Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macready

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
macready 2014.05.31 16:24:47
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
A szavazás lezárult. Hamarosan eredményt hirdetünk. Miután kiosztották a GAB előszobájának is nevezett Oscar-díjakat, ideje rátérni az év legfontosabb díjára, a GOLDEN ACTION BOY-ra! Komolyra fordítva: szerkesztőségünk immáron hatodik alkalommal dugja össze kreatív buksiját…..
Brad Pitt és a babakék lakókocsi, Michael Bay és az aláhulló világháborús bombák, Renée Zellweger és a naplóírás, Steven Spielberg és a vágyakozó robotok, Rudolf Péter és a jó helyen álló büfé: az alábbi filmeket néztük 2001-ben. JANUÁR4.A sebezhetetlen (Unbreakable |…..
Geekblog A dolog 2011.11.02 14:00:00
Amikor először hallottam ennek a filmnek a készítéséről, úgy voltam vele, hogy valószínűleg vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz (az esélyek úgy kb. 10-90 arányban oszlottak meg). Nem lett igazam: a ’82-es Carpenter-klasszikus prequelnek álcázott remake-e tömény…..
macready 2011.11.14 12:21:08
@Nightshift: maga az átváltozott egyén nem is tudja, hogy ő már nem az, aki, nem ember

Ezt a fejtegetést Dolog c. könyvből másoltam ki, csak kicsit átszerkesztettem:

Ha ez az anyag valahogy a te szervezetedbe kerülne, egy óra múlva már nem léteznél többé.
Megszűnnél, és a helyeden egy új sejthalmaz lenne, ami úgy néz ki, mint a tested. A memóriádat, az intelligenciádat, és a személyiséged egy részét tartalmazó részeket részben kikapcsolná. Csupán egy-két, a létezéséhez szükséges memóriatöredéked maradna meg. A másolatod tudná, hogyan kell viselkednie, mert ezt az emléket is megőrizné a dolog. Mindent megtartana, ami a hasznára lehet. Intelligens lény.

Tehát szerintem az átváltozott egyén, (a másolat) nagyon is tudja, hogy nem ember, mert már a dolog irányítja és használja fel saját céljaira. Tudatosan igyekszik elkerülni a lebukást is, de ez persze nem mindig sikerül. A lemásolt személy gyakorlatilag megszűnik létezni, csak azon részei maradnak meg, melyek nem ember mivoltának álcázásához szükségesek.
Számos nagyhírű nemzetközi filmes seregszemle mellett a 2011. április 8 – 16. között 18. alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is részt vesz az Eye on Films nevet viselő, kontinenseken átívelő filmszakmai kezdeményezésben, amelynek célja, hogy a…..
Tegnap óta vetítik a magyar mozik Lee Chang-dong legújabb filmjét, a Poézis - Mégis szép az életet. Kritikámat a film.hu-n olvashatjátok...
macready 2010.11.30 09:23:10
@namhanman: Nincsenek kedvenceim, ha érdekel egy film, akkor a komolyabb kritikáktól kezdve a blogokon át a közönség szavazatáig sokfélébe bele szoktam olvasgatni és ezekből már általában összeáll egy kép. :)
Nagyon hasznosak a figyelemfelkeltő rövid ismertetők, toplisták is, sok kincsre lehet bukkanni köztük.