Regisztráció Blogot indítok
Adatok
passenger07

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Én 2010.11.29 14:09:00
Előételnek ezt ajánlom: Orbán törvényei  .................................................................................................... Geert Hofstede kulturális dimenziói közül a maszkulinitás vs. femininitás egyetlen aspektusáról szeretnék egy rövidke szót ejteni. Nem,…..
A közelgő végső katarzis — aminek én az új Alkotmány beiktatását gondolom — után, amikor majd a narancsközösségen kívülre rekesztettek atomizált hada már bekapva-megcsócsálva-kiköpve kóvályog, akkor kell lennie valami erőnek, amely mégiscsak felveszi a harcot…..
passenger07 2010.11.30 08:10:40
@Los Alamuszi:
Ez egy "vegyeszöldség". Ilyen még nem volt.
Posztkádárista hatás keveredik egy jóval korábbi társadalmi berendezkedéssel, mégpedig a hűbéresi láncon alapuló feudalizmussal. A nyugdíjpénztáraktól lenyúlt pénz alapvetően az új politikai elit és vazallusainak "feltőkésítését" szolgálja. Ezért van az "egységes 16%-os adó. Ennek semmi köze sincs sem a vállalkozásokhoz, sem a gazdaság prosperitásához. Alapvetően az újjá formálódó köztisztviselők (minisztériumok, megyei kormányhivatalok stb.), vezető közalkalmazottak és az állami cégek immáron lecserélt vezetőinek érdekét szolgálja a jól kereső új politikusok (polgármesterek, képviselők,) mellett. Az adócsökkentés a bruttó 250 000 Ft alatt keresőket nem érinti. Az "elitbe" mint korábban idéztem, csak a "talpnyalók" kerülhetnek be. A "vezérhez" való hűség a meghatározó.

Mindebből az következik, hogy a torz adórendszer azt szolgálja, hogy a jelenlegi politikai elit, és a hozzá közel álló réteg lesz négy év múlva az új magyar arisztokrácia. A zemberek pedig méginkább kiszolgáltatottak lesznek. Ezt nevezik "stabilitásnak". Kussol, nem pofázik, kívülről tudja a NENYI-t ("Ragaszkodom ahhoz, hogy ezt - nap mint nap akár - minden magyar állami alkalmazott lássa" - tette hozzá Orbán Viktor.) , megnyalja az ételt adó kezet. Így lesz "BÉKE, ÉS EGYETÉRTÉS" ... SZABADSÁG már most kihúzva. Brrrr.