Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meru

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Albert gazda A karaván halad 2011.04.14 12:45:00
Néha úgy érzem, megállt az idő. Nemcsak azért, mert lassabban fejlődik a magyar borkultúra, mint amire másfél évtizede számítottunk. Nemcsak azért, mert szinte ugyanazokkal a problémákkal kell szembenéznie a kezdetektől fogva. Hanem azért is, mert – számomra tényleg…..
meru 2011.04.16 15:34:12
@BZoltan: bocs, de nekem ez már szkanderezés, mondhatnám, hogy te is rosszul tudod, hisz úgy beszélsz, mint, aki az összes borszakit ismered, ezt meg te sem gondolod komolyan, remélem. Azt pedig elismerem, hogy másképp értékelek egy bort, bármit, ha megdolgozom azért a pénzért, amit kiadok érte, vagy ha ingyen kapom, és megint más, ha ajándékba. "A kibicség egyik ismérve az ingyenbor elvárása": mit kezdesz így annak az amerikai borszakinak a véleményével, akinek a küszöbére letett egy magyar kereskedő egy karton magyar válogatott bort, és a szakit elvarázsolták a borok?
meru 2011.04.17 22:31:40
@muskotály küvé: hm...apró különbségekről van szó. Tudod, szubjektivitás. Megvan? Ha nincs, az a nagy hiba.
meru 2011.04.18 00:02:18
@muskotály küvé: nem is mondtam olyat, hogy ha ingyenbor, akkor jobban tetszik...ezt te vetítetted a mondandómba. Ez a te gondolatod barátom.
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Meleg, sima, tejes, olvadó tejkaramellás érzetű, gyönyörű, sötét céklalila színben pompázó oportókról álmodom – írta a törzsolvasó az egyik bejegyzés alatt, és én száz százalékig egyetértek vele. Régóta gondolom, kezdeni kellene valamit a portugieserrel. Persze…..
Több orvosi szaktanulmány állítja, hogy a szenvedélyes kerékpározás hosszú távon rossz hatással lehet a férfiak szexuális teljesítményére, és akár terméketlenséghez is vezethet. Egy spanyolországi vizsgálat szerint a triatlonisták között azoknak volt a legrosszabb a spermium…..
meru 2011.02.16 14:46:17
@Goompah: A te logikád is hibás és a poszt által említett vizsgálat is téves logikán alapul. Ugyanis ezek korrelációk, együttjárások, amik semmiféle oksági összefüggésre nem engednek következtetni. A klinikára betérő nemzőképtelen biciklisták egyáltalán nem biztos, hogy biciklistásságuknál fogva azok, hanem számos más oka lehet. Ezért komolytalan és tudománytalan a vizsgálat.
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
Kerékagy Lehet télen biciklizni? 2010.12.21 22:52:00
A városi biciklizés a közkeletű elképzelésekkel szemben télen sem jár együtt a fázással, megbetegedéssel, és általános szenvedéssel. Nem kell meglepődni, hiszen jártunk már a világűrben, és űrhajósaink onnan sem tüsszögve, esetleg reumásan tértek vissza. Már az elején…..
meru 2010.12.22 09:51:26
@SimonG: jó, hogy tisztáztad, kösz.
meru 2010.12.22 10:08:24
@SimonG: meg tudnád mondani, hogy a belinkelt oldal légszennyezettségi adatai miért térnek el az Index tegnapi időjárás jelentésében (a maiban hiányzik) található "erősen szennyezett" státuszától? Ha kinézek az ablakon ugyanolyan szmogot látok, lehet, hogy közben tisztult a levegő?
meru 2010.12.22 16:48:20
@Alf: speciel nekem bejön, amit linkben küldött SG, teljesen hiteles vizsgálat. Amúgy egyáltalán nem bringa ellenes, amit írt, vmit félreértettél.
