Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomtattoo

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SPACE DEBRIS : LIVE GHOSTS (2009)(Élőben rögzített instrumentális Kraut-Prog-Space Rock Jam)                     A németországból érkező Space Debris a pszhichedelikus scéna egyik…..
The Aquarians : Full Moon Tunes (2010)  A francia együttes borítóját meglátva valami szánalmas neoklasszikus metálra gondolhatnánk elöször,aztán belehallgatva a lemezbe hatalmas meglepetés éri az embert.A Full Moon Tunes esetében rendkívül igényes progresszív rockhoz…..
The Mother Road Steepwater 2011. 2011.08.29 10:19:00
  The Steepwater Band : Clava     Marc Ford(The Black Crowes) és bandája egy végtelenül laza, blúzos lemezzel tért vissza. A végig fasza, könnyed muzsikákat tartalmazó album legalább olyan jól sikerült lett, mint a csapat előző lemezei, egyébként leginkább a Grace…..
Floodgate - Penalty (2007, Remastered) Az előzőleg ajánlott album remasterizált kiadása, 3 demo és egy meg nem jelent plusz dallal. get stoned!..
The Mother Road Új Lionize! 2011.04.15 00:13:00
 LIONIZE : DESTRUCTION MANUAL (2011)  A Clutch gitárosával dolgozó, maryland-i együttes ismét a karibi szigetvilág bólogatós ritmusait csempészi a stoneres jellegű basszustémák és a klasszikus rock-ot idéző hammond szólamok közé.  Kábé olyan feelinget hoznak…..
KOSMOS : S/T Ez a montreáli brigád a bizonyíték arra, hogy Kanadában is vannak elkötelezett rajongói a Space Rocknak. A hatásvadász számcímek ellenére, mint pl. "Krautrock", vagy "Mothership", a csapat 2007-es lemeze abszolút nem a szokványos kategóriába tartozik. Nem próbál túlzottan átmászni…..
The Mother Road Irány Texas ! 2011.02.03 15:30:00
DEVIL'S HOLLOW : S/T (2010)   A texasi Devil's Hollow által teremtett feelinget egy országút széli pubban érezhetnénk át a legjobban. Spiccesen támasztanánk a bárpultot,- arcunkon bódult vigyorral, amikor is megszólalna a "The Charm" című szám első taktusa. A műfajban jártasak reakciója…..
The Mother Road Stoner-poppolás 2009.03.09 19:54:00
BLACK STONE CHERRY : ST (2006) (Slágeres Southern-Stoner-Grunge)                Több helyen,azaz különböző blogokon is szóba került már a stoner-pop fogalma,amihez általában olyan nevek lettek párosítva,mint pl. a…..
SOLAR FIELDS : SECOND MOVEMENTS (2010)     Ez a blog nem igazán szól elektronikus zenékről, viszont most az egyszer kivételt kell tennem. A Solar Fields legújabb albumának zenéje ugyanis annyira tökéletesen fasza lebegős állapotot hoz létre másnaposan, hogy muszáj…..
MONOBROW : MONOBROW (2010)  A kanadai Monobrow azt a fajta retrospektív,instrumentális rockot játsza,aminek hallatán porfelhőben motorozgató,füstöt eregető,szakállas hobók világa elevenedik meg.Zabolátlan improvizációi,ősrockos zajoskodásai és szabadsághangulatú…..
An Emerald City : The Fourth Az új-zélandi Smaragdváros csapata azt a fajta instrumentális zenét műveli, amire már nagyon régen vágytam, illetve nem csak én, hanem meglátásom szerint az idelátogató space rock rajongók nagy része is. Én ettől a stílustól mindig a szokatlan megoldásokat, az egyedi…..
The Mother Road Progresszív Blues. 2011.02.26 16:08:00
The Derek Trucks Band : Live at Georgia Theatre (2003) Az amerikai Derek Trucks főként az Allman Brothers Band zenéjének hatására kezdett el gitáron játszani. 10 éves kora elött már kiderült, hogy nem kis érzékkel bánik ezzel a hangszerrel. 1994-ben megalakította Derek Trucks Band nevű…..
The Mother Road Toplista 2010 2011.01.16 16:05:00
 Habár tavaly nem sokan reagáltak a toplista ötletre, én azért idén is előállok azzal, hogy ti is állítsátok össze a listát, amin a 2010-es évben megjelent, kedvenc albumaitok szerepelnek.Ha lesz rá jelentkező, ha nem : én azért előállok a sajátommal:  Sendelica :…..
Mangrove : A Distant Dream Of Tomorrow   Ha ehhez hasonló,minőségi stoner rock lemezek jelennek meg még az év végéig(pár nap),akkor félő,hogy a detoxikálóban fogok kikötni.A svéd banda előző albumát itt találjátok,az énekes/basszer-Jani Kataja másik bandájával,a…..
Talán kevesen tudják, hogy a Born 33 elődzenekara a Bastard volt. Ez az 1996-os demo csak kazettán jelent meg, ezért bedigitalizáltattam és kicsit próbáltam pofozni a hangzáson, amennyit lehetett. Küldöm az érdeklődőknek, barátoknak és azoknak akiknek már elkopott a kazijuk.RRR…..
The Mother Road Igéret poszt. 2010.11.24 19:42:00
 HYPNOS 69 : LEGACY (2010)  Belgium talán legjobb pszichedelikus csapata új lemezzel jött ki idén és szerintem mind a pszichedelikus,mind a progresszív rock rajongóinak kötelező hallgatnivaló.Aki még esetleg nem ismerné a zseniális együttes lemezeit,annak annyit kell…..
                   5 éve hallottam elöször ezt a számot és szerintem egy hatalmas állatság!Irdatlan riff !  Talán a világ legjobbja!Ment ez a muzsika az első blogtalálkozón…..
   Aiwass nevű bloglátogatónk hívta fel a figyelmünket erre a magyar instrumentális stonermuzsikára.Finoman szólva is baszottjó.Atomzsiradék! ..
Tomtattoo 2010.11.28 23:38:28
Tomtattoo 2010.11.29 11:11:08