Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slampe

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoffmann Rózsa államtitkár alapvető erkölcsi kérdésnek nevezte, hogy akinek a felsőoktatási költségeit „az adóforintokból adták össze”, az meggondolja, hogy elmenjen-e külföldre magasabb fizetésért. Szerinte az állam azt várja, hogy meghatározott ideig, mintegy tíz évig…..
slampe 2013.02.13 17:59:04
@Ne érdekeljen!: Kedves Ne érdekeljen! Nem tudom azt mikor és ki számolta ki, hogy aki külföldön elhelyezkedett, az 1-2 éven belül vissza tudja fizetni az oktatása költségeit, de szerintem erősen túlzó ez az állítás. Jómagam jelenleg külföldön dolgozom, és ugyan nem keresek rosszul, de egyrészt az itteni árszínvonal nem azonos a hazaival, másrészt fiatal felnőttként szeretnék annyi pénzt megtakarítani, hogy a szerződésem lejártával (4 év, eddig fél telt el) realitás legyen az, hogy otthon családot alapíthatok (bár a dolgok menetét elnézve kérdőjelesnek látom azt, hogy megéri-e hazamenni). Ezalatt azt értem, hogy szülői segítség nélkül (segítettek ők eleget akkor, mikor támogattak a diploma megszerzésében), hitelt felvéve tudjak vásárolni egy lakást. Ha vissza kellene fizetnem a diplomám árát, akkor minden itteni megtakarításom rá is menne és 28 éves koromra elérném azt, hogy nincs egy vasam se, csak egy szakmám, munkatapasztalatom, anyagi önállóságom. Ez az idilli állapot, amiből még egy családalapítást is össze kellene hozni? Tegyük hozzá, ha otthon maradtam volna, nyilván kevesebbet keresnék. Az pedig, hogy 25 évesen abszurdnak érzem, hogy szülői segítségre támaszkodjak, talán nem túlzás. Vagy halasszam a családalapítást 35-40 éves koromra?
slampe 2013.02.13 18:45:10
@Csore60: A mi lesz a szülőkkel kérdésre válaszolva: gyerek szemszögből én ezügyben annyit tudtam tenni, hogy azt javasoltam a több mint 30 éve egészségügyben dolgozó édesanyámnak, hogy kezdjen el nyelvet tanulni a biztonság kedvéért. Az otthoni kilátásokat jól jellemzi, hogy megfogadta a tanácsot.