Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pikimiki

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint olvashatjuk, Újpesten a Fidesz vezette önkormányzat egy havi 350-ezres életmű-díjat adna Derce Tamás ex-polgármesternek, élete végéig, sőt, már meg is szavazták. Kvázi azért, mert nyáron átállt a Fideszhez, és ősszel lemondott a választásról a fideszes Wintermantel Zsolt…..
Ne feledjük, a Süddeutsche Zeitung karikatúrájának ősemberére sem az volt írva, hogy „Viktor Orbán”. Hanem az, hogy „Ungarn”. Ez minden magyar embernek kezd rettentő megalázó lenni. (Fotó: Index) Amit a kormány a médiatörvény és az ismét előkerült…..
Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre. Azonban ez a teljesítmény nem pozitív előjellel kerül be a világtörténelembe. Ha egy európai külügyminiszter lediktátorozza egy másik európai ország miniszterelnökét az nagyon komoly dolog. Főként ha ezt a…..
pikimiki 2010.12.22 15:07:22
@Humperdickk: A hivatkozott majmot egészen biztosan nem. De azért ha már ennyien kiabálnak, a nem teljesen agyhalottak egyre többen fogják kapisgálni, hogy valami nagyon nem gömbölyű ebben az országban...
És ha erre azt mondod "na és akkor mi van ?" Hát azt majd meglátjuk.
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
pikimiki 2010.12.13 11:45:13
@jimbo sunshine: "valaki ért a photoshop-hoz?"

Hát a szórólap készítői minden bizonnyal. A fotó legalábbis jól sikerült. De az is lehet, hogy egyszerűen csak egy kb. tízéves fotót használtak. Persze ez a legkisebb baj ezzel az egész levelezősdivel.
 Tisztelt Kósa Úr!Megdöbbenéssel hallgattam az Ön szavait ma reggel a Mokka című műsorban: ”Kárász úr, ha a maga felesége bejelentené, hogy holnaptól nem fizet semmit be a közös családi kasszába, de ugyanúgy onnan eszik, és ott lakik maga is…..
pikimiki 2010.12.02 15:04:26
@likuzir:
1. Mikor mondott Kósa nem ökörséget ?
2. mindenféle személyeskedés mélkül: és ha az asszony azért nem fizet be SEMMIT , mert neveli a gyerekeidet, mos-főz-vasal rád, és hozza a meleg lábvizet Neked?
3. Kósa persze azért kirakhatja az asszonyt ( meg Te is ) , de asszonyaitoknak érdemes megfontolniuk, hogy ezt inkább ők tegyék meg.
3. Viszont állam bácsi ill. kormány ezt nem teheti meg, különösen ha még a 24%-ot tobábbra is elvesz.Ebben legalább egyetértünk.
Ugyanis nem ő választott minket holtomiglan-holtodiglan , hanem mi válaszottuk őt/őket 4 évre.
P.S. Már aki beletartozik a "2/3 mi"-be, én történetesen nem. De ez most lényegtelen.
pikimiki 2010.12.03 15:51:07
@likuzir:
mea culpa, az irónia nem jött át :-)
valszeg azért, mert annak alapján amit Kósából eddig láttam, nem kétséges, hogy ezt a baromságot ( családi és össznemzeti szinten is ) komolyan gondolja
ennek a feltételezésnek a Te esetedben - így ismeretlenül - valóban semmi alapja nem volt
a kérdés lényegét tekintve véleményedet ( és indulataidat ) osztom
utóbbiakat igyekszem kontrollálni ( ártanak az egészségnek ), és inkább azon töröm a fejem, mit lehet még ebben a helyzetben csinálni, hogyan lehet ebben az országban még racionális döntéseket hozni ( mármint nekünk, zembereknek )
szívélyes üdvözlettel:
pikimiki
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Számoltunk némi közfelháborodással, de Gyuri kijelentése azért nagyobb vihart kavart, mint gondoltuk – mondja az Origo tanulságos összeállításában a Fidesz elnökségi üléseinek egyik állandó résztvevője, aki nevének vállalása nélkül nyilatkozott az internetes lapnak. A…..
pikimiki 2010.11.30 16:31:06
@Go Lem:
kösi
közben azt üzente a rendszer, nem sikerült először elküldenem, próbáljam meg újra
ezért az újrázás, bocs :-)
pikimiki 2010.11.30 16:46:47
@Squid:
igen, de Matolcsy úr azt is nyilatkozta, hogy ők nagyon-de-nagyon támogatják az onkéntes nyp-ban való öngondoskodást
még nem tudják hogyan, de tavaszra majd kitalálják
(mire elfogy a mnyp pénz, legyen utánpótlás, amit szintén le lehet majd nyúlni hasonlóan szofisztikált módszerekkel ... )
a magán és önkéntes pénztárakat ugyanazok üzemeltetik
a pénztárak reakciója valóban kockázat, worst case akkor is az állami rendszerben landolnak majd az említett "reménykedők" ( legalábbis a tv. javaslat szerint )
de legalább megpróbálták/tuk :-)