Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Desmond.Tiny

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs is jobb annál, mint arról hírt adni, hogy végre történik valami a szűk hazai legó-szcénában.  Pár lelkes rajongó nemrég úgy döntött, hogy saját kereteket keres és hoz létre hobbijuk szervezett megéléséhez és létrehoztak egy új, független közösséget. Hogy…..
I. AlapadatokNeve: The Good Wizard (A Jó Varázsló)Sorozatszám: 5614Témakör: CastleAltéma: Fantasy EraKiadás éve: 2008Kockaszám: 16Minifig: 1Ára: 499-800,- FtII. Mi van a dobozban?A doboz jópofa, egyszerű, és a Fantasy Erában megszokott túldíszített dobozokhoz képest ez egészen…..
Az úgy volt… hogy kirámoltam régi Lego-dobozaimat, hogy színek szerint szétválogassam az elemeket. Ez meg is lett, de közben rábukkantam kisebb készleteim eredeti dobozaira. Jellemzően kiesebb szetteket kaptam, ékes jeléül annak, hogy a pedagógusokat (=szüleim) az…..
Az Architecture sorozat idei első megjelenését (boltba kerülését) üdvözölhettük a múlt héten, melynek híre viszonylag gyorsan végigfutott szinte az összes dizájn- és építészblogon is. Nem véletlenül nemcsak a legó-játékosokat érdekli a 21009 számon kiadott Farnsworth…..
A szokásoktól eltérően a 8051-es motorkerékpár végigjátszását nemcsak hogy két részletben követem el, hanem ráadásul a B modellel kezdem. Jó okom van rá: egyrészt mindkét modell abszolút teljes értékű, másrészt kiváncsiságból az összerakást is a B modellel kezdtem,…..
Engem ebből az egészből csak az érdekel, hogy vajon milyen lehetett C3PO-val a szex.Gyönyörű.Időről-időre előkerül a kérdés, hogy miként tároljuk a legót. Bár több posztban foglalkoztunk már a témával (de leginkább itt), nem haszontalan rendszeresen visszatérni a kérdésre,…..
Összegyűjtöttünk egy rakás érvet a felnőtt legózás mellett. Komolyakat, komolytalanokat. Nyilván a komolytalanok a legkomolyabbak. Puncimágnes!? Vagy nem. Nem a karácsonyt várod, hanem a fizetést. Beszerezheted azokat a készleteket, amelyeket gyerekkorodban mindig szerettél…..
Olvasónk, ZOlien kommentjében egy hasznos, vagy ha nem is hasznos, de mindenképpen érdekes lehetőségre hívta fel a figyelmünket. Ha rendelkezel mind Brickset, mind Peeron regisztrációval (ingyenes mindkettő!), akkor könnyedén kiderítheted, hogy a meglevő kockáiddal mire mész, ha egy…..
Desmond.Tiny 2011.01.20 11:11:07
Jó tudni: a NinjaGo pörgettyűkben és "rendes" készletekben másféle keze van a csontvázaknak. Mindkettő új forma, de míg a pörgettyűknél a régi droidkarokhoz hasonlóan a figura vízszintesen tudja csak tartani a fegyvert, addig a készletekben az újabb fajta…..
Desmond.Tiny 2011.01.13 22:16:36
@Konstans: Lesz piros és barna sárkány is. :)
Csapjunk a közepébe, minek kerülgetni a forró kását: Nincs mese, az elmúlt pár év city autói úgy rondák, ahogy vannak. Én bizony fel nem foghatom, hogy ezeket a kivagyi, ormótlan, nagyképű dömpereket hogy szeretheti bárki is.  Úristen, melyik a rondább?   Ki a franc…..
Desmond.Tiny 2011.01.05 10:51:31
Én teljesen más szemszögből látom ezt, mert gyerek vagyok és ezért nem is ismerem annyira a "régi szép időket".

Az igaz, hogy a mostani autók kereke nagy. Jó akkor most nézzük meg ezt a set-et:
www.brickset.com/detail/?Set=7731-1
Nekem ez megvan és nagyon tetszik, mert kisebbek a kerekek. (Még a sárvédő sem zavaró annyira.)
A felnyitható tető helyet a leszedhető tető lett, biztos túl gyorsan koptak a hajló elemek. (Igaz nekem is van pár régi kocsim és semmi ilyen baj nincs.) Vagy lehet hogy így a lego áramvonalasabbra tudja csinálni a kocsit. Nekem mindegy, mert mindkét megoldás tetszik.
Az ajtó hiánya meg engem is zavar, nem tudom miért kellett eltüntetni az autókról.(Nagy hiba volt.).
És, hogy mi a ronda ezeken a kocsikon: m.blog.hu/ko/kockagyar/image/posztok/2011/01/cars_2.jpg
Hát kérem az elejük. Olyan monstrum pofájuk van hogy az fáj. A 8402 Sports Car-on még egész kecses volt az autó eleje, de ezeken...
Összességében, ha a lego kisebb kerekekkel, ajtóval és szebb elővel csinálná a kocsikat akkor szerintem a fiataloknak és az öregeknek is tettszene.
Persze ez csak az én véleményem. :)
Desmond.Tiny 2011.01.05 21:38:46
@Calmopyrin: Ez nekem is megvan és nagyon tetszik. :)

Hihetetlen kedvet kaptam építeni egy szép kis kocsit.

