen a nevetséges kategóriába tartozik. 42.980.-Magyarországon az éves matrica, Ausztriában 82,70.-EUR, ami árszámítva az MNB hivatalos középárfolyamával 25.394.-HUF!!!!!!!!
Kérdezem én, hol drágább a szolgáltatás????
zubrovka 2014.03.31 16:35:46
@Mr Long: Örülök is:) A nővérem Wales-ben lakik, van némi fogalmam, hogy mennyire drága arra a tömegközlekedés, viszont annak ellenére, hogy privát cégek uralják a piacot, a megbízhatóság bizony gyenge. Ausztriában, Németországban és Svájcban a vasút nemzeti büszkeség, ezzel együtt hozzáértő szakemberek kezei között jól is működik!
Nem volt rossz munkám otthon, a feleségemnek még meg is van, de éreztük, hogy ebből nem lesz egyről a kettőre jutás, pláne ha egyszer csak jön a baba – körülbelül így kezdődött mai szerzőnk, Gábor története, melynek első államosa egy Salzburgtól 50 kilométerre fekvő falu.…..
zubrovka 2014.03.12 10:22:30
@Herr Géza: Szia, ezek szerint ismerős vagy erre, ha rendszámból rájöttél;)
zubrovka 2014.03.12 11:36:03
@Pink Petsch: Szia, nem, ismét nem fogalmaztam kristálytisztán;)
A feleségem évek óta HR-es (de nem szállodában), a diplomája pedig se nem szállodás, se nem HR-es kötődésű, szóval nem, nem fogunk egy helyen dolgozni, de még csak egy szakmában sem;)
Bizonyára sokan próbáltátok, még többen olvastatok róla: pár napja próbajáratra indult a 86-os vonalán az új budapesti szuperbusz, kinek neve MAN Lion's City GL. Ötajtós, áttetsző csuklóval felszerelt monstrum, modern információs rendszerrel, 10 518 köbcentis, 320 lóerős…..
 Blogunkat egy amerikai multi kereste meg, hogy segítsünk neki embert találni!Jelentkezz!!!!!!!!!!!!!!!A lényeg:Ma inas vagyHolnap segédHolnapután munkatársUtána pedig az, aki ma a főnököd!Az elvárások:Beszélj jól angolulBírj dolgozniHasználd az agyadEnnyi:) Ha érdekel a…..