Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mimi_von_neumann

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az itbusiness Club soronkövetkező klubrendezvényére 2011. szeptember 9-én, a Magyar Tudományos Akadémián került sor.A parlament a nyáron elfogadta az új közbeszerzési törvényt. A frissített jogszabály számos pontban módosította az eddigi szabályokat, eljárásokat, és…..
A Holokauszt Emlékközpont – több intézménnyel együttműködve – augusztus 25-én gyász-megemlékezést tartott két, közel húszezer zsidó áldozatot követelő esemény, a körösmezői kitoloncolás és a Kamenyec-Podolszkij-i tömeggyilkosság hetvenedik évfordulóján. A…..
A Holokauszt Emlékközpont meghívására a Neumann két munkatársa - Deme Zsófia és Király Judit - is részt vett az embermentő svéd diplomata, Raoul Wallenberg születésének 99. évfordulóján. A humánum napján, azaz augusztus negyedikén  tartott megemlékezés az Emlékközpont…..
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tagszervezete, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége, a kamarák és az Országos Érdekegyeztető Tanácsban levő érdekképviseletek közös, a Munkaerőpiaci Alapból támogatott MPA-KA-NGM-8/2010/TSZ/1-NYD…..
Az EU-s forrásokból megvalósuló EUscreen projekt a 2009-ben lezárult VideoActive program utódja. A korábbi projekt fő célkitűzése az volt, hogy hozzáférést nyújtson az európai televíziós archívumok tartalmaihoz, így a projekt során egy 10.000 elemű válogatás…..
A FIAT/IFTA Archive Network Pilot címen Workshopot rendezett 2011. június 16-án, amelyre a NAVA is meghívást kapott.A rendezvény célja az volt, hogy a meghívott intézmények - tapasztalatcserével gazdagodva - segítsék egymást a különböző archívumi rendszerek kereshetőségének…..
A Neumann Nonprofit Kft. és a Holokauszt Emlékközpont új projektet kíván indítani Holokauszt Online címmel. A kezdeményezés célja az Emlékközpont gyűjteményének, illetve egy részének webes felületen keresztül történő hozzáférhetővé tétele. A projekt megvalósításához…..
A Koppenhágában április 13. és 15. között megrendezésre kerülő workshopot - a bevezető napon - a dán és a német filmintézet munkatársainak problémafelvető és áttekintő előadásai nyitották meg.  A workshop második napja teret engedett annak, hogy szemléletes példákon…..
A Filmhíradó és a Gramofon Online után az 56-os forradalmat, a holokausztot és a rendszerváltást is feldolgozó, tematikus oldalak indítását tervezi a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ. Kollarik Tamás, az intézmény igazgatója az InfoRádiónak elmondta, a…..
A magyar Holokauszt személyes történetének digitális gyűjteményei címmel műhelybeszélgetést rendezett 2011. június 7-én A 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely, valamint az OSA Archívum. A rendezvényen a holokauszt történetét feldolgozó, az e történelmi eseménnyel…..
A Neumann Nonprofit Kft. 2011. június 1-2. között részt vett az „Információs Társadalom Parlamentje” rendezvényen, amelyet az Informatika a Társadalomért Egyesület szervezett a Parlament impozáns Felsőházi termében. A kétnapos eseményen a résztvevők feladatairól,…..
A londoni Open Knowledge Foundation május 19-én közszolgálati adatok és adatvagyon hasznosítás témában tartott workshopot a budapesti Millenáris Parkban, a hazai kormányzati, civil és akadémiai szakértők számára. Az eseményen a Neumann is képviseltette magát, valamint…..
Audiovízió - Film, fotó, tévé, rádió: Közszolgálati Archívumban egyesültek a közmédiumok gyűjteményeiA magyar audiovizuális kultúrvagyon jó része egyelőre hozzáférhetetlen a nagyközönség számára. Sok ezer film, sok ezer órányi televízió műsor, a Magyar Rádió…..
2011. január 17-én, az Europeana v1.0 projekt jóvoltából a Neumann delegáltja, Horváth Orsolya is részt vett az Europeana.eu weboldalra szolgáltatott adatok felhasználását szabályozó megállapodás hágai egyeztetésén. Az új verzió legvitatottabb pontja alapján, a digitális…..
A kulturális örökség digitalizálásával foglalkozó magas szintű munkacsoportot (“Comité des Sages”) 2010 áprilisában állították fel. Feladatuk az európai kulturális művek megőrzésére, az online elérés biztosítására és a digitalizáció folyamatának…..
Az európai kulturális örökség internetes közzétételének szabályozása volt a témája annak az Isztambulban megrendezett találkozónak, melyen az európai uniós COMMUNIA projekt jóvoltából a Neumann három delegáltja - Deme Zsófia, Bajnok László és Kis Szilárd - részt…..