Ne tessék megijedni az alcímtől, nem hatolunk az intim szférába, szigorúan maradunk a bornál. Arról van szó csupán, hogy néhány fogalom ellentmondást nem tűrően rátelepszik a borvilágra, követésük nélkül akárki boristentagadó eretnekké, de minimum sült bolonddá válik,…..
meru 2010.12.17 08:47:44
@borispán: higgy
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
meru 2010.11.26 08:35:07
@Szűcslaci@rigevidon:: A gondolkodásod a Fidesz paranoid gondolkodásmódja. Amikor a focipályán az Áder felrúgott, miután kicseleztem, azt mondta, hogy én mentem neki a lábának. Igazolva látod, hogy az, aki a Fidesz fenyegetés hatására (kiírja magát a társadalomból), úgy dönt, hogy nem hajlandó autonómiáját feladni, az lám kiírja magát a társadalomból. Ez butaság, logikai nonszensz. Ezen kívül Te nem hallottál még az öngondoskodásról, vagy ha hallottál is, fogalmad nincs róla, hogy az mi.
meru 2010.11.26 08:55:48
@Szűcslaci: talán többet is gyakorlom a mindennapi munkám során az együttérzést, szolidaritást. Te összemosod e fogalmakat az egyformasággal, a nyájjal.
Évek óta megy huzavona a Margit híd körül, lementek a pályázatok, készültek a szakmai anyagok a kerékpárosok fogalom számára használható infrastruktúra megteremtéséről. Egy ideje úgy tűnt, a viták után végre biztos, hogy lesz kétsávos kerékpárút a kiszélesített északi…..
meru 2010.11.22 17:11:23
@Stock: És a többi itteni autósnak. Ti nem vagytok kíváncsiak a bringások gondolkodásmódjára, amire azért lenne szükség, hogy valamit értsetek a benneteket körülvevő világból. Osztom azon véleményt, hogy alig van problémám az autósokkal, tök toleránsnak ismertem meg jó részüket az utakon. Ti voltaképpen kik vagytok? Van egy elképzelésem. Kommentjeitekből ítélve ostoba, felfuvalkodott, narcisztikusan sérült, gyűlölettel és irigységgel mérgezett emberek. Valószínűleg ott belül nagyon rossz lehet nektek. Sajnálom.
meru 2010.11.22 19:07:57
@Stock: ha félre akarsz érteni, félre is fogsz. A stílusoddal van a baj, és mondd te mindig szabályos vagy, ugye.
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
meru 2010.11.19 14:11:25
@mi nem foglalt még: Hát igen. Attól nekem is feláll a szőr a hátamon, amikor látszik, hogy fogalma sincs a bringásnak a kreszről. A károkozás kérdése becsületbeli ügy, tisztesség kérdése. Remélem egyszer el tudod fogadni ezt. Amúgy, ahogy az előbb írtam, a város szerkezetileg nem autóknak épült, érdemes végig gondolni talán innen is.
meru 2010.11.19 16:17:24
@nedudáljparaszt: Azt látom, hogy baj van ezzel. De nem nálam, én személyes viszonyulásomról beszéltem, nem világmegváltó ötlettel álltam elő. Ha kárt okozok, becsületből megtérítem. Te máshogy állsz hozzá, és nyilván mások is így vagy úgy.
meru 2010.11.19 17:45:29
@nedudáljparaszt: Oké, igaz. Végül is sokan nem a bizalomra építik a világukat, bringás autós egyformán. Ki is derül a hozzászólásokból. Üdv, és hátszelet!
A Művelt Alkoholista Sznobvacsora 2010.09.10 06:00:00
Azzal kezdődött, hogy hamarabb hazajöttem a családdal Balatonról egyrészt a vénasszonyok tele miatt, másrészt, mert még életemben nem fizettem pénzt ilyen botrányosan pocsék szállásért. Viszont így maradt költőpénz, vagy legalábbis maradt volna, ha nem döntök úgy, hogy…..
meru 2010.09.12 13:35:43
@Benikuty: Mások szürkemarha bélszíne rossz? De azért trendinek trendi?
Úgy hangzik, mint a poszt.
Ott tartottunk legutóbb, hogy míg az ausztrál shirazok előítéleteimet megsemmisítve brillíroztak, az egyetlen francia versenyző épp csak megütötte a szintet, Kaló Imre 2007-es fajtaborára pedig egyenesen az a feladat várt, hogy megmentse elődje és a hazai syrah-k/shirazok…..
