Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mtoth

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bazmeg..." - mondta Ferenc a kiesett Tamásnak szombat este 11 óra tájékán. Én is pontosan ezt gondoltam a Megasztár legutóbbi döntőjét követően, meg még sok minden mást is. Itt van ugye ez a műsor, amiről bárhányszor is hangsúlyozák szélesen artikulálva, hogy saját…..
mtoth 2006.04.19 08:51:02
Lucifer mondja, hogy az örök tagadás vagyok, mely új utakra inspirál.
Talán ez lehet egy kritika célja. Emmyit arról, hogy miért negatív az attitűd jellemzően.

A lényegről (magyarul):
1. licence
2. design, stylist
3. production

1. A feleségem receptkönyvből főz. Liszenszeli a kedvenc ételeimet. Finom. Néha nem. Ha nem, akkor lapozunk. Ez a "liszensz".

2. A díszlet, a ruhák, a fények, a megjelenítés...Seneca óta igaz: De gustibus non est dsiputandum.
A sztájliszt feladata mi? A kissé halovány egyéniséget megerősíteni s az erősebbet tompítani? A hangulathoz hozzátenni egy további elemet? Meglepő, meghökkentő, megdöbbentő formát és színt adni, hogy jelenség legyen a tegnap még szürke óvónő? Elad. Ő is. Nekünk eladta amit akart: beszélünk róla.

3. Mikor a feleségem a tűzhelynél liszenszel, néha megkérdezi: ne tegyek bele egy kis tárkonyt? vagy citromot? fehérbort? Mire én: csináld olyanra, hogy szeressem. Szoktam szeretni. Ez a lényeg. Tárkony? Citrom? kit érdekel?
A zsűri: két feladata van: kiválasztani a többezer hangtalan önjelöltből 12 önjelöltet, akik majd (talán) eladhatók lesznek képernyőn, rádióban, CDn, bögrén, pólón. Azután: ugyanaz, mint ennek a kommentnek. Egy véleményt megmutatni, mert én, a néző azonosulni szeretnék, szeretném hallani az én véleményem.
Ha ez egy dalverseny lenne, akkor csak egy szakember ülne a zsűriben és objektíve már vége lenne a műsornak.
Akkor viszont mit fog nézni a 18+49 éves D,C,B jövedelmi kategóriájú átlagnéző, aki hinni szeretné, hogy tényleg csak annyi megszerezni a fényt és a csillogást, hogy tehetségesnek kell lenni és merni kell. Akinek mindegy, hogy mitől világít a lámpa, miért nem hagyják már beszélni a Görög Zitát és miért énekel dzsoggingban az Eszter. Sír kicsit a Vajdasági lány ártatlan szerb dalán, mert nem értett de érzett valóság libben fel a füst mögül a vakító robotlámpa fényében. És boldogan oldódik fel ismét a bohókás gitáros vállalhatatlan énekhangján, akinek a hangja nem is érdekes. Mert ez nem dalverseny.
Ez szórakoztató műsor. Ez játék. Ez cigányságpolitika. Ez reklámárbevétel. Ez magyar kisebbségpolitika. Ez emeltdíjas SMS árbevétel. Ez külhoni magyarságtudat. Ez sztárcsinálás.

Kell a fehérbor bele. Szoktam mondani a feleségemnek. Talán a tárkony is. Nem tudom. Milyen bor? Egri? Jó. Jó étvágyat. Kell végre 4 óra ünnep.

Boldog együgyűség jöjj, kell 4 óra csönd 2006 áprilisában.