Regisztráció Blogot indítok
Adatok
István atya

27 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2009.július 22-én a mocsai templomban pihentek meg a Szent Jakab-út zarándokai.A következő képek erről a csodálatos napról tanuskodnak:..
Lourdes-i Kilenced Mocsán... A 2009-es esztendő emlékezetes lesz a mocsai gyerekeknek.A megjelenés évfordulójára kilencedet végeztek - hitoktatójukkal, Kati néni vezetésvel.Gyögyörű, kézzel készített rózsákat kaptak, minden napért, amiket egyik kisgyermek édesanyja:…..
 ÖKUMENIKUS IMAHÉT           MOCSA2009. január 19 -hétfő - református templom2009. január 21-szerda-katolikus templom          KERESZTÉNYEK…..
         Karácsonykor (1874.) A zúgolódás, gúny, haragRég halva már szivemben.Egy szóval sem panaszkodámA kis Jézuska ellen. Nem vádolám balgán azért,Hogy engem kifelejtett.Hogy nem hozott ajándékot,Szemem könnyet nem…..
Mocsai Plébánia Advent Mocsán 2008.12.05 16:08:00
    Adventi gondolatok Ismét advent – ismét Úrjövet. Ismét várakozás – ismét találkozás.A keresztény ember szívét e szent időben elönti a vágyakozás, ami természetesen a várakozás céljára utal. Mert Advent, Úrjövet, Várakozás,…..
Közös rózsafüzér a szentmisék előtt...Minden év októberében a Boldogságos Szűzanyát köszöntjük a szentmisék előtt-a "Szent Számológép"-az olvasó imádkozásával. Ilyenkor egy ajándékba kapott Mária-szobrot mindig kiteszünk a templom közepére és az álljuk…..
                                             Ministráns-zarándoklat 2008…..
 Az imádkozó Szent Szűz búcsújáróhelyére zarándokoltunk2008. szept. 6-án - a kegyhely plébánosának meghívására -az idei egyházközségi zarándoklatot Csatkán tartottuk.Szombaton reggel 50 zarándok indult el a templom elől. A szervezők személyes felkérésére a 10…..
Blogjaim Blogjaim 2008.08.07 08:20:00
Ezen az oldalon  az általam szerkesztett és frissített elérhetőségeimet találod!  Imablog 1Imablog 2Mária Rádió-blogVersblogPlebániablogInfóblogBlogjaimBiblia-blogPlebania honlapjaNyuszi honlapja Clerus…..
Hittan-tábor2008MocsaHétfő7:30-tól Gyülekezés8:00 Szentmise9:00 Csoportok elosztása – névadás              Betlehem, Egyiptomi menekülés/Názáret, /Angyali üdvözletKafarnaum, /Százados szolgájának…..
 Mocsai bérmálás – 2008. június 15.   Az elsőáldozás mellett az egyházközségek másik nagy ünnepe mindig a bérmálás szentségének felvétele. Az egyházi előírások szerint az általános iskolát befejező katolikus tanulók – akik folyamatos…..
Medjugorje világcsoda. Sokan ezzel az egy szóval minősítik azokat az eseményeket, amelyek 1981. június.24-étôl, ebben a kis hercegovinai falucskában történnek."Medjugorje szakadatlan felhívás; egyúttal az isteni élet és béke ígérete a hit, a megtérés és az ima…..
Mocsai Plébánia HÚSVÉT... 2008.03.25 16:36:00
            KRISZTUS FELTÁMADT!                    ..
A NAGYHÉT - benne különösen is a Három Szent Nap - Jézus szenvedésének csúcspontja. A Nagycsütörtök este az Utolsó Vacsora, a Nagypéntek az Ő szenvedése és kereszthalála és a Nagyszombat a feltámadás vigíliája, majd a Húsvét hajnala Jézus feltámadásnak ténye,…..
Évtizedes szokás szerint a Mocsai Triduumot (lelkigyakorlatot), a Virágvasárnap előtti három napon tartjuk.A három estén, csütörtökön, pénteken és szombaton -  rend szerint - idegen lelkigyakorlatos atyákkal, hitünk és erkölcsünk titkairól és előírásairól…..
Az idén a Komáromi Esperesi Kerületben a 2008-as kerületi hittanversenynek a Komáromi Szent Imre Általános iskola adott otthont.Hét plébánia (Kisbér, Ászár, Tárkány, Baj, Tata I. Mocsa és Kocs) hittanosai mérték össze hittantudásukat.A II. osztályosoktól kezdve a VIII.…..
 Kezdődik a nagyböjt...A húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdete, a hamvazószerda idén február 6-ára esik. A nagyböjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen…..
A Biblia a szószék alatt...A Mocsai Templom 2006-ban ünnepelte fennállásának 250 éves évfordulóját.Erre a szép jubileumra egy gyönyörű Nagy Képes Bibliát kapott templomunk a református testvérgyülekezettől.A Bibliát szándékosan a szószék alatt helyeztük el a képen…..
Biblia a mocsai templomban Még 2006-ban nem gondolta senki, hogy a 2008-as év a Biblia Éve lesz.A Mocsai Templom 2006-ban fennállásának 250 éves évfordulóját ünnepelte. Erre a nevezetes évfordulóra gyönyörűen megújult a templom belseje és külseje. A bérmálásssal egybekötött…..
Mocsai Plébánia Újév - Mocsán 2008.02.29 19:55:52
Újév - Mocsán2007.12.28. 21:16 :: István atya                                        …..
Ismeretlen szerző:Karácsonyi énekVedd ajándékul szívemet, Oh édes Jézusom, S minden eszemet, kedvemet, Én kedves Krisztusom. Itt imádván szent testedet, Mutasd hozzám kegyelmedet, Oh én szerelmes kisdedem, Testté lett Istenem! Hogy magad így megaláztad, Oh édes Jézusom, Minden elme…..
           Ez egy másik megközelítés,de hiszen minden út…..
Mocsai Plébánia Advent - Mocsán 2008.02.29 19:51:09
ADVENT - ÚRJÖVET Az advent (adventus Domini = az Úr eljövetele) karácsony előkészületi időszaka. Adventkor Jézus eljövetelére készülünk. Emlékezünk arra, hogy karácsonykor Jézus megszületett, eljött erre a földre. Advent az András apostol (november 30.) ünnepéhez…..
Szent Erzsébet - év zárása Mocsán november 8. 15:522007-ben Szent Erzsébet születésének 700. évfordulóját ünnepelte az ország.Ennek az ünepi évnek a méltó befejezésére készül a Mocsai Egyházközség.Már az ünnepi év megnyitása is nagy buzgósággal történt. Ünnepi…..