Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norma-ep

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira régóta és olyan nagyon érdekel az építészek és laikusok közötti feszültség, értékítéletük feloldhatatlannak tűnő különbözősége, vagyis az a tény, hogy ha egy épület egy építésznek tetszik, akkor a nem-építésznek szinte biztos, hogy nem, hogy szinte már unom.…..
norma-ep 2010.12.03 11:27:20
@gorillka: Igen, ezt kéne érteni, hogy nem ellentét van, hanem közös érdek. Egy jól használható, gazdaságosan megvalósítható és mellette arányaiban, tömegében kiérlelt épület közös érdek, ha valaki szakmai tapasztalatából kifolyólag érvel egy bizonyos megoldás mellett az építtető ötletével szemben, az nem feltétlen öncélúság, és művészi allűr.
norma-ep 2010.12.03 11:33:24
@házisárkány: Ezekben a kérdésekben általában kivétel nélkül az építtető dönt. Ezért jó dolog házat terveztetni, mert ahány építtető, annyiféle igény. Ennyire konkrét igényekhez házat találni nem könnyű. Érdemes lehet körülnézni a felújítandók között is, és belekalkulálni egy kis átépítést.
norma-ep 2010.12.03 11:38:17
@gorillka: a tájolás valóban érzékeny pontja a tervezésnek.

30 év alatt azért kitűnik, hogy aki nem először terveztet, az sokkal jobban megfogadja a tanácsokat, körültekintőbb a tervező kiválasztásánál.