Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepinka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE 2019:Bár a poszt 2012-ben íródott, de jelenleg is aktuális! 2019-ben! További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat:…..
Pepinka 2014.02.19 00:02:40
@elizin: SZia!
Az emailed azért kell, hogy elküldjék neked csatolva a vámkezeléshez szükséges dokumentumokat, amit majd ki kell töltened.
A DHL már előre dolgozik, gyorsították a folyamatot, már a feladó országban szkennelik a számlát a papírokat és küldik elektronikusan a magyar DHL-nek, így még a csomag itt sincs, de már bekérik a vámpapírokat, s mire itt a csomag MO-on már minden megvan és azonnal vámolhatják. Ez mondjuk lényegesen lerövidíti a vámolás idejét.
Sajnos a vámhivatalnak jogában áll értéket megállapítani. Tehát hiába van ajándék ráírva, attól ők még mondhatnak rá árat, ami után neked fizetned kell. Sajnos nem bemondásra megy. Ha nem tudsz fizetési bizonylatot bemutatni, akkor ők majd megállapítanak értéket. Ha elfogadod, akkor azután fizetsz, ha nem, akkor viszont neked kell bizonyítani, hogy mennyit a valós érték.
Ez a szabály, sajnos így van, rengetegszer volt már ilyen ügyem :-(
A Fidesz nem sokkal ezelőtt leszavazta a Párbeszéd Magyarországért módosító javaslatát, ami az Országvédelmi alap terhére 500 millió forinttal támogatta volna a Pető Intézetet és így az intézményt megmentette volna a csődtől! Ennél nem kell szimbolikusabb lépés. Miközben…..
Pepinka 2013.09.17 23:26:55
@susu64: Talán az önkormányzatoknak is van felelősségük abban, hogy eladósodtak és most meg az állam átveszi az adósságukat. Önkormányzat gazdálkodhat felelőtlenül egy beteg gyerekek ellátására specializálódott intézmény nem?
Pepinka 2013.09.17 23:41:28
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Hogy mi igaz és mi nem, nos most már akkor ki tudja??? Ki a hiteles?? Kinek lehet hinni??
Én mondjuk a saját tapasztalatomban hiszek! Abban hogy a múlt héten az értelmi fogyatékos 3 éves gyerkőcömet nem vették fel a most már egyetlen megyei speciális oviba, mert nem a megyeszékhelyen lakunk, hanem 20 km-re egy kis faluban. Hiába a szakértői beutaló az intézménybe, az óvónéni szomorúan tárja szét a kezét, nem tehet mást, az új szabály az szabály, nem vehet fel csak helyi lakost. Vidéki meg találja fel magát az állam szerint, oldjam meg magam, oldja meg a család?! Nem vagyok gyógypedagógus, nem tudom megfelelően fejleszteni, ha otthon marad nem kapja meg a megfelelő fejlesztést, még jobban lemarad. S mellesleg így vissza sem tudok menni dolgozni, hisz otthon kell gondoznom. Megélhetés GYES-ből??
Aki bármilyen módon ellenzi és lehurrogja ezeknek az intézményeknek a támogatását, az elesettek, fogyatékosok segítését az próbálja magát beleélni a helyzetbe! Igaz, akinek nincs beteg/sérült gyermeke az sohasem fogja tudni igazából milyen is egy sérült gyermeket nevelni és könnyen ítélkezik és mond okosságokat ezzel kapcsolatban :-(
Az EMMI mai közleménye két dolgot állít. Támogatják a Pető Intézetet ez igaz, az viszont nem igaz, hogy elegendő és az se, hogy jelentős plusz pénzt adnának nekik. A Pető kivéreztetése nem most kezdődött. Az intézményben már 2010 előtt is gondok voltak, de a 2010-es 2,2…..