Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vocse

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
vocse 2010.12.01 09:52:55
@Tóta W. Árpád: A Pénztárak fognak küldeni levelet ez tuti. De amíg nincs kihirdetve a törvény(?), csak tervezet van mindenféle módosítási lehetőséggel.

Egyébként meg simán jobban lehet járni anyagilag is nem csak erkölcsileg a mnyp rendszerben maradással, mert 25-30 év múlva a TB nyugdíj csak az utolsó nettó 30-40 százaléka lesz a demográfia miatt. Nem beszélve az országkockázat megosztásának lehetőségéről: nem a teljes pénz függ M.o. mindenkori gazdasági, társadalmi aktuális helyzetétől, hanem van kínai, szingapúri, mexikói értékpapírod is ahol sokkal jobb a korfa szerkezete. Így tudsz diverzifikálni.
vocse 2010.12.01 10:41:34
@Meridian74: Ne felejtsd el, hogy a mnyp-k 2013-tól (tehát ebben a ciklusban) már kifizetőkké váltak volna, ergo folyamatosan évről-évre csökkent volna a zállam terhe. Ekkor a tagok is látták volna milyen nyugdíjat kaptak a pénztáraktól és az több v. egyenlő a 25 százalékkal. Innentől önfenntartó a rendszer, mert a járulékot is kapja de szolgáltat is a pénztár.
Volt olyan elképzelés is amely szerint 2013-tól először csak a pénztárak fizetnek nyugdíjat és csak, ha elfogy a fedezet akkor száll be a TB.