Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dk74

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pápa kommunikációs testületébe beválasztott jezsuita szokatlanul merészen beszél a homoszexuálisok és az egyházi vezetők kapcsolatáról. Megkérdeztük őt magát a témáról. Örömmel nyilatkozott a SZEMléleknek...
SZEMlélek Barack Obama hitvallása 2017.05.28 13:10:28
– Erős hit az, ha tisztelettel tudsz bánni azokkal, akiknek más a világnézetük – fogalmazta meg saját krédóját a leköszönt amerikai elnök, aki Angela Merkel oldalán hatalmas tömeg előtt beszélt Istenről...
dk74 2017.05.29 16:19:02
Kedves Lukácsi Katalin!
Nem értem Önt... Ennyire tájékozatlan lenne?
Obama kvalitásait és a meglehetősen nagy "feszültséget" a keresztény(!) hite, szavai és valós tettei között már elemezték itt néhányan. Ön nem tud az USA által az elnöksége alatt kezdményezett és támogatott proxy háborúkról, család- és életellenes ámokfutásról, afrikai országok feltételekhez kötött támogatásáról (feltétel: abortusz + LGBTQxxxx agenda)? Furcsán hangzanak a migrációval kapcsolatos gondolatok, amikor egyszerűen az ő uralma alatt is elképzelhetetlen lett volna, hogy bármi hasonló megtörténjen a határon, mint ami történt Európában (egy röszkei jellegű incidens vajon hány halálos áldozattal járt volna az USA-mexikói határon?)

Hogy őszinte legyek, azért nem vagyok meglepve. Talán az Ön 444-es interjúja tartalmazza az alábbiakat:
"Amikor látom ezeket a plakátokat, hogy "Állítsuk meg Brüsszelt!", sírva fakadnék. Kereszténydemokrataként ezt különösen nem értem a pártomban – az unió kereszténydemokrata gondolatnak köszönhető. "
Kedves Katalin! Hol van ma ez a kereszténydemokrata gondolat? Még az Unió alkotmányába sem sikerült utalásszinten megemlíteni a kereszténységet. Mit szólna egy Adenauer, egy Schuman ha körülnézne a ma Brüsszeljében, és szembesülne vele, hogy kirekesztőnek, gyülölködőnek tartanak hitüket követő embereket, pusztán azért mert azt mondják, hogy a férfi férfi és a nő az nő? Emlékszik még, hogy miért nem lehetett EU-biztos Rocco Buttiglione? (Mivel csak 2006 szavazott először, így lehet, hogy ez elkerülte a figyelmét, érdemes utánanézni, hogy mérlegelni tudjunk, milyen esélyei vannak egy hitét követő embernek az EU-ban)

Szerintem sokan vagyunk, akik EU-pártiak, de Brüsszel-ellenesek. Kár lenne ezt a két fogalmat összemosni! A "Brüsszel" mint tulajdonnév jól összefoglalja ami negatív az unióról: bürökráció, vízfej, értelmetlenség, nagyvállalati lobby csoportok, politikai korrekt bikkfanyelv... és persze korrupció - de persze nem olyan mucsaian, mint ahogy nálunk van, hanem igazán elegáns, európai módon (vö. Barroso). Sokan szeretnénk egy olyan Európában élni, ami tisztában van az értékekkel, amire építve lett, és megpróbálja megtartani azokat. A törökök vádolják mindig az EU-t azzal, hogy "keresztény klub". Az EU mindig szégyenlősen tiltakozik, pedig ezt büszkén kellene vallani. Igen, ez tette ezt a kontinenst azzá, ami, és a továbbiakban is erre a világnézeti sarokkőre akarunk építeni. Ez nem kirekesztés, hanem egyértelmű értékválasztás. Amibe sok minden belefér, és igen, valami már nem!

A jelenlegi trend éppen ezzel ellentétes, és a keresztény értékek kilúgozása zajlik. A helyére kerülő "világnézetileg semleges" ideológia pedig csak átmeneti jelleggel lesz uralkodó, mert helyét majd átveszi egy nagyon nem semleges újabb (szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok), és lezárja a történelem e fejezetét.

Négy gyermekem van, nem szeretném, hogy így alakuljon. Fontos számomra a jövő, hogy milyen környezetben fognak élni ők, gyermekeik és unokáik. Persze vannak, akik számára ez nem létező szempont.
Tudta ön, hogy Európa első számú embereinek (Angela Merkel (GER), Theresa May(GBR), Emmanuel Macron(FRA), Mark Rutte(NED), Paolo Gentiloni(ITA) és Jean-Claude Juncker) 0 azaz nulla gyermeke van?
Most nem Beer Miklós püspök és az alkohol kapcsolata kerül előtérbe, hanem Ferenc pápa és a szabadkőművesek "együttműködése"...
dk74 2017.05.12 22:06:39
@Gégény István: Köszönöm a hivatkozást a Bíró püspök atyával történt interjúra. Teljesen elfelejtkeztem róla (pedig olvastam :)). A püspöki karok által adott iránymutatások közül viszont csak a német, máltai és argentin érdemelt cikket, a másik oldalt nem képviselte senki. Természetesen itt is szívesen veszek egy korrekciót, ha tévednék.