Ugyanabban a Pécsi Borozó cikkben, ahol Kiss Gáborról olvashattunk, szerepel Iványi Zsófi is, aki borvidék új generációjának másik, a vájtnyelvűek körében ismert és elismert neve. Ezen információk szerint Zsófi igazi keményvonalas terroirista, a hagyományos borkészítés…..
meru 2010.08.26 17:03:14
@Tóth Ferenc: Ön borász?
Le a kalappal Steven Moffat előtt: aki ilyen bátran nekilát egy brit nemzeti intézménynek számító történet, azaz Sherlock Holmes kalandjainak átírásához és modern korba helyezéséhez, annak a tökei akkorák, mint egy bowling-golyó. Egy ilyen vállalkozásba iszonyú nagyot lehet…..
meru 2010.08.04 18:44:58
@sixx: Az Unaired Pilot-ot nem találtam, a többi részt igen. Tudnál segíteni, hol keressem? Előre is kösz.
meru 2010.08.04 20:05:01
@sixx: Még egyszer kösz. Szerinted mikor jelenik meg a dvd?
A futballszurkolók állítólag sört isznak, de azért nekik is van választásuk. A jövő hét végén kezdődő világbajnokság házigazdája, Dél-Afrika bortermeléséről is híres, akkor is, ha ez ideig nem sok taget kapott blogomon; alkeszes koromban egyébként a 8 pontos szintig jutott…..
meru 2010.06.06 12:28:26
@európai: Nem tudod véletlenül, hogy a meccsek kezdési időpontja, 13.30. 16 és 20.30 maga a kick-off vagy a közvetítés megkezdésének ideje?
meru 2010.06.06 14:48:48
Nem hiszem, hogy nagyon csak a címben szereplő környékre volna jellemző az, amit Riska énekelt meg idegességében, ahol van kerékpáros is meg egyirányú utca is, ott előbb vagy utóbb összefut az ember olyan elvetemültekkel, mint a mai 2in1 történet kétkerekű szereplői. Komolyan…..
meru 2010.05.07 09:04:04
@CyberPunK: te is indulatbeteg vagy brada?

@MrZed001: kösz, hogy segítesz, nélküled tényleg nem fognám fel azt az indulatot, ami bennetek dolgozik. De miért is? ÁLTALÁBAN az autósok ki szoktak tudni kerülni engem és ÁLTALÁBAN nem zavarja őket, ha átmegyek a piroson. Csak azért írtam ide, mert látom, hogy túl nagy indulat dolgozik bennetek, akik ide írtok, és az utakon is egy-két önérzetében sérült autós kollégátokban.
meru 2010.05.07 09:06:57
@newtehen: én ugyan nem élvezem, hogy a sor méretét, nem is nézem, igyekszem utat adni az autósoknak. A sor feltartása a te fejedben létezik, ezt hívják projekciónak, hogy bennem látod, ami benned van.
meru 2010.05.07 09:22:35
@cso zsi: ez így igaz, de nem az autós dolga büntetni, legfeljebb, ahogy te teszed, elmondhatod a biciklisnek, hogy szabálytalan. Ha egy biciklis szabálytalankodása ilyen irracionális méretű indulatokat kelt, akkor el kellene gondolkodni mindenkinek, hogy TÉNYLEG ez-e a baj vagy máshonnan származó gyűlölet fröccsen ki rá.
A délkelet-szlovákiai bortermelők ismét használhatják a "Tokaj" nevet, mely régóta parázs viták tárgya északi szomszédunk és hazánk között. A szlovák parlament ugyanis kedden gyorsított eljárásban elfogadta kormányának javaslatát a borászati törvény…..
meru 2010.05.01 10:58:15
@czudarka: "Tudod, ha olvasnál egy kicsit és tudnád a "trianoni szar" részleteit nem beszélnél ilyen butaságot, mert abba is bele kellet volna törődnünk, hogy Isztambul a fővárosunk! Na látod a te fajtád fog a leghamarabb elfogyni!"

Borzasztó dolgokat bírsz mondani, ha nem a borról van szó. Inkább írj a borokról, az jobban megy. Öreg Sam egy tényt közölt, érvként, hogy el kellene fogadni, hogy odaát is van egy rész a tokaji borvidékből. Szádból erre kiesik a kapanyél. És hamar kívánod a másik ember halálát.
