Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zanphagras

602 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hú, legalább ezer éve nem blogoltam már. Lássuk csak, mi történt röviden az elmúlt néhány hónapban!   Megszereztem az újságíró bizonyítványt, úgyhogy most már hivatalosan is zsurnaliszta vagyok. Ennek hátrányait is megtapasztaltam, ugyanis hiába töltöttem több hónapot…..
Bejelentette a Galaktika első 2014-es könyvét, ami igazán finomnak tűnik: egy igazi steampunk klasszikus, Stephen Baxter Antijég című regénye lesz az! A tartalomból: Az 1800-as évek közepén vívott krími háború fordulópontja volt Szevasztopol eleste. A hosszan elnyúló ostrom…..
Megvan az Uncharted film rendezője! A PS3-ra kiadott Uncharted játékok elég ismertek, és mégis komoly szenvedésbe került a megfilmesítés mellett szokatlanul vehemensen kiálló SONY számára, hogy a projektet beizzítsa. Hát most úgy tűnik, sínen van a dolog, annyira, hogy meg is van…..
SF.blog A nap képe: Indulás! 2014.02.05 14:07:45
... és határ a Végtelen! ..
Az Epic Music VN csapata ismét összeállította a 2013-ban legjobban sikerült ún. "epic", vagy trailer-zenéinek listáját, és készítettek hozzá egy videót, hogy a szemünk se unatkozzon nagyon. Őrült szép látvány, sci-fi és fantasy videókból mesterien összevágva, fantasztikus…..
SF.blog Splatty. 2014.01.29 15:51:11
"Mert minden jelentősége viszonylagos. Jelentősnek tűnhet kicsiny Földünk számunkra, akik belátni sem tudjuk távlatait nagyságának, azonban viszonyítva a világegyetem számtalan óriás égitestéhez porszem a mi otthonunk csupán." - Albert Einstein "Az internetes idézetekkel az a…..
Sokat nem is kell ezen magyarázni... ..
Ha vannak vágyaid, amiket szeretnél teljesíteni - ne finomkodj! Ragadd meg a lehetőségeket... ..
Hagyományainkhoz híven már december közepén megjelentetjük a Galaktika magazin januári számát; íme egy kis ízelítő a tartalomból.  A Galaktika magazin januári számában Ken Liu műve azt példázza, hogy az embernek elemi igénye a történetmesélés. Tanya Huff a…..
No komment. Van valakinek magyarázata a jelenségre? ..
SF.blog Pilates of the Caribbean 2013.12.04 15:23:22
Ez az, Jack, feszesen azt a popsit... ..
SF.blog Egy soha nem látott arc 2013.12.02 08:05:00
Van a Mass Effect-világban egy karakter, akivel sok mindent lehet kezdeni, többek közt romantikus, sőt, szerelmes testi kapcsolatba is keveredni. Ennek ellenére az arcát egy pillanatig sem láthatjuk, ami egyenesen kiakasztó, hiszen a legtöbb játékosnak a szívébe lopta magát az elesett,…..
SF.blog A nap képe: Darth Doodah 2013.12.01 09:38:41
Új sith nagyúr járja az utakat, a Sötét Oldalra pedig nem ígéretekkel csábít, hanem teljesen újszerű módon dudaszóval. ..
Saren61 küldte nekünk ezt a felettébb elgondolkodtató alkotást. A művész Alex Ruiz. ..
Kommentár nélkül. Mi kérünk elnézést... ..
  Az amerikai hadseregben a modern testpáncél képes megállítani a lövedékeket, megmentve a viselője életét. A becsapódás erejétől azonban még így is komoly sebesüléseket lehet szerezni – erre kínál megoldást a hibrid páncél.   Az új páncél működési…..
Megérkeztek a Galaktika kiadójának legújabb könyvei! Harry Harrison: Vissza az Édenbe - a trilógia lezárul! Ha 65 millió évvel ezelőtt egy világméretű kataklizma ki nem irtja a Földön a dinoszauruszok többségét, ma ők lehetnének a bolygó uralkodó életformái. Harry…..
Nem tudom, a kedves Olvasók hogy vannak vele, de az az igazság, hogy ha az ember árterület mellett lakik (Tisza holtágak, Fertő-tó, stb.), akkor a nyár éjszakái bizonyosan azzal telnek, hogy nyíííííííííííííííííííííí-CSATT,…..
Te vajon meddig húznád az Éhezők Viadala résztvevőjeként? A Newgrounds csapatának hála most kipróbálhatod Flashjáték formában! Katt(niss) ide! ..
A közelmúlt egyik legnagyobb jelentőségű és hatású sci-fis/fantasys vonatkozású animéje egyértelműen az Attack on Titan / Shingeki no Kyojin volt: az internet pillanatok alatt megtelt vele, és az animeconokon is felbukkantak a 3D-s manőverfelszerelésbe bújt csapatok. Mai képünkön…..
Zanphagras 2013.11.12 16:12:33
@DarkFuture: De mennyivel hasznosabb! :D
SF.blog Star Wars: LEGO or die! 2013.11.06 18:02:55
Star Wars-témában sok mindent láthattunk már. Az űreposz szereplői és kellékei napjaink ikonjaivá váltak. A popkultúra nevében folyamatosan elhalmoznak minket a témában alkotott ilyen-olyan remekművekkel, vagy éppen a klasszikus kultúra és képzőművészet Star Warsosított…..
Hát, ehhez nincs mit hozzátenni. Nagyon baba. (És: TÜNDÉK! Végre!) ..
Sajnálatos módon (vagy pont szerencsére) szó sincs Star Wars-spinoffról Han Solo szőrös(szívű) társa főszereplésével, csak néhány fantáziadús, SW-témakörben alkotott moziplakátról. A képek középpontjában természetesen a csillagháborús, galaktikus eposz gárdája áll, a…..
Volt ugye ez a film, a Blade Runner. Szerettük, annak ellenére, hogy sem a címadó könyvhöz (Blade Runner - a Pengefutár), sem a tulajdonképpeni sztori alapregényéhez (Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?) nincs sok köze. Szerettük, mert a kiváló Harrison…..
SF.blog Ülj be egy űrsiklóba! 2013.10.29 15:08:59
Aki valaha is olvasott világűrös sci-fit, az örök időkre eltelik kíváncsisággal: milyen lehet beülni egy űrsiklóba? Mit lát az asztronauta? Mennyi kütyü, kapcsoló, kar, monitor és névtelen műszer kacsintgat vissza az űrhajósra? Harrison Bergeron barátunk talált egy linket,…..