Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerbó

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Az Ember Tragédiáját először 1883-ban állították színpadra.  Ekkor már játszották a Platonovot és a Nórát, Monet már megfestette a Napfelkeltét. Ekkor mondták ki magyar színpadon, hogy "voltál és leszesz".  Ami nem baj, nem adhatok mást, csak mi lényegem, a gép forog, az alkotó pihen, hódolat…..
        1.  Ezért a posztért nem fognak szeretni. Azért írom le, mert így tartom tisztességesnek. Ebben a pillanatban még nem is vagyok biztos benne, hogy a végén élesítem-e.        2.  S.-ről nem akarok írni. S. balliberális értelmiségi, az Együtt 2014 választói…..
Az origo információi szerint a magyar bankok egy része, idézem, „a kormánnyal való együttműködés szorosabbra fűzését akarja elérni, és kezdeményezné a bankszövetség és a kormány közötti, tavaly decemberben kötött paktum megerősítését, illetve újrakötését”. Ez…..
Gerbó 2012.11.01 08:18:45
@h.kovacs: Miért is lenne ez a nyugat érdeke?
Gerbó 2012.11.01 09:48:51
@Kuviklacz: Nem válaszoltál a kérdésre, avagy nem a kérdésre válaszoltál. Tehát még egyszer: miért lenne a nyugat érdeke, hogy Orbán romlásba döntse Magyarországot? Kifejtenéd?
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme. Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme. Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
Nyilvánvalóan zene sokak fülének, hogy a pozitív diszkrimináció lassan, de biztosan vereséget szenved az Egyesült Államokban, ahonnan ered. A vereség tényénél azonban sokkal érdekesebb és fontosabb az, hogy miért és hogyan történik mindez. Mert nem egyszerű elvi vitáról van…..
Ez egy Fülke- poszt A magyar kormány szabadságharcot vív. Ez az értelmezési kerete a jelenlegi gazdaságpolitikának. Megint nem egy szakpolitika tartalma, hanem a köré szőtt mítosz szerez neki támogatókat és ellenfeleket. A mítosz mindig konstrukció, de ezúttal nem csak hamis, de…..
Kedves barátom, Józsi Mánuel Bárrozo!Először is szeretnék leszögezni két dolgot:1: Nem gondoltuk komolyan.2: Még mindig kell a pénz!Legyél már kedves ezeken az alapvetéseken keresztül szemlélni az eseményeket, hogy egyem azt a csepp szívedet! A Hazafias Népfront felvonulása…..
Gerbó 2012.01.23 09:09:06
@aritus: és a többiek! Szerintem ezt benéztétek, vagy nem értettétek az iróniát:
" Ne, kérlek ne gyere azzal, hogy ez cigány mentalitás, mert csak a romák szerint jár a segíjke alanyi jogon, de mikor a kötelezettségeikért szólunk akkor rasszizmust kiáltanak nyomban" Itt nem arról van szó, hogy Fabius szerint ilyenek a romák, hanem pont azt pellengérezi ki, hogy a fideszes közbeszéd szerint ilyenek. (Ezért kell őket közmunkával stb. megrendszabályozni.) És hogy ugyanezen fideszesek az EU/IMF-fel szemben pont úgy viselkednek, mint ahogy ők azt a romákról gondolják: azaz ide az EU pénzeket, meg az IMF hitelt, de utána ne akarjatok semmiféle szabályokat betartatni velünk, magyarokkal, mert az sérti a szuverenításunkat. Olvassátok el, még egyszer!
Sárdobáló Az idő urai 2012.01.10 07:00:00
Ez egy Fülke- posztElőre szólok, hogy politizálni fogok, még ha messziről futok is neki. A gondolatok nem a sajátjaim, csak aktualizálom őket. Mékli Attila beszélt az időről az újévi misén, az ő gondolatmenetéből indulok ki. Azt gondolnánk, hogy az idő iránya egyértelmű,…..
Fülke A felvilágosult tüntető 2012.01.04 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!Én sose voltam proteszt-szavazó. Sosem kizárólag valaki/valami ellen, hanem mindig egyben valakire/valamire szavaztam. Nem egyszerűen leváltani (elzavarni?) vagy épp megőrizni (bebetonozni?) akartam a kormányt, hanem módosítani. A választásokon látható…..
