Regisztráció Blogot indítok
Adatok
richardwalter

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint a nap hőseit ünnepli az Együtt-PM. A hősök falat másznak, a félistenek gipszszobrot gyaláznak. Itt tartanak ma az erkölcsi önbíráskodók. Köztük egykori tanítványaim, akik ma már csaknem félistenek. A Jobb Sorsa Érdemes Noémi ma Venezuela-térképeken ábrándozik. A…..
 terminus technicus, utópista szocializmusMarx - EngelsLenin - SztálinszociáldemokráciaGiddens: 3. út A szocialista eszmerendszer válaszként született meg az ipari forradalmak után, a kapitalizmus kiépülésének bekövetkeztével. A proletariátus (ez Marxi értelemben érte el…..
fontosabb teoretikusok, írásaikleglényegesebben érintett kérdésköreiaz antropológiai megközelítés fontossága A politikai eszmetörténetet osztályozni leginkább az úgynevezettt izmusok alapján lehet. Elsőként megjelenő - és a nyugati demokráciákat felvetéseiben leginkább…..
pluralizmus, elitizmus, többségi vs. konszenzuális korlátozott racionalitás problémájaA demokrácia - modern értelemben véve - meghatározója a politikáról folytatott diskurzusnak. A 19. századtól ideálisnak, a 20.század kötelező érvényűnek tekintette a nyugati kultúrkör.…..
Max Weber két felfogást követelt meg a kutatótól: egyrészt azt, hogy legyen tisztában saját elkötelezettségével, és ha erre van lehetőség, tárja fel azt, tegye a nyilvános vita számára hozzáférhetővé, másrészt pedig azt, hogy kutatásai során a tényeket és az értékeket…..
Sziasztok, Nos igen, végre elkészült ez a felület.. Hamarosan megkezdem az eddigi foglalkozások összegzését 'post'-ok formájában, így bármelyikhez hozzászólhattok kedvetek szerint. Természetesen itt is megkérek mindenkit határolódjon el akár saját magától is, ha esetlegesen…..