A fő probléma viszont nem igazán lett feloldva, miszerint ideálisnak tekinthető-e egy olyan állapot az Egyházon belül, amikor a főpásztor nem hajlandó erkölcsi kérdésekben egyértelműen irányt mutatni.
Ami a vonatkozó idézett cikket illeti: Szabó Ferenc egyszerűen valótlant állít, amikor azt írja, hogy az Amoris Laetitia "lényegében követi a kétharmados többséggel megszavazott zárónyilatkozatot". A zárónyilatkozatban szóba sem került az elváltak szentáldozáshoz járulása, tehát elég nehéz kapcsolatot teremteni a szinódus zárónyilatkozata és mondjuk a német püspöki kar enciklika értelmezése között. Ezt az értelmezést a pápai enciklikában elhelyezett plusz kitételek tették lehetővé. A pápának természetesen joga van az enciklikában a saját gondolatait kifejteni, de ne próbáljuk úgy magyarázni, hogy amögött a világegyház püspökeinek többségi támogatása van. A fő probléma viszont továbbra sem a "pro" vagy "kontra", hanem a bizonytalanság, a kormányos nélküli hajó. A helyzet tisztázását számos bíboros támogatná, de sajnos nem történik semmi.
www.lifesitenews.com/news/the-full-list-of-catholic-bishops-and-cardinals-for-and-against-the-dubia

Nem teljesen értem, hogy miként került szóba a pápaellenesség fogalma. Én magam sem vagyok az, sok tekintetben hozott pozitívumot, megújulást, új lendületet Ferenc pápa. Épp ezért fájóak azok a pontok, ahol nem ilyen egyértelműek a hatások. Az ezekre való rámutatás nem pápaellenesség, hanem aggódás a hitünk és egyházunk egységéért. Szomorú lenne, ha a blog nem tudná elválasztani a két területet egymástól...

II. János Pál kapcsán: lehet, hogy csak én vagyok elég öreg hozzá, de még emlékszem, hogy mennyi kritikát kapott a család- és életvédelmi kérdésekben tanúsított kiállásáért a liberális médiától ("homofób", "afrikai emberek millióinak élete szárad a lelkén", stb.). Még az "Év gyűlölködőjé"-nek is megválasztotta a The Advocate pro-LGBT magazin. Ugyanennél a magazinnál Ferenc pápa az "Év embere" lett. Változnak az idők.
dk74 2017.05.12 02:37:05
Fritz Tamás igazán utánanézhetett volna Ferenc pápa szabadkőművesekkel kapcsolatos viszonyának, ami nem túl pozitív, lásd pl:
www.ewtn.co.uk/news/europe/pope-ordered-card-burke-to-clean-out-freemasons-from-the-knights-of-malta

Aggasztó viszont, hogy a Szemlélek blog teljesen elfogultan számol be a pápa megnyilatkozásairól és cselekedeteiről. A külföldi katolikus sajtóban Ferenc pápa képe sokkal árnyaltabb, és a sok pozitívumba bizony keverednek "furcsa" dolgok. Mutatis mutandis az egyház Trump-jaként viselkedik, a néphez szól az establishment ellen, személyi döntéseiben és módszereiben korántsem az irgalmas vezető képét látjuk viszont. Ad-hoc megnyilvánulásai komoly fejfájást okoznak a vatikáni kommunikációnak, a repülőgépi sajtótájékoztatók gyakori következménye a másnapi kommüniké, ami "értelmezi" a pápa szavait, melyek addigra már szerteszét lettek kürtölve a nagyvilágban egy olyan jelentéssel, amit talán ő maga sem akart. (II. János Pál pápánál nem emlékszem ilyesfajta kétértelműségre, bár kétségtelen, hogy ő nem is volt ilyen népszerű a "haladó" körökben...)
De a legnagyobb probléma az, hogy egy komoly kétséget sikerült elültetnie az Egyházon belül az Amoris Laetitia enciklikával. Sajnos odáig jutottunk, hogy különböző országok püspöki karai, püspökei egymásnak homlokegyenest eltérő értelmezését adják az enciklikának az elváltak szentáldozáshoz járulása ügyében (némi guglizással kiderül, hogy a Szemlélek blog természetesen csak az egyik oldal értelmezését tartja érdemesnek az említésre...). A kérdésről csak annyit, hogy a családügyi szinódus nem szavazta meg a szükséges kétharmados arányban a téma napirendre vételét, ezért Ferenc pápának kellett személyesen beemelnie a témát. Az ügyben semmi érdemi változás nem történt a szinóduson, az összegyűltek megerősítették az eddigi tanítást. Ezután született az enciklika, ami viszont olyan megfogalmazásokat használt, amibe ki-ki kénye kedve szerint belelátja a saját értelmezését. Sajnos Ferenc pápa nem hajlandó eloszlatni a kételyeket (már lassan egy éve!), hagyja, hogy a különböző országok egymástól teljesen eltérően értelmezzék szavait. Sajnos ez sokkal komolyabb probléma, mint egyes hazai sajtótermékek nonszensz támadása. A blogon viszont csak az utóbbiból lesz hír... Szomorú és elgondolkodtató.
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..