Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Battyányi

119 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek." Máté 28,5 Kedves Testvérek az Úr Jézus Krisztusban! Áldott húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves hírlevél olvasónak és minden gyülekezeti tagunknak, hittanosaink családtagjaikkal együtt! Szeretettel hívok mindenkit, hogy…..
  Szeretettel várjuk a gyermekeket a hittanórákon!   Kik jöhetnek, kiket várunk a református hittanórára? A hittanórákra feltételek nélkül várunk mindenkit, termesztésen a reformátusként megkereszteltekre különösen is számítunk. Mit jelent a szabadon választható hitoktatás? A szülők…..
Az újévi könyörgés istentiszteletének alapigéje a 2021. év első napján János evangéliuma 3. részének 16. verse volt: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Az előző év járvány okozta nehézségei után mi is…..
Az iratmissziós szolgálatban változás történt: Mayer Mária testvérünk, aki a járványidő alatt sokszor egyedül is helyt állt az iratmissziós asztalnál, most Gordosné Dr. Fekete Líviának adta tovább a szolgálatot. Itt olvashatjuk a könyvajánlóját, amelyben egy, az iratmissziós asztalnál megvásárolható…..
„Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” 2Péter 3,9 Kedves Testvérek! A presbitérium tagjaival együtt, Istennek adunk hálát az áldozatkészségért, hiszen ebben az évben…..
„Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.” 1Kor 3,11 Kedves Testvérek! 2021. őszétől új konfirmációs csoportot indítunk a gyülekezetben. Várjuk azokat a református egyházban megkeresztelt fiatalokat, akik legalább hetedikesek ebben a tanévben, vagy idősebbek.…..
Bibliaóra - 2021. június 23. Textus: Ap. csel. 24,1-9 A bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Pált vádolják Félix előtt Öt nap múlva azután lement Ananiás főpap a vének közül néhánnyal és egy Tertullusz nevű ügyvéddel, és panaszt tettek a helytartónál Pál ellen. Mikor behívták, Tertullusz…..
Battyányi 2021.07.10 14:39:42
@Meg nem értett: Pál életében Isten akarata valósult meg, nem véletlenek sorozata történt. A történetből egyértelműen kiderül, hogy a római katonák mentették meg attól, hogy ellenfelei megölhessék. A hívő ember Istennek köszöni meg a szabadítást.
Jézus a tanítványaira bízta, hogy Isten akaratát képviseljék, üzenetét eljuttassák az emberekhez. Az első tanítványok tettek bizonyságot arról, amit Jézustól megtanultak, megértettek. Isten akarata nem titok, a Szentírásban egyértelműen kijelentette. A másik lehetőség az emberi okoskodás, ami azt hiszi, jobban érti a világot, mint maga Isten.
Battyányi 2021.07.10 14:48:23
@Meg nem értett: Megint a Bibliával vitatkozik.
Nem lehetünk jobbak másoknál, hiszen az üdvösséghez nekik is, nekünk is Jézus Krisztusra van szükségünk. Mielőtt olyat tulajdonít nekünk, amit nem gondolunk, érdemes lenen megismerni azt, amit követünk. Nehézkes ez a válaszadás, hiszen a református vallás megismerése helyett kitalált dolgokkal vádol meg minket.
Református Egyházunk a reformáció óta a bibliai kijelentés alapján hiszi, tanítja és képviseli Isten akaratát. Mi ettől nem térhetünk el, Isten ezt bízta ránk.
Bibliaóra (helyett) - 2021. július 7. Búcsú az Úr kegyelméből  Kedves Testvéreim! Az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt sajnálom, hogy ezeket a szerdai bibliaórákra írt rövid bizonyságtételeket abbahagyom. Jó volt készülni rá, megjobban elcsendesedni. Nekem is sokat jelentettek. Úgy érzem,…..
Battyányi 2021.07.10 14:30:38
@Meg nem értett: Nem aza dolgunk, hogy a magunk kepére formáljuk Istent, hanem az, hogy megismerjük Őt.
Isten nem változik, kijelentése akarata örök.
"ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes" Római levél 12,2
Battyányi 2021.07.10 14:32:02
@Meg nem értett: Tisztelt hozzászóló!
Református egyházunk hitvallása alapján Isten kijelentését, akaratát a Bibliából ismerjük meg. A bibliai idézeteket nem kritizáljuk, hanem értelmezzük. Az Ön által kritizált megjegyzések ilyen idézetek. Számunkra nincs más értelmezési keret.
"Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket." Mk 1,17 Kedves Testvérek! Szeretettel várunk mindenkit 10 órától a vasárnapi istentiszteleteken! Egyházunk közleménye szerint visszatérhetünk a járvány előtti állapotokhoz. Természetesen, ha valaki biztonságosabbnak érzi, az továbbra is…..
Bibliaóra - 2021. június 30. Textus: Ap, csel. 26,24-32. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Pál beszéde Agrippa előtt (folyt.) Mikor pedig ezeket hozta fel védelmére, Fesztusz hangosan így kiáltott: Bolond vagy te, Pál. A sok tudomány megzavarta az eszedet. Pál azonban így válaszolt:…..
