Regisztráció Blogot indítok
Adatok
De_nehéz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
De_nehéz 2010.12.01 22:36:13
Sziasztok.

Az a helyzet, hogy ez az egész egy rohadt nagy műbalhé. Vicc az egész, és az egyetlen, ami miatt mindenki ki van akadva, az csak annyi, hogy a Zorbán és stábja szarul kommunikálja le az egészet.

Fontos megérteni néhány dolgot, mielőtt sírva rohansz, hogy lenyúlják a megtakarításaidat.
Először is: miről beszélsz? Az NEM a te pénzed. A te járulékaidat az állam a jelenlegi nyugdíjasok eltartására használja. Az a pénz, amit te a sajátodnak gondolsz, azt az állam megspórolta az elmúlt 13 évben. De gondoljuk csak át miből spórolta meg. Hitelből finanszírozta azt a 360 milliárd forintot, amit behelyezett a magánnyugdíjpénztárak kasszáiba, tehát növelte saját adósságát, s azt a pénzt, amit évente törlesztenie kell. S miért? Hogy 13 év után a magánnyugdíjpénztárak 1%-os reálhozammal büszkélkedhessenek 5%-os ügyviteli díj mellett?

Az állam nem lop el semmit, csak felhasználja azt a pénzt amit "megtakarított", de ugye ez sem igaz, mert a hitelállomány növekedése miatt, ez a pénz gyakorlatilag nem is nevezhető megtakarításnak se, inkább csak szimplán elbukta az egészet.

Az egy dolog, hogy a Zorbán és társai képtelenek kommunikálni, de kérlek titeket, gondolkodjatok, mielőtt lopásról beszéltek. Megszüntetnek egy olyan rendszert, ami iszonyatos költségekbe kerül az államnak. De még ha lenne valós reálhozama az egésznek, de 1%-os átlagos növekedés mellett nem éri meg ez az egész. Csak valamiért, amit szintén nem értek a kormány kommunikációja teljes csőd.

Köszöntem.
De_nehéz 2010.12.02 17:03:21
@csi szi: De érdemes, vitatkozni mindig érdemes, frissen tartja a szellemet. Másrészt, hátha sikerül rávenni valakit, hogy távolabb lásson az orránál. :)

@igazi hős: Nos ebben nem értünk egyet. A változtatáshoz szükséges a tőke. Az pedig mint tudjuk nincs. Tehát szükséges megágyazni a reformoknak. Ez történt most (persze először rendbe kellett rakni az idei költségvetést), úgyhogy a kormány most megteremti a lehetőséget a változtatásra. Lesznek reformok. Hogy azok mennyire lesznek, jók, hatásosak, arról lehet majd vitatkozni. De lesznek.
Egyébként ha nem tűnt volna fel jelenleg is zajlik a közigazgatási rendszer teljes reformja, csak erről nem beszélnek sokat. :) Olyan rendszert épít fel a Navracsics vezette minisztérium, ahol olcsóbb és hatékonyabb lesz a pénzek felhasználása, hiszen a mostani rendszerben elúsznak a pénzek a párhuzamos kötelezettségek miatt.

Lesz változás, de ahhoz, mindig forrás kell. A szocialista kormányok rendszerint ott rontották el, hogy ha valahol hiány volt, vagy probléma, akkor odavágtak egy rakat pénzt, hogy az majd megoldja a dolgokat, azt már nem értették meg, hogy a rosszul működő rendszer olyan, mint egy lefolyó, amit képtelenség betapasztani. Most először megvizsgálják, mi, hogy hol, és hogyan, aztán utána jöhet a pénz.

Ne írd le még a kormányt, hiszen eddig csak fél évük volt, meg egy üres kasszájuk.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
De_nehéz 2010.12.01 14:32:10
Sziasztok.

Olyan szomorú vagyok, mikor olvasgatom a mai blogokat. Egyszerűen senki nem lát távolabb az orránál. Ezt az egész "pénzlenyúlás" dolgot kicsit át kellene gondolni mielőtt elkezdenek a szép kis blogocskák fröcsögni.

Nekem a legnagyobb problémám, hogy valamiért, nem tudom mi történhetett, de a kormány képtelen az értelmes kommunikációra.

Szóval gondoljuk csak át mi is történik. A '97-es bevezetéstől kezdve annyi történt, hogy miután te a járulékaidból továbbra is a jelenlegi nyugdíjasokat tartod el, az állam hitelre félretesz éves szinten 360 milliárd forintot, amivel a magánnyugdíjpénztárak játszadozhatnak. Tehát, az a pénz NEM a tied, sosem volt az, azt az állam tette félre. Elvileg megtakarította, de megtakarításról az én olvasatomban akkor lehet beszélni, ha megéri, tehát több lesz egy idő után, itt azonban nem ez történt, mert az állam mindezt hitelből finanszírozta, tehát emiatt éves szinten hatalmas többletköltségekbe veri magát, mivel a hitelt törleszteni kell.
Ez olyan, mintha felveszek hitelt, s berakom a bankba kamatozni, de a kamatai kisebbek, mint az én havi törlesztőrészletem. Jól jártam akkor?
Másrészt. A magánnyugdíjpénztárak 13 év alatt, átlagosan 1%-os reálhozammal büszkélkedhetnek, amellett, hogy az ügyviteli díj 5%. Valahogy, amelett, hogy az állam rosszul jár az egésszel, még itt is lenyúlják a pénzt. Érdekes nem?

Annyi történik tehát, hogy megszüntetnek egy olyan rendszert, ahol elfolyik a pénz, nem kis mennyiségben. Az eddig felgyülemlett "megtakarítást" pedig visszaveszi a pénzelszívóból. De valamiért a kormány képtelen ezt elmondani. :)