Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petertothi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közszférában szokásos rabszolgamunkáról már több bejegyzés is született. Most egy pedagógus jogi panaszait olvashatjuk.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi téma remélem tanulságos lesz az olvasóknak és természetesen bízom benne, hogy lesznek hasznos és használható kommentek is a…..
petertothi 2010.12.03 17:35:06
Tisztelt @Flashy7:

Érdeklődnék, hogy meg tudná esetleg mondani, hogy milyen jogszabály, vagy törvény alapján készült az Önök excel táblázata, ami megfelelően számol?

Megjegyzés képp az egyik korábbi hozzászóláshoz, hogy máshol csendben maradnak. Az egyik kollégának konkrétan a fizetésének a fele pénzösszeg nem került kifizetésre, annyi túlórája volt.
petertothi 2010.12.03 21:12:25
@flippant: Tisztelt Hölgyem/Uram!
34 éve tanítok, elhiheti, hogy átéltem már érdekes eseteket, de így még nem loptak meg. A diákjaim zöme örömmel jön órára és a lehető legnagyobb odafigyeléssel voltam a diákjaimat, az óráimat, a kollégáimat és a szülőket illetően. A mai napig lehetőség szerint újabbnál újabb példákkal, bemutatókkal készülök az óráimra. Megfelelően elsajátítottam a számítógép, az interaktív eszközök és minden modern technikai berendezés által kínált lehetőséget amit a kor adott a színvonalasabb munkáért. Én ahogy rajtam kívül még elég sokan lelkesedésből és szeretetből tanítok, még mindig, ennyi év után is. Nem az bánt sem engem sem a kollégáimat, hogy 1-2 tólúra elkallódott, ugyanis megjegyezném, fél 5-kor kelek, hogy fél 8-ra beérjek és hiába van vége az óráimnak 3 óra körül, ott vagyok a gyerekekkel van hogy este 6-ig, 7-ig,esetenként tovább. Önként, ingyen! Az a probléma, hogy amikor önként vagyok ott azt én döntöm el. Itt beküldtek hivatalosan, és azt se mondták habakukk, csak egyszerűen megloptak. Azt se mondták menj be és nem fizetünk, mert nem tudunk, mert az ember bemegy és elvégzi a feladatát, de itt nem erről van szó. Gondolom, ha bárkinek is a fele fizetését ellopná a munkáltató, nem azt mondaná, hogy én kérek elnézést, hogy szóvá merem tenni. A szavaiból azt olvasom, hogy még nekem kéne elnézést kérni, hogy nem egy kis faluban dolgozom ahol megvernek. Elhiheti, hogy a belvárosi iskolák sem leányálmok. Mint említettem nem 1-2 túlóráról van szó, hanem van akinek a fizetése felét nem fizették ki. Elnézést, de úgy érzem bizonyos hozzászólások sértőek, nem beszélve arról, hogy nem megfelelően értelmezik a problémát, csak azt látják, hogy pedagógus akit lehet szapulni.