Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobravoda

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ezek szerint megvan a megoldás. Be kell váltani a garanciát, hiszen egy éven belül még egy politikai ígéret is garanciális kell legyen, - főleg, ha írásba adták. A törvényjavaslat általános vitája hétfőn kezdődött el az Országgyűlésben, szerdán már szavaznak is. Még…..
dobravoda 2010.12.03 21:36:21
@aesculus:
mit kellett itt privatizálni?
A nyugdíjpénztárak így is 51%-ban állami tulajdonban voltak.

A visszalépés lehetőségét megadni nem rossz ötlet, sőt
akár állami propagandával is.

Sok embernek meg is érni a visszalépés.

de sokaknak nem.

És az ő érdekeikkel nem foglalkozik a Fidesz.

Állítólag az emberek felhatalmazása alapján döntöttek, de nagyon úgy tűnik hogy a farok csóválgatja a kutyát.
Néhány napja nyolc közgazdász  - Bauer Tamás, Békesi László, Bokros Lajos, Csillag István, Mihályi Péter, Petschnig Mária Zita, Simonovits András, Soós Károly Attila - közös nyilatkozatot adott ki, amelyben arra bíztatják a magánnyugdíj-pénztárak tagjait: „Tartsanak…..
dobravoda 2010.12.03 21:25:10
Túl nagy a felhajtás a nyugdíjkérdés körül. Számomra azt jelenti a kormány mostani lépése, hogy a mindenkori hatalom úgy játszik a nyugdíjakkal, ahogy éppen a pillanatnyi érdeke kívánja.

Ha szavazat kell, akkor megemelik. Ha szarban az ország, akkor elveszik a 13. havit.

Ha úgy látják a befizetendő kötelező díjat kettébontják, és egy pillérből kettőt csinálnak.
Majd 13 évvel később összerakják, amit különválasztottak.

Ha kevesebb munkanélkülit akarnak a statisztikában látni, akkor lerokkantják az embereket, és elküldik korkedvezményes nyugdíjba őket. Aztán rájönnek hogy sok a nyugdíjas és túl korán mentek nyugdíjba, erre emgemelik a nyugdíjkorhatárt.

Ha tovább élnek az emberek megemelik a nyugdíjkorhatárt.
Ha kevesebb a gyerek, csökkentik a nyugdíjakat.

Én megpróbálok magamnak félretenni. Most a válságot abból élem túl, hogy amikor volt, nem éltünk nagylábon, hanem félretettünk.

Ha nem gondoskodom a saját nyugdíjamról, akkor mindegy milyen rendszer lesz, állami, vagy önkéntes, sem ez sem az nem lesz elég.

Mindezek ellenére az a véleményem, hogy a Fidesz most egy demagóg, és aljas taktikával, hazugsággal és ferdítésekkel elvesz - nem vagyont, hanem igérvényt!

A kormány korábban megígérte, hogy örökölhető lesz a magán nyugdíjpénztári vagyon. A Fidesz ezt elvette.
A kormány megígérte, hogy ha nyugdíjba megyünk egy összegben felvehetjük a magán nyugdíjpénztári befizetéseket. Ezt a Fidesz elvette. A szomszédomék 3 ill. 5 év múlva mennem nyugdíjba. A férj jól keresett - nagyon jól. Magas volt a magán nyugdíjpénztári vagyona. hitelt vettek fel, és arra készültek, hogy amikor nyugdíjba mennek, felveszik a magán nyugdíjpénztári vagyont és visszafizetik a hitelt. Ha a férj esetleg nem él még 17 évet (nem valószínű) akkor így sokkal jobban járnak, mert az egyedül maradó feleség, az alacsonyabb nyugdíjból már képtelen lesz visszafizetni a hitelt.

Ha maradnak a magánpénztárnál, és elmenem nyugdíjba, akkor semmi nyugdíjuk nem marad. 40 éve dolgoznak, és az állam nem ad nekik semmit, a magán pénztári vagyon pedig kell a hitelre.
Ha vissza lépnek, akkor pedig 17 évig kell majd a kamatokat fizetniük.

Selmeczi Gabriellát ha meglátják a képernyőn..................

Szerintem gyomorforgató, ahogy egy maroknyi gazdag Fideszes politikus szórakozik a szerencsétlen tömegek életével.

A magán nyugdíjpéntár ilyen államosítása ugyan az, mint 49-ben a padlássöprés,
Ideológiát akkor is találtak,
törvényeket akkor is találtak

A Selmeczi Gabi nyugdíjreformjához képest a Bokros csomag mákszemnyi.

Bocs hogy hosszú lettem.
Plaese, ha törölsz belőle, akkor vagy mindent törölj, vagy semmit,
 Nagy átverés az IQ teszt!A http://www.iq-teszt.hu oldal egy IQ teszt kitöltésére sarkall. Az internetes tesztekhez képes egy eléggé normális tesztet tettek fel.Először akkor kezdte el gyanakodni, hogy komolytalanok a tesztek, amikor a betűs behelyettesítést kellett…..
 Köszi a maileket, okosabb lettem. A LOVAS témában az első mail küldője, (nem írta alá a levelét, de én a Tamás nevet adtam neki - szeretek elnevezni embereket, - mert annyit tamáskodik ő is) szóval ő  tele van kérdésekkel, és biztosan figyelemmel fogja kísérni a…..
 Kapcsolatba kerültem egy ügynökkel, aki egy izgalmas finanszírozást ajánlott a LOVAS Projekt Investment GmbH-tól.www.asset-ppm.com a weboldaluk címe. Egészen izgalmas projekteket finanszíroznak. Ki ismeri ezt a céget? előzményeim:Az egyik üzlettársam kellemetlen…..
„Pénzügyi gondja van? Megoldjuk!” „Akár bárlistásoknak is!” „Akár nyugdíjasoknak is!” Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják az újságok reklámjaiban a fogyasztókat a fogyasztói csoportok. Fogyasztók…..
Hogyan keressünk pénzt az interneten? Akár 200-500 eurot naponta? Gyorsan és könnyedén?Így indul az átverési oldal szövege! MAjd folytatják:  A pénzt-keresni.net tudja a választ. Itt van ez a két pénzügyi zseni: Thoi Nguyen és Franck Lahens. Ezek kitaláltak egy tuti sémát,…..