Az első humbug-installációmban közzétett felhívásra alig érkezett válasz, ezért megismétlem: kérem a Burgundia-rajongókat, hogy nevezzék meg azokat a burgundi borokat, amelyeknek a rendszeres beszerzésével és kóstolásával ébren tartják magukban a tüzet! Saját…..
meru 2010.03.10 09:36:03
@Kóstolómester: "Az alaphelyzet az, hogy engem bántanak".

Leértékelsz másokat, állandóan fölényeskedsz. Ez egy narcisztikusan sérült ember sajátja (önbecsülésében sérült), nem csoda, ha ellenérzést keltesz, haragot (bicska nyílik ki attól, ahogyan, ((leértékelően, másokat lebecsülve) beszélsz)). Ha valaki megérzi e mögött a sérülékenységedet, akkor együttérzést kapsz viszonzásul, csak sajnos ezt elfedi a nagyképű dumád.

Amúgy nyilván alapos borszakértelmed van, nekem meg pszichológiai. Üdv.
A Művelt Alkoholista Négy párbaj 2010.02.27 12:30:00
Éppen csak barangoltam a neten, próbáltam ledolgozni a kínzó lemaradást - öntudatlanul is vágytam tanulni a gránitot, meg minden - mikor örömmel láttam, sikerült betölteni a piaci űrt: van már 50 euró feletti magyar portugieser, pinceáron. Szívdobogva kerestem saját palackjaimat,…..
meru 2010.03.01 20:32:53
@BZoltan: Kösz az előző postban az extraktra vonatkozó válaszodat.
Szepsy-bort bontani számomra mindig különleges alkalom. Olyan pedig, hogy itthon egyálltóhelyemben négyet is kidugózzak egymás után, még nem is volt soha. Most sem. Eredetileg azt terveztem ugyanis, hogy megnézem együtt az Úrágya és az Urbán furmintokat 2006-ból és 2007-ből. A…..
meru 2010.02.26 08:37:29
@BZoltan: Légy szíves mondd meg nekem mi az a cukormentes extrakt. Milyen anyagokból áll? Kösz.
A Vylyan-borok értékelése tartós és bosszantó adósságunk. Takarózni persze tudunk mivel, volt egy kellemetlen afférünk a nyakló nélkül áradó olvasói szavazatok kapcsán, aminek zárlata nekünk is, nekik is fájó lett. Node vissza a jelenbe: tíz évvel ezelőtt a Vylyan volt a…..
meru 2010.02.18 19:16:23
@dagadtos: "szerintem az amerikai hordó nem vált előnyére", ezt az ízéből kiérzed, ha igen, mik a jegyei, vagy amúgy tudod, és nem szereted valamiért az amerikai hordót?
Ellenőrző Tanári túlkapások 2010.02.13 09:49:27
Egy rövid kommentet szeretnénk kiemelni a tegnapi posztunkra érkezett reakciók közül, nagyon sokat elárul a magyar oktatásban uralkodó állapotokról. Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Budapest: Egy tanárnő fegyelmezési módszere ollóval belevágni a diák hajába. Év: 2009-2010…..
meru 2010.02.13 17:35:23
@prolee: Ilyen embernek, mint te, nem csoda, hogy viselkedészavaros gyereke van. Amúgy az nem érv, hogy 15 éves. Ez az a pont, ahol te adsz engedélyt a gyerekednek, hogy ezt lehet. Mert valamilyen belső tudattalan vagy netán tudatos oknál fogva felmented a gyereket, hogy kora miatt joga van késni. Az indulataidból látszik, hogy baj van veled, így aztán a gyereked is agresszív lesz. Egyelőre a késések, bár nem csodálkoznék, ha később máshogy is.
Ex-szerzőnk, Csite blogján hirdetett meg tiltakozó demonstrációt a tervezett szerencsi szalmatüzelésű hőerőmű ellen. A demonstráció dátuma 2010. február 5. 17:00 - 19:00, helyszíne Budapest, Vértanúk tere. Napirendi pontok: 1. a Szerencsre tervezett erőmű jelenlegi állapota, 2.…..