Gerbó 2012.01.06 11:05:36
@Vörös BLORóka: Értem a problémát és van is benne igazság, hogy kezdeni kellene vele valamit. De biztosan nem ez a megoldás. Az "egyik sem" szavazatok nagyon veszélyesek, ugyanis túl egyszerűek. Mo-on simán el tudom képzelni, hogy a következő választás után csak kb. 20 képviselő lézengene a Parlamentben, mert a választóknak egyik párt sem nyerte meg maradéktalanul a tetszését, viszont ott volt a kényelmes "egyik sem", azt behúzza, oszt' jó napot, nem kell tovább gondolkodni, mérlegelni. Az amúgy is béka feneke alatt lévő konszenzus kereső/ együttműködő attitüdöt még jobban elnyomná egy ilyen lehetőség.
Ez egy Fülke- poszt Én sose voltam proteszt-szavazó. Sosem kizárólag valaki/valami ellen, hanem mindig egyben valakire/valamire szavaztam. Nem egyszerűen leváltani (elzavarni?) vagy épp megőrizni (bebetonozni?) akartam a kormányt, hanem módosítani. A választásokon látható szereplők…..
Gerbó 2012.01.05 09:30:57
@simonmondja.: Egyrészről teljesen igazad van, másrészről meg azt hiszem, ha most megkérdeznék a választókat, még mindig megdöbbentően sokan szavaznának a Fideszre. Ettől persze megáll az ész, de azt látom magam körül, hogy rengetegen vannak, akik még mindig nem hiszik el, hogy csődközelben van az ország. Vagy elhiszik, de fogalmuk sincs, hogy az konkrétan mivel jár. Az elmúlt hetekben legalább 20 (egyébként tanult, nyelveket beszélő) embernek kellett elmondanom, hogy hogyan is néz ki pontosan az államcsőd. Mi is történik akkor. Ez van most, 320-as eurónál. Lehet, el kell mennünk 350-400-ig és akkor talán fordul a kocka. Én azt remélem,hogy ennek a kormánynak már nincs ideje lebonyolítani egy választást vagy népszavazást.
Gerbó 2012.01.06 10:24:15
@kolbenheyer: Nagyon úgy tünik, erre nem lesz idő. Előbb megyünk csődbe, minthogy választásokat lehetne kiírni. Esélyesebb most, hogy csődgondnok jön, valamelyest konszolidál, és csak utána jönnek a választások. Ezzel az a baj, hogy Orbán nem bukik elég nagyot, és míg a csődgondnok megszorít, ő melegíthet a következő fordulóra, ahol a 2/3-t már nem, de a feles többséget még behúzhatja. Ezt azért valahogy el kell kerülni, és ehhez kellenek az agyzsugorosok is, mert simonmondjával ellentétben, én, a nem szavazókat is ide sorolom.
Vagy fonája? Elbizonytalanodtam. Annyiszor hallottam purdékoromban azzal a jó ízes falusi kiejtéssel rámreccsenteni a magukat bármilyen apró anomália láttán egyből szolgálatba helyező asszonyokat, hogy: "fonájára vetted"!  (Hunnét teccik tunni? Túl tiszta!!!), hogy…..
Fülke Tarlós és a melegek ismét 2012.01.02 15:00:00
Ha egy politikus annyira homofób, mint Tarlós István, adott esetben még az általa annyira nem kedvelt melegek által elkövetett hibákat sem veszi észre. Itt van például ez a melegolimpia, a EuroGames. Tarlós pikánsnak szánt megjegyzése szerint, mivel itt csak LGBTQ, szóval…..
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme. Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
 Gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a posztot. Talán nem kellene, de annyira nyomaszt, hogy ha nem írom meg, ha magamban tartom, akkor csak rosszabb lesz. Vegyük ezt egy nemposztnak, jó?  Egy mandineres kommentről az ember ne írjon posztot. A mandinerről ne írjon posztot.…..
Érdekes vitába keveredtem a napokban a Facebookon, amely az egyházi iskolák számából kiindulva jutott el talán kissé lerágott, klasszikus kérdésekig – illetve állításokig. A liberális álláspontot képviselők azt állították: az értéksemleges oktatás nem értékmentes,…..
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme. Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
A szeretteim már óvatosan szóvá tették, hogy mintha egy csöppecskét túl sokat foglalkoznék Orbánnal. Még nem annyira súlyosan, hogy mindenről ő jutna az eszembe, de írni, azt elég sűrűn írok róla. De hát álljunk már meg, fogtam könyörgőre, tehetek én arról, hogy…..
