Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viziló

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Viziló 2010.12.28 14:55:22
Az a baj ezzel a cikkel, hogy nem ás le a probléma gyökeréig, csak karcolgatja a felszínt!

A probléma gyökere az "emberi csordaszellem": amíg van egy kis fű, addig ne ugroj ki a nyájból, mert akkor téged fog elkapni a farkas. Kiugrani a szürke tömegből mindig is kockázatot jelentett, ez egy nagyon erős emberi félelem, mely ellen még az ész érvek is gyengék.

Namost itt van ez a 10 millió magyar ember, egy nagy csorda az egész, és abban a pillanatban, hogy kiugrik belőle valaki, akkor az kap egy pofont és visszakushad, a többiek pedig még kevésbé akarnak kiugrani, hisz látják mi történt társukkal.

Egyetlen megoldás az lenne, ha egyszerre ugrana ki mondjuk a tömeg negyede, mert akkor azt már nem lehetne lepofozni, na de ez lehetetlen, mert senki nem fog elsőnek ugrani, de ha ki is ugrik egy akkor sem követik, hisz nincs rá garancia, hogy legalább 25% ki fog ugrani.

Ez tömegpszichológia, "csorda elmélet".

A politikus semmi mást nem tud, csak a fent vázolt alaptételt.

A politikus bármit megtehet, amíg fel nem hergeli a csorda egy jelentős részét, mondjuk 25%-ot.

A jó politikus lop, csal hazudik, vagyont szerez magának a közösből, de csak olyan eszközökkel, amik nem késztetik a csorda 25%-nak kiugrását és ellenkezését.

Ha béna a politikus, akkor átbillen a határon és jön a forradalom vagy legalábbis elveszti a választást.

Ha neked vagy nekem nem tetszik amit a a fidesz vagy mszp csinál, akkor egyetlen dolgot kell tenni:

kutatni, hogy mi vezérli a csordaszelelmet, és milyen módszerekkel lehet a csorda egyes tagjait befolyásolni, hogy ne egy tehetetlen masszaként viselkedjenek, hanem öntudatos emberként.

Orbán a múlt rendszerben tanult mindent, jól tudja, hogy lopnia kell, de csak annyit, amennyi még nem bűszíti fel a teljes tömeg jelentős részét.

El is lopta a magánnyugdíjak pénzét. Történt komoly kiugrás? Nem! Akkor meg mi a baj? Ügyes volt, hisz úgy lopott, hogy nem lázadt fel a tömeg. Jó, pár ember kiugrott, de nem csinálatak forradalmat, nem volt jelentős a hangjuk, nem lett következménye. Aki felemelte a hangját, csak kockáztatott, de nem nyert semmit.

Nem tudom, hogy eleht ezen változtatni,d e az biztos, hogy itt mindent a csordasszellem kiugrási tehetetlensége irányít, ezt kell kutatni, megérteni és ebből lehet továbblépni.
Modorosblog A dohányos 2010.12.02 09:23:00
-Na, ez szimpatikusnak tűnik. Csapolt Engelfelder Indian Pale Ale meg Rotburger. Korsó 350, Maß 500 - a hülyének is megéri, hát még nekünk! Jó napot,  kezicsókolom, helló, sziasztok. Mi? Várj csak, Lackó. Nemdohányzó? Bocs, ne haragudjatok, az egész üzlet nemdohányzó?…..