Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sz.i.l.v.o.in.Ro.

179 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tudom, üres lett a fészek. Egy főútvonalból egyszercsak egy kertvárosi, többutcás mellékutcák lettünk. Az útvonalra persze bármikor visszatérhetünk, akár emlékeinkben, akár a szocializációt tekintve, tapasztalatainkban, akár újabb találkozásokat és felfrissüléseket…..
Az én kis szívemcsücske kedvenceim... Az Eucharist és a Jel.http://www.youtube.com/watch?v=k3gBYjnKJ8IEltelt az első fél év, amióta megbérmáltak. A képen                      …..
  Igen, ez nem egy könnyű helyzet kedves olvasóm és tudom, hogy aggódsz emiatt te is (bárki is légy, csak hozzám közel). Én már nem aggódom. Sokat beszélgettem erről Petővári Ágival és még másik két barátnőmmel. Ez egy valóban nem könnyű helyzet. Jó pár hétbe…..
http://www.youtube.com/watch?v=v-fozo2vGGM&feature=relatedNem ezt vártad, nem így mondták. Mást ígért a szív és mást a száj. Megint tél van, megint fázol. Pedig azt mondták, hogy jön már a nyár... Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj. Hagyni kell, hadd vigye a szél!…..
Ne várd, hogy a föld meghasadjon És tűz nyelje el Sodomát. A mindennap kicsiny csodái Nagyobb és titkosabb csodák.Tedd a kezedet a szívedre Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog, Ez a finom kis kalapálás Nem a legcsodásabb dolog?Nézz a sötétkék végtelenbe, Nézd a kis ezüstpontokat:…..
  Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, ezt mondta a tömegnek: "Óvakodjatok  az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben, és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Örömest elfoglalják a zsinagógában és a lakomákon…..
 Vannak pillanatok az életünkben, amiket ha törik, ha szakad, ki kell várnunk. Bármilyen szakmában, élethivatásban, családi kötelékben vagy feladatban vagyunk, mindannyiunk kűzd célokért, amik nélkül az életünk sivárabb, szárazabb, fakóbb lenne.Ezek a megmérettetések…..
 „ÉREZD ÉS LÁSD, hogy jó az Úr kegyelme, az Őt félőkön megmarad, örökkön-örökké.” Örömmel tudatom Veletek, amit ma Bellával láthattunk először. A mai naptól Dorkánk önállóan és egyedül járó kislány! (Sms a Nagyvilágnak 2009.08.23) Nehéz…..
   A Sopronban töltött hetünk alatt sokat nevettünk, mind a négyen.   Éppen Dorkával zsákmányként játszottam a földön.Sz: - Megeszlek, ham-ham-ham!D: Nagyokat nevet.B: - Ó, Szilvó, ne edd meg kérlek, Dorkát!Sz: - Miért ne enném meg?B: - Mert akkor nem lesz…..
Egyik éjszaka egy férfinek volt egy különös álma. Azt álmodta, hogy a tengerparton együtt sétál Jézussal. A lábnyomok a férfi életútját ábrázolták. Az egyik pár lábnyom az övé, a másik Jézusé volt. Mikor a férfi életének az utolsó szakaszához…..
"Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között. És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal. És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó. És hozzászoksz, hogy emelt…..
  Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és…..
 Bizony, hihetetlen, de eltelt a második év is. Külön, egyedül, talpon maradva, szikáran, Istennel. A mai nap hasonlóan nehezen indult, mint két évvel ezelőtt. Akkor a szülői háztól való elszakadást kellett ízlelgetnem. Most valami egészen mást. A tudat, hogy magadért vagy…..
"Nem vagyunk terapeuták, nem hordunk fehér köpenyt, és soha nem vagyunk fáradtak! A világ egyik legszebb és legnehezebb szakmáját űzzük, és rajtunk kívül szinte senki nem érti, mi az, hogy KONDUKTOR. A fekvő megelőzi a csoportost, és nem örülünk, ha az emberek azt hiszik,…..
 Dorka nagy fába vágta a fejszéjét és azt hiszem, mindannyiunkét. :o) Négy héten át Judendorf-Strassengelben kap fejlesztést, terápiákat egy rehabilitációs intézetben, ahol gyerekeket és felnőtteket is kezelnek mozgásszervi, idegrendszeri sérülésekkel. Az első és az…..
Azt a keresztet, ami most annyira nyomja válladat, mielőtt elküldte volna hozzád az Úr, mindenható szemével megvizsgálta, szerető irgalmával átmelegítette, mindkét kezével méregette, vajon nem nagyobb-e, nem nehezebb-e a te számodra, mint amennyit elbírsz? Aztán…..
                           In memoriam Becker Eszter Meghalt Beckerné Szalay Eszter. Erre most ô azt mondaná: "A Jóisten valamiért így akarta."…..
Bérmacsalád született. :o) Sz.Á.L (Szilvó+Ákos+Lívi)A püspök épp a Szentlélek kalitkáját nyitogatja. Remélem passzolt a kulcs! :o)  Az ÚR az én…..
Líviával a nagy pilanatban. :o)                  Az én kis családom. :o)               A Györe családdal. :o)…..
 Kedves Mindannyiótok! Hát, mit is mondhatnék...Nagyon köszönöm, hogy felkészített erre a nagy eseményre, Péter atya, bérmaszüleim Lívi és Ákos, Feri atya, Ferenc atya, Tomi atya, Férdi atya, Pál atya, a Szentlélek szeminárium, az Ificsoport és még sokan mások. :o)Nagy…..
"Uram emlékeztess arra, hogy mellettem vagy utamon. És ahogy találkozom egy idegennel vagy egy baráttal, akkor minden egyes  találkozásba téged is bevonlak."Tegnap ünnepeltük farsang utolsó napját, ebben az évben. Én azonban dolgoztam, s nagy szomorúságomra tisztán…..
De most már megfogom a kezedet. Járni akartam - kisgyerek - magam, És elindultam. Istenem, de szép volna elmenni egyedül Amoda messze! De nagy kövek vannak az útban, nagyobbak nálam, hegyesek, kemények. Minden lépésnél elbotlottam és megütöttem magamat. És ott ültem a földön, S…..
"Pallos Judit fájó szívvel, de hitében megerősödve, a maga és családja nevében tudatja, hogy férjeVarró Péter35 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Budapesten, 2008. október 31-én.Szeretett halottunkat a Cinkotai temető (Bp. XVI. Simongát u.) halottasházából 2008.…..
Az egyik  szombaton Jézus  betért egy  vezető farizeus  házába, hogy  nála étkezzék. Étkezés közben  a  házigazdához fordult:  "Amikor  ebédet  vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, se testvéreidet, se rokonaidat,…..