Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RamonSerrano

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia véletlenül elfelejtette tájékoztatni a lakosságot arról, mekkora pofont kapott Paks2 az Európai Bizottság és az Euratom rosszallása miatt, aminek a tényét ráadásul Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős…..
RamonSerrano 2015.03.13 11:05:52
Vastagbőr A nap képe: Aláírták 2011.11.30 10:01:00
Jól tippeltünk, azért kapja a MÁV az 5 milliárdot. A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke…..
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Biztosan mindenkinek megvan a címbéli kisfiú: Brüsszelben pisilget folyamatosan – és tudvalévő, hogy alkalomról alkalomra átöltöztetik: más-más ruhákat adnak rá.”…De hogy jön ehhez Magyarország és miért hasonlítjátok egy pisilő gyerekhez? Hiszen ekkora…..
RamonSerrano 2011.03.08 14:07:05
@Pacsapapa:
Szerintem a progressziót (fejlődés, haladás, fokozatosság) teljesen felesleges összekötni az ún. népi demokráciák szóhasználatával.
Ez teljesen általános fogalom. Amennyiben országunkat fejleszteni szeretnénk, a progresszió tökéletes kifejezés.
Én is liberálisnak tartom magam, de semmi bajom sincs avval, ha valakinek más a véleménye. A blogban sem találtam semmit, ami elnyomna bármilyen más véleményét.
Azonban nem tudok mit kezdeni avval, hogy ezek kommancsok, és még mindig a régi rendszerben élnek.
Szerintem csak arról van szó, hogy a köztársaság (közjó, sokszínűség, vélemények ütköztetése, stb.) mellett tesszük le a voksunkat.
Mivel az alkotmány rendelkezik szimbolikus kérdésekről, szeretnénk, ha a köztársaság kiemelt szerepet kapjon.
RamonSerrano 2011.03.08 14:46:50
@Muad\\\'Dib:
Részben elfogadom, amit írsz, mert nem a címke számít, hanem a tartalom.
Hivatalosan Magyarország az átkosban is szabad, független és demokratikus volt. Azonban láthattuk, hogy ez mit jelentett a mindennapi életben. A diktatúrák szeretik magukat demokratikusnak láttatni.
Azonban úgy gondolom, hogy az alkotmányozási folyamatban a szimbolikus doglgok, elnevezések is számítanak. Ezért szeretném én is a köztársaságot látni az alkotmányban. Nekem a köztársaság jelenti a szabadságot, függetlenséget, demokratizmust.
De az egész fabatkát sem ér, ha az ország nem eszerint működik.
Még mindig nem értették meg, hogy amire szüksége lenne az országnak, az egy világos és világosan elmondott gazdasági stratégia, amely mögött hazai és külföldi szövetségeseket is fel lehet sorakoztatni. (Fotó: Kovács Attila/Index) Valószínűleg nem csak mi lepődtünk meg a…..
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
RamonSerrano 2010.12.01 15:26:36
Megy a nagy sírás-rívás, hogy az állam nem tudja fizetni a nyugdíjakat, ezért kell lenyúlni a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat. Mivel minden befolyik a nagy kalapba, jobban kéne gazdálkodni a befolyt pénzekkel, és akkor nincs hiány.

Néhány javaslat az államháztartási hiány csökkentésére:
Erőszakszervezetek dolgozói ne mehessenek nyugdíjba 25 éves munkaviszony után (utána többen folytatják a szokásos munkájukat és felmarkolják a munkabért és nyugdíjat is)
16%-os SZJA kulcs bevezetésének elhalasztása
3 éves GYES felszámolása (amikor kilóg a fenekünk a nadrágból, nem telik rá)
800 ezres rokkantnyugdíjas-állomány megrostálása
Súlyos közlekedési szabályszegésből keletkező balesetek orvosi kezelése ne legyen ingyenes; legalább részben fizessenek a károkozók
Akik nem vesznek részt megelőző egészségügyi szűrésen, magasabb TB-t fizessenek
Biztosítás nélküli háztulajdonosok időjárási katasztrófa utáni ész nélküli dotálásának felszámolása (legalább szimbolikus biztosítási díjat fizessenek)
Gázár állami dotálásának felszámolása (szociális szempontokat ne a gázárban érvényesítsünk)
Korábban Magyar Bálint bevezette a minden iskolásra vonatkozó ingyenes balesetbiztosítást. Ha ezt a marhaságot nem szüntették meg, akkor ideje.
2006-os tűzijáték károsultjai ne kapjanak automatikus kártérítést. Mi azért nem mentünk ki, mert órákkal korábban azt harsogta a media, hogy óriási vihar közeledik Bp felé. Mindenki viselje a saját döntéseinek következményeit.

Még lehetne sorolni, de a fentiek nem okoznának társadalmi megrázkódtatást.
Számomra felfoghatatlan, politikusaink miért osztogatnak, ha ehhez fosztogatni kell.
Mai napig sem értem miért gondolkodnak hiányban. Ha stabil, erős államot akarnak, akkor a költségvetésnek pluszban kell zárnia.
Ha politikusaink nem osztogatnának ész nélkül, akkor a magánnyugdíjpénztárak vehettek volna osztrák, német holland állampapírokat is. Ugyanúgy biztonságos, de az ország hosszú távon jobban járt volna. Én a teljes költségvetési irracionalitást látom hosszú-hosszú évek óta. Mari néni jobban osztja be a kosztpénzt, mint választott képviselőink az ország pénzét.
Az állam mohósága teszi tönkre az országot.

Rászoktatjuk a zembereket, hogy agy nélküli biorobotok legyenek, mert a zállam mindenről gondoskodik. Evvel tönkre tesszük gyermekeink jövőjét.