Gerbó 2011.12.02 12:37:18
@maroz: "Én egyre inkább gondolom úgy, hogy itt nem a falnak menés szabadíthatna meg minket Orbántól, hanem egy iszonyú erős konjunktúra, egy roppant jelentős gazdasági fejlődés, az a bizonyos hat-hét százalékos növekedés."

Normál körülmények között igazad lenne, pár éve a lengyelek is megválasztották a maguk Orbánját, aztán legközelebb bukott, mint az ólajtó. Túl anakronisztikus volt, nem illett a gazdasági növekedéshez és a jóléthez. Illetve a lengyel társadalomnak már sikerült annyira nyugatosodnia, hogy köszönték és nem kérték. Ebből a szempontból kedvező Orbánra nézve, hogy ekkora a baj a világban. Ez a típus ilyenkor van elemében, és sajnos az emberek is ilyenkor a legfogékonyabbak a hozzá hasonló népvezérekre. Arról kár álmodnunk, hogy a 6-7%-os növekedés esetén lenne mód elzavarni a hatalomból, mert ilyen növekedés nem lesz. Nemcsak azért, mert a gazdaságban elrontott mindent, amit el lehetett, hanem mert a fejlett világban ez most lehetetlen. Ilyen út tehát nincs. Az hogy falnak menésben verhetetlen, az igaz, az a kérdés, hogy meddig nézik el neki. Tapasztalatom szerint a magyar ember nem tud elvonatkoztatni (még az értelmiség nagy része sem, pedig szerintem ez intellektuális alapkövetelmény kellene legyen). Azaz elméletben nem képes a dolgokat következetesen végiggondolva, még a bekövetkezés előtt belátni, hogy mi mivel jár. A következményekkel csak akkor szembesül, amikor már át is éli azokat, pedig azok előre lárthatóak voltak. Itt tartunk most. Jól leírtad, hogy milyen háttérrel, milyen eszközökkel épül az Orbán-rendszer a szemünk előtt. De még csak relatíve kevesen érzik a saját bőrükön. Gazdaságilag már csak-csak, de az még rákenhető a válságra, de ami a politikai elnyomást illeti, az még csak terv és készülnek ugyan a törvények hozzá villámsebességgel, de ezt -absztrakciós képességek híjján- elképzelni nem tudja/akarja a magyar, érezni meg még nem érzi, mert még nem tárult fel teljes valójában és óvatosságból még azt sem működteti Orbán, ami már készen van belőle.
Ha a gazdaság nem dől be előbb, akkor viszont rövidesen működni kezd a rendszer és akkor nagyon sokak tyúkszemére fog közvetlenül rátaposni: amikor, a gyerek tényleg megkapja az atyai taslit a tanártól és a szülőt be se engedik az iskolába, amikor a dolgozót egyik napról a másikra kipenderítik és se végkielégítés, se jogorvoslat. Amikor lépten nyomon megbünteti a rendőr és a 3. után a börtön várja, stb, stb. Na akkor nagyon dühös lesz a magyar és onnantól a szájkarate semmit sem ér majd. És attól tartok,
a TEK-es zsúrfiúk nem lesznek elegen, hogy lenyomják az
elégedetleneket.
Gerbó 2011.12.02 12:41:23
@pacsni: Megalájk a kommentednek! Ezt az összedőlés elméletedet is osztom, de meg kellene próbálnunk meggyorsítani valamivel...
Pártunk és kormányunk gondosan előkészített adótörvényeinek hála jövőre az eddiginél is jobban csúcsra jár a jogbizonytalanság. Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten, de egy sörös kocsi platóján teleírva sem férnek el. A módosítók módosítóját is…..
Hoffmann Rózsában benne van az X faktor. Én mentorálnám ezt a zseniális tehetséget, akkor legalább a kötelező tematikus rock esten elénekelhetné az egyetlen hozzá igazán közel álló dalt, a lassan Fidesz himnusszá előlépő Beatrice örökbecsűt, hogyaszongya:Az elfecsérelt…..
"A sikernek ára van, nem titka,Bohócnak nem jár aranykalitka,Ne szidd a sznobokat,Hisz belőlük élsz,Az írástudóktól meg jobb ha félsz..."Ez a strófa jutott eszembe a legutóbbi Hobo lemezről, ahogy Kedves Vezetőnk parlamenti beszámolóját hallgattam a hétvégi EU…..