Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lupkovics Réka

12 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A születésnapra jöttetek? Ez a kérdés fogadott minket, nem a zárt ajtók. Még hogy nincs nyitva? Tele volt a terasz! Gondolom ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a házi sör 580 Ft-ba kerül, literenként.  Meg annak, hogy a Rádayn is oda ül be a paraszt, ahol már vannak. Én is…..
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse…..
Az a generáció vagyok, amelyik már éppen tudatánál volt a délszláv háború kezdetekor, de ahhoz még pont eléggé gyerek, hogy igazából felfogja, mi is történik körülöttünk. Ezért, amikor először indultunk neki hét másik gondtalan főiskolással a horvát tengerpartnak, volt…..
Lupkovics Réka 2011.04.07 15:52:22
@audishapi: nekem egyértelműen a sajtos/túrós az, amit bármikor, bármeddig fogyasztani bírok. Persze legszívesebben tengerparton, árnyékban, behűtött sör mellé szeretem:)
Maréknyi napsütés. Gondolatnyi nyugalom. Jóleső törődés. Áramlik a chi, ha értitek, mire gondolok. Kisföldalatti, Vörösmarty megálló, tábla mondja, megnyitottunk. El is hiszed, mert élet van, már a bejáratnál élet van, meg egy csepp toszkán vagy provanszi vagy csak egyszerűen:…..
Lupkovics Réka 2011.04.04 13:07:41
@nagyvárosi lány: kávézóként én megbocsájtok nekik ezért:) Nekem mindig az szokott a bajom lenni, hogy nem nyitnak időben ki ezek a helyek. Szerencsére ez már nem így van, de régebben az a pár hely, ahol reggeliztettek is, 9-10-11 körül nyitott ki! Na az már inkább furcsa, szerintem.
De, ez pont az. Segíteni a kicsiknek, akiknek nem ér el hangja odáig, ahol a nagy döntések megszületnek. Na az fair.Persze ennél kicsit összetettebb a dolog, de azért a lényeg valahol itt van. Ez tulajdonképpen egy mesterségesen generált üzlet, aminek a lényege, hogy a nagy cégeket…..
 Nyaralásszag van! Ez volt az első mondatunk, amikor kedd este beléptünk az ajtón. Ennél nagyobb bókot meg azt hiszem, a márciusi mínuszok idején nem is mondhattunk volna. A sülő hús, a fűszerek és a piruló pita illata lehet az az egyveleg, ami minden fejet elcsavar az orron…..
@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } Ne rángasd, toljad! Vagy húzzad, mindegy, csak ne bénázz tovább, ésszel legyél, nyisd ki a szemed,…..
A kocsmákban kapható ételek legfontosabb célja az lenne, hogy zsírral béleljék ki a gyomrunkat, így felkészítve azt az alkohol belekben kifejtett maró hatására. Ehhez képest itthon annak is tudunk örülni, ha van csajozós szendvics a pulton vagy legalább valami pogácsa a kopott…..
Olyan első szerelmes kötődésem van, az a kicsit rózsaszín ködös, kicsit agyatlanul rajongós, lesajnálható rácsodálkozás. Ezért most is addig kavartam, amíg az lett a vége, hogy a karácsonyos témát a Pastramiban teszteltem: halászlé, töltött kápi, miegymás. Ehhez magammal…..
Lupkovics Réka 2010.12.23 21:37:10
@ATom...: Mert a Pastrami nagy kedvencem volt. Remélem, az is marad. De nem felejtem a Sungardent sem, kösz a tippet!
Lupkovics Réka 2010.12.27 15:32:41
Karàcsony off ès mèg èlünk. Ugye?
Egy kommentben reagàlok mindenre, amit arra èrdemesnek tartok. Abban egèszen biztos vagyok, hogy ezeket ide a Pastrami írta. A tízmillió tökèletes országának emlegetésénél felszaladt a szemöldököm: kinek szól ez itt, és miért? Az ajándék italok számolgatására pedig reagálni sem szeretnèk, mert ha megtenném, elsiklanánk a lényeg felett: itt nem az a párszáz forint a baj. Hanem az, amikor egy felszolgàló minden mozdulatával és ki nem mondott szavával azon van, hogy érezd: nem örül, hogy itt vagytok, nem örül, hogy kérdeztek, egyáltalán, nem örül annak, hogy azt kell csinálnia, amit. Ès ez ne legyen már a vendégek gondja, ne kelljen már nekem az ő lelkével törődnöm ès úgy éreznem, hogy elnézést kellene kérnem, amièrt beültünk ebédelni.
