Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martin78

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új időknek új dalai szólnak, a méltán népszerű Kindle WiFi (újabban Kindle Keyboard WiFi) már csak viszonteladóktól kapható, tőlük is csak használtan illetve újracsomagolva (refurbished). Aki arra a generációra vágyik (én megértem) annak már csak a Kindle Keyboard 3G maradt.…..
Jelentem, a múlt héten jól megérdemelt, és kissé megkésett szabadságomat töltöttem egy nem olyan távoli tengerparton. Az út olyan volt, amilyenek ezek lenni szoktak, viszonylag hosszú várakozások, repülőtéren, repülőgépen, buszon, recepción, hogy aztán letáborozhassunk a…..
martin78 2011.11.06 16:02:30
@Dworkyll: Nyilván, ha erről a címről automatikusan az új oldalra irányítana mindenkit át akkor nagyobb lenne az olvasottság, de ha jól emlékszem ez nem megoldható. Meg az RSS feed sem működne gondolom (át kellene mindenkinek állítani az új oldalra). Mindegy is, lényeg, hogy a fórum éledjen fel. :)

(Mondjuk az például megoldás lehetne, hogy mindenkinek kimegy egy utolsó bejegyzés amiben felhívjátok a figyelmet, hogy a blog új helyre költözött.)
Valamikor réges régen, amikor a könyveket még általában komoly szakmunkások állították elő, jobbára megváltoztathatatlan alakban, akkor is tudtak lenni bosszantó hibák. Sajtóhubák, félrefordítások, elrontott képaláírások. Voltak párjaik, a könyvekbe fűzött hibajegyzékek,…..
martin78 2011.10.22 20:07:27
@beavereater:

Valóban így van. A Game of Thrones 4 kötetes kiadásánál vettem észre. A vásárlás után letöltött változatban csak négy fejezet volt a négy könyv elejére lehetett ugrani. Pár napja véletlenül letöröltem. Az újra letöltött példányban már könyveken belül is működtek a fejezetek.
Sajnos a második könyvtől balra van igazítva a szöveg sorkizárt helyett. Szóval még lenne mit javítani rajta. (Egyébként ezt hova lehetne jelezni az Amazonnak? Review -be beírtam, de azt szerintem nem annyira olvassák.)
Bocs a bulvártempóért, de hogy Amazonék  gurítani akarnak valamit idén őszre, az bizonyos. Hogy ez a holnap kiderül-e, az még kérdés. A mai tudással egy hétcolos, olcsó, amazonosított Androidra épülő, egy raklap felhő alapú (és csak az USÁból elérhető)…..
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
martin78 2011.05.07 17:33:11
Valaki próbálta már ezt?

Duokan – the alternative Kindle OS – in english

flip.netzbeben.de/2010/11/duokan-available-with-english-gui-today/

Ha jól veszem ki, akkor epub, doc, djvu, chm és pdf -et is kezel, átveszi a Kindle könyveket is. PDF -et újra is tördeli talán. Én nem mertem bepróbálni, de hátha lesz valaki olyan bátor. :)
martin78 2011.05.07 17:44:40
@varics: DX -es tesztelés bevállalom, de csak, ha nem kell jailbreak.
martin78 2011.05.07 20:12:13
@Gukker: A hozzászólásokba nem olvastam bele az előbb. Sajnos valóban, az ékezetek még nem működnek. Pedig amit a PDF kezelésről írnak az igazán jónak tűnik.
*P. Mobil: Lámpagyár Intro Mióta (sok év TFT-zés után) átálltam az eInken olvasására, azóta keresgéltem olyan világítási megoldást, ami tudja hozni a háttérvilágított eszközök kényelmét és komfortosságát, de nem jár túl sok kompromisszummal. Mert azt nem győzöm…..
martin78 2011.01.16 19:52:44
@Paca2: :D

Nekem az elsőhöz hasonló LED lámpám van, csak a design más egy kicsit. Ha szükséges akkor épp megfelel.
Lenne gy nem éppen a témába vágó kérdésem is. Ti mivel szoktátok tisztítani az olvasó kijelzőjét. Kezd már piszkolódni, de a szokásos ablakpucolót amit monitorhoz, meg telefonhoz használok, azért nem akarom neki vinni vakon. :)
Tegnap körbejártam egy kicsit az iPad és a Libri viszonyát, konkrétan egy boltban megnéztem az iPad-et, miután a kirakatban méretes betűkkel láttam valami furcsaságot, egy sort egy kuponról, amivel... De olvassátok el magatok, itt van:http://www.libri.hu/ipadkupon/Idézem:„2. 10…..
martin78 2011.01.07 23:39:47
@Professzore: DX 45000 -el olcsóbb, és majdnem 2" -al nagyobb a kijelzője. Ha nagy kell Irex -et biztos nem vennék.
Először is elnézést kérek azoktól, akiket nem érdekel az e-könyv-gyártástechnológia (bocs, Prof :-), de ez most száraz poszt lesz és kétségbeesett. Szóval. Az a nagy helyzet, hogy a Kindle3 olyan prc-ket eszik, sőt az Amazon olyan anyagokat fogad csak be terjesztésre, amelyeknek…..
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
martin78 2010.12.02 10:26:20
@Dworkyll: Az nyilvánvaló, hogy ezért veszi le, én csak arra volnék kíváncsi, hogy a 100 dollárból mennyi lesz a tényleges összeg ami a vámra + ÁFA -ra megy el.
martin78 2011.01.04 10:29:16
@Fall: Nyugodtan megadhatod ékezetesen is. Nálam nem okozott gondot. Az Amazon rendszerében mindenhol jól jelent meg, egyedül az UPS -től kapott levélben volt rossz az utca név, hosszú í helyett egy m betűt írt be ki tudja honnan, de azért idetalált a csomag. :) (Ű, Ő -el nem tudom mit csinálna, azok szoktak gondot okozni, de a többi jó volt.)
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
martin78 2010.12.09 15:18:12
@szakértőbb: 100 dollárt vett le előre az Amazon a vámra, és az ÁFA -ra, majd kiderül, hogy e felett kell e még fizetni valamit, de itt azt írták, hogy, ha több is lenne mint amit előre levettek, akkor azt már az Amazon megfizeti.
martin78 2010.12.12 18:22:41
@Atyaman: A4 -es PDF olvasásra még a DX sem elég szerintem. Próbáltam magazint olvasni rajta, szkennelt képekkel 61 MB -os PDF, álló módban olvashatatlan, fekvő módban határeset, a cikkeknél ahol nagyobb betűk vannak még olvasható, de kisebb betűs megjegyzések, képaláírások már olvashatatlanok, vagy legalábbis nehezen, persze a szürkeárnyalatos megjelenítés is közrejátszik itt. Fektetett módban egy oldal kb. 2-3 oldalra esik szét az olvasón, mivel a cikkek több hasábban vannak ezért oda vissza kell lapozgatni az oldal teteje, és alja között olvasás közben.
Próbáltam regényt is szintén A4 -es méretű PDF -ből. Álló helyzetben nekem még túlságosan kicsik a betűk, de nem olvashatatlan (de szerintem fél óra olvasás után már rendesen fárasztó), fekvő helyzetben jól olvasható, egy oldal ilyenkor is több oldalon jelenik meg az olvasón, és általában a lap alján az utolsó sor kettévágva jelenik meg (persze e következő oldal tetején ott van egészben).
Nyilván kisebb méretű oldalra optimalizált PDF -ek jobban mutatnának, de ugye nem mindig sikerül úgy "beszerezni".