OFF:
Szerintem elcsúszott a számlálótok az akcióknál. "utolsó frissítés: 2011. január 6." 5.-e van. :)
Hála a blog.hu-nak és kisPocoknak, mától végre kezelhető felületen, ráadásul menő új logóval hasítunk mobilokon. Bár továbbra sem kell mást tenned, mint a kockagyar.blog.hu, vagy esetleg a(z) m.kockagyar.blog.hu címet a telefonodba betyögnöd, az eredmény valami egészen más…..
Önző leszek és egy olyan végigjátszással kezdjük az évet, ami engem nagyon érdekel, az éves beszerzési-listámon is előkelő helyen áll (tavaly többször is megpróbáltam beszerezni külföldön – végül nem sikerült). A Stonedraider által végigjátszott 8404 a tavalyi…..
Figyelem, favicc-veszély Sárkányapu első képregényének jóvoltából. (Szuperbola lettünk, esküszöm! :D)..
Ahogy tavaly, idén sem tudok ellenállni a kísértésnek, hogy röviden értékeljem az évet, sőt, a végén még egy látványos grafikont is elétek tárok. (Előre is elnézést kérek: kizárólag a saját nevemben fogok beszélni. Ebből is látszik, hogy baromi gyorsan egy wannabe…..
[off]Ritkán lépek ki az admin szerepéből, de most meg kell tegyem.Igazából nem is tudom milyen jelzőt kellene használnom, hogy szépen köszönjem meg Borzolnak, hogy egy elképesztő méretű csomag western-legóhoz juttatott hozzá nevetségesnél is vicesebb áron.Szóval Zoli,…..
Desmond.Tiny 2010.12.30 21:55:24
Valószínűleg nem voltam jó, vagy csak senki nem mer nekem legót venni (pedig itt a listám mi nincs, vagy éppen mit szeretnék), ráadásul magamnak sem vettem semmit, így aztán legó nélkül maradtam karácsonyra. (Vagyis teljesen nem: a kis unokaöcsém kapott egy 5609-est, meg egy nagy…..
Drága Olvasók! Nincs más hátra mára, mint hogy boldog karácsonyt, és mi mást: sok-sok legót kívánjunk Nektek estére! Ainex, Dornbi, Scorpicore, SevenBB, tutuka |foto: Balakov |..
Helikopter - 7 elem + 1 tartalékÚj kedvencem van, a helikopter lenyomja a bulldózert. Bár kevés elemből áll, itt lehet, hogy pont ez volt a cél: ennél kevesebből működőképes helikoptert építeni nem egyszerű. Igaz, farokrotor nincs, de elfogadjuk NOTAR-nak (NO TAil Rotor). A farok…..
Kevés vidámabb dolog történhet egy karácsonyfával, mint az, ha legó díszeket kap öltzékül. Tekintve, hogy úgyis tele vagytok kockákkal, dolgozni meg már olyan sokat nem kell, ráadásul egy legó-dísz összehozása sem egy embert próbáló, több órás feladat, semmi nem…..
Microscale bulldozer - 17 elem + 2 tartalékAzt hiszem, ezt már nehéz lesz überelni, és túl felelőtlenül szórtam a tízpontosakat eddig. Ez a tolólap, ez az egykocka szélességű felépítmény nagyon bejön. A lánctalp meg már az előző munkagépnél is ütött. 10/10. A…..
Tegnap megvitattuk, csendes őrültek vagyunk-e. Árnyaljuk egy kicsit a képet, írjunk orvosi Lego wikit:Összegyűjtöttem pár tünetet, ami alapján minden kétséget kizáróan megállapítható rólam, hogy legopata vagyok. Az orvostudomány fejlődése érdekében kérdezem: ti miben…..
Alulöltözött(?) télapó - 1 minifig, 6 elem + 2 tartalék A sárga ugye a minifig bőrszíne. Akkor ez a minifig szinte meztelen, csak egy fekete, tanga-ágyékkötőt visel, meg egy piros Mikulás-sapkát. És ezek szerint a kefe, nem haj- hanme fürdőkefe lehet a kezében. Így már van…..
Desmond.Tiny 2010.12.19 19:23:36
Zuhanyfülke - 9 elem + 4 tartalék Lakberendezési rovatunkat a fürdőszobában folytatjuk. A csapok kicsit nagyok, de elkülöníthetjük a hideg-melegvizet. Tartalékba kaptunk még egy-egy csapot, egy zuhanyrózsát (zuhanj, Rózsa!) és a konzolját. De miért fekete a tálca, miért nincs…..