Az egész èttermet imádom amúgy. Az épületet, a teret, a belső megoldàsokat, a hangulatàt, az ötleteket, a marketinget, ahogy nyomják, ès persze az èteleket is. Rajongok a gombàs rizottóért, az első falatoknál mindig sikkantani lenne kedvem, annyira tökéletes az egèsz kombináció. Èppen ezèrt nem fèr bele ebbe a kèpbe az, hogy egy vendég ilyen hangulatban töltse el azt a pár órát, amit kikapcsolódásra szánt. Nem arról van itt szó, hogy a nevezzük Józsinak lenne maga az ördög, hanem hogy hatalmas csalódás az, hogy még mindig előfordulhatnak ilyen igazi magyar jelenségek egy ilyen igazán kozmopolita hangulatú étteremben is.
Fontosnak tartom, hogy hangot adjunk ezeknek, mert ha csak a magunkban puffogás marad, abbòl fejlődés sosem lesz. Ès mire jó a social network meg a blogolás, ha nem arra, hogy kommunikáljunk. Mindennel együtt is minden tiszteletem a Pastramiè amièrt reagáltak, vették a fàradságot, sőt, hogy egyáltalán: nem tették azt, amit a Mák bisztró szokott ilyen esetekben: nem törölték az üzenőfalukról a negatív kritikát.
 A Kaltenbergről hallottam már hideget-meleget, ezért úgy gondoltam, ideje nekem is véleményt alkotnom. A minősítés azonban nehéz. A helynek ugyanis legalább két arca van, és ezeket egyszerre mutatja.Az ünnepi dekoráció és kínálat egybemossa a karácsonyt és a szilvesztert.…..
Lupkovics Réka 2010.12.22 23:29:35
@Dennie: igen, köszönjük az építő jelleget! Ritka jelenség.
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Puffogok. Nem vagyok valami elegáns, nem akarok feszengeni az ötyéző kalapos úrinők közt a százéves pufidzsekimben, aminek megint kiszakadt…..
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Vigyázat, közhely: a Gerlóczyban reggeliztünk. Ritkán járok ide, ami a mai reggeli alapján hiba. Nem mintha minden reggel ki szeretnénk vagy…..
@font-face { font-family: "Arial"; }@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }A Spinoza kétségtelenül hangulatos hely. Bár…..
Lupkovics Réka 2010.12.07 19:03:51
@Párniczky Ádám: ez a kimegyünk az utcára egyébként nagyon sok helyen működik külföldön, ráadásul nagyon jól. annak is jobb füstmentes helyen enni - vagy akár bulizni is - , aki amúgy dohányzik. én sokáig cigiztem - váhá, most 3 napja nem
A múlt héten a Nobuban ebédeltem, ami egyfajta áttörést jelent a gasztronómiai tekergéseimben. Kettő plusz egy étteremről tudtam, hogy kiemelkedik, kiemelkedhet a hazai mezőnyből: a Costesről, a Chateau Viszről, meg a Noburól. Az előbbi kettőről egyszerűen tudni lehet, hogy jó,…..
Lupkovics Réka 2010.12.07 14:04:13
@Magyarósi Csaba: szeptemberi írás, mert igenis VAN a Nobu Budapestről:)
soulkitchen.hu/no-megvolt-a-nobu/
Ha elmész a Momotaróba, láthatsz az utcán sietős japán szakácsokat, ahogy jókedvűen, ezres kiszerelésű szalvétával szaladgálnak a hónuk alatt a hidegben, meg láthatsz a falon pajzán macskát is, ilyet:Ha elmész a Momotaróba, kell enned rament, de ez most egy húsos hét, szóljak…..
Lupkovics Réka 2010.12.04 10:17:51
@zanzibári lány: tedd azt! mindenképp érdekes élmény lesz, én visszatérő vendég vagyok náluk. aztán majd számolj be, ha esetleg te is gombócot ennél!