Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bgakos

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Golyóstoll blog rOtring múzeum 2023.03.05 15:33:50
Mindig is különleges érdeklődés fűzött a Rotring írószereihez. Édesapám féltve őrzött Tikky ceruzáját évekig használtam általános iskolás koromban, amíg le nem cseréltem egy tollat és ceruzát is tartalmazó japán csodára. A mai napig eszembe jutnak azok az évek, amikor első generációs Tikky ceruzát…..
A mai jeles alkalomra a világ egyik legismertebb golyóstollát, a Parker Jotter golyóstollat választottam tesztalanynak, aminek még az is lehet, hogy magyar kötődése is van. Egy kis történelem George Safford Parker A történet egy John Holland nevű úriember töltőtollakat gyártó és forgalmazó…..
A reklámtollakkal kapcsolatos ellenérzésemnek már korábban hangot adtam, mégpedig azért, mert az olcsó kialakítás, és a gyenge minőségű tollbetét miatt a legtöbb repitollat nem tartom igazán jól használható, megbízható írószernek. Természetesen nekem is van egy halom…..
Szinte mindenki ismeri a híres Parker Jotter golyóstollat, azonban kevesen vannak tisztában vele, hogy milyen komoly történelme is van. Ennek a cikksorozatnak a célja, hogy áttekintse a toll megjelenésének történetét, és sorra vegye a fontosabb változásokat a típus életében, bemutatva, hogy honnan,…..
Pamacs és penge Borz az űrből 2012.04.06 14:28:00
Megkaptam tesztelésre a Mühle legújabb generációs szintetikus szálú pamacsát. Nem tudom, melyik jelző illik rá jobban: az, hogy űrkorszaki, vagy az, hogy simán varázslat. Ez a sörte a Mühle házi fejlesztése, méghozzá az aktuális, a legújabb generáció. Silvertip Fibre®…..
bgakos 2012.04.06 16:06:09
Így hirtelen nem is tudom, francia termék tesztje jelent-e meg már a PésP-n. Mindegy is, egy biztos: ha eddig nem, akkor most majd fog, ugyanis három szappanmárka is itt sorakozik előttem. A „3M”, azaz a Monsavon, Maison du barbier és Martin de Candre alkotta gall triumvirátusból…..
 Van egy készülék, amellyel gyakran Derbyként találkozhatunk különböző webáruházak kínálatában – ami rögtön gyanús, hiszen a török Derby pengéket gyárt, de borotvát nem –, esetleg más név alatt, meg persze az eredeti nevén is lehet kapni itt-ott –…..
 Az antik meg a retró jó dolgok, de ha ráadásul olyan eszközt használhatsz, amely pont veled egyidős, akkor az nem kevés hangulati pluszt ad a műfajnak. Már persze bizonyos életkor fölött – de hát én már ilyenben vagyok, ez nem hibádzik. A régi Gillette-eknél az a jó,…..
 Flasi bá' üzletével kapcsolatban írtam korábban: gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Nos, nagyjából ugyanígy mondhatom a Metropolitan szépségszalon most nyílt Pesti Borbélyműhelyével kapcsolatban: gyerekek, borbélyügyben sincs veszve. Sőt! Reneszánsz…..
 Hollandus napokat élünk, fociban pénteken itthon kaptunk tőlük egy négyest (sportlap-stílusban: az Oranje labdamágusai négyszer bűvölték a hálóba a pöttyöst), holnap pedig odakint jön a folytatás. Focit ugyan nem nagyon nézek, minderről azonban eszembe jutott, hogy hoppá,…..
bgakos 2011.03.30 15:35:48
@Tyvadar:
Huh, elég durva.
 Na végre, itt van valami friss, valami valóban újszerű. A hagyományos borotválkozás kapcsán persze furcsa ezt mondani és hallani, de újszerűség alatt természetesen nem valami mégűrtechnológiásabban hatékony zselét, vagy egy ötödik (vagy hatodik? – bocs, nem tudom, hol is…..