Bibliaóra - 2021. június 16. Textus: ApCsel 21,17-26. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje Pál a jeruzsálemi templomban Amikor Jeruzsálembe érkeztünk, örömmel fogadtak a testvérek. Másnap eljött Pál velünk együtt Jakabhoz, ahol a vének is jelen voltak mindnyájan. Köszöntötte őket, majd…..
Bibliaóra - 2021. június 9. Textus: Ap. csel. 19,8-22. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Pál tanítása és csodatételei Efézusban Azután eljárt a zsinagógába, ahol három hónapon át bátran szólt, vitázott, és igyekezett meggyőzni őket az Isten országának dolgairól. Amikor pedig egyesek…..
Bibliaóra - 2021, június 2. Textus: Ap, csel, 17,10-15. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Pál Béreában A testvérek pedig még akkor éjjel elküldték Pált Szilással együtt Béreába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a…..
Bibliaóra - 2021. május 26.Textus: Ap. csel. 15,12-21. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi igéje Jakab beszéde az apostoli gyűlésen Ekkor elcsendesedett az egész gyűlés, és meghallgatták Pált és Barnabást, amint elbeszélték, milyen sok jelt és csodát tett általuk az Isten a pogányok között.…..
Bibliaóra, bűnbánati áhítat - 2021. május 19. Textus: Ap. csel. 13,23-37. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: A pizidiai Antiókhia zsinagógájában (folyt.) Ennek utódai közül támasztotta Isten ígéret szerint Izráelnek üdvözítőül Jézust, miután János előre, még az Ő eljövetele előtt…..
Bibliaóra - 2021. május 12. Textus: Ap. csel. 11,19-26. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Az első keresztyének Antiókhiában Azok, akik az István miatt támadt üldözés következtében szétszóródtak, eljutottak Föniciáig, Ciprusig és Antiókhiáig, de senkinek sem hirdették az Igét, csak a…..
Kedves Testvérek! Kedves Gyülekezet! FIGYELEM! VÁLTOZÁS! Az Őrbottyánba (2021. május 15-én) tervezett segítség elmarad. A rossz idő miatt, a járványhelyzetre tekintettel eleve szabadtérinek tervezett programot, a Szeretetotthon jelzése alapján törölnünk kell. Megértésüket köszönjük! Segítsünk…..
Bibliaóra - 2021. május 5. Textus: ApCsel 9,10-19/a A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Saul megtérése (folyt.) Volt Damaszkuszban egy tanítvány, név szerint Ananiás. Az Úr megszólította őt látomásban: Ananiás! Ő így válaszolt: Íme, itt vagyok, Uram. Az Úr pedig így szólt hozzá: Kelj…..
Bibliaóra - 2021. április 28. Textus: Ap. csel. 7,17-43. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: István védő beszéde Amint közeledett az ígéret beteljesedésének ideje, amelyet Isten kijelentett Ábrahámnak, elszaporodott a nép, és megsokasodott Egyiptomban. De akkor más lett a király…..
Bibliaóra - 2021. április 21. Textus: Ap. csel. 5,1-11. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Ananiás és Szafira Egy ember, név szerint Ananiás, feleségével, Szafirával együtt eladott egy birtokot., és árából feleségének tudtával félretett magának, egy részét pedig elvitte, és az…..
Battyányi 2021.04.22 21:56:00
@Meg nem értett: Köszönöm a hozzászólását!
A bejegyzés címe egy bibliai idézet, a magyarázott szakaszból van kiemelve, szó szerinti idézet ApCsel 5,4 végéről.
Termesztésen tudjuk, hogy Istennek hiába is próbálunk hazudni. Anániás és Szafira a történetben is azt láttuk, hogy ez milyen tragikus véget ért. Áldás, békesség!
Bibliaóra - 2021. április 14. Textus: Ap. csel. 2,29-36. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Péter apostol pünkösdi beszéde Atyámfiai férfiak! Nyíltan megmondhatom nektek ősatyánkról Dávidról, hogy meghalt, és eltemették, sírja is nálunk van mindmáig. De próféta volt, és tudta, hogy…..
Bibliaóra - 2021. április 7. Textus: János ev. 21,1-14. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje Jézus megjelenik a Tibériás-tengernél: a nagy halfogás Ezután ismét megmutatta magát Jézus a tanítványoknak a Tibériás-tengernél. Így jelent meg: együtt voltak Simon Péter és Tamás, akit Ikernek…..
Bibliaóra, Bűnbánati áhítat - 2021. március 31. Textus: János ev. 18,33-40. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Jézus kihallgatása Pilátus előtt Pilátus azután ismét bement a helytartóságra, behívatta Jézust, és megkérdezte Tőle: Te vagy a zsidók királya? Jézus viszont azt kérdezte…..
Szeretettel várjuk a gyermekeket a hittanórákon!   Kik jöhetnek, kiket várunk a református hittanórára? A hittanórákra feltételek nélkül várunk mindenkit, termesztésen a reformátusként megkereszteltekre különösen is számítunk. Mit történek a református hittanórán? Bibliai történeteket…..
Bibliaóra - 2021. március 24. Textus: János ev. 17,6-19. A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje: Jézus főpapi imádsága Kijelentettem a Te nevedet az embereknek, akiket nekem adtál a világból. Tieid voltak, és nekem adtad őket, és ők megtartották a Te Igédet. Most tudják, hogy mindaz, amit…..