Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papirius Cursor

10 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ma már közmondásos, hogy Orbán Viktor és a Fidesz első lépéseit egy amerikai milliárdos, bizonyos Soros György segítette. S nemcsak pénzzel, bár ahogy elnézem a fideszesek pénzhez való erőteljes vonzódását, az sem lehetett mellékes, hanem tekintélyével, kapcsolataival,…..
Papirius Cursor 2015.10.12 16:07:50
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szegény szerencsétlen, összehordasz baromságokat, de ráadásul Norvégia még csak nem is köztársaság.
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
Papirius Cursor 2015.02.09 15:33:34
@Papirius Cursor: PS: mert az akár mindegy is, hogy miket firkálsz, de ha komoly szakértőnek akarod magad feltüntetni, legalább a minimális politikatörténeti alapismeretekben ne tévedj és ne hazudj.
Ha a 24 legutóbbi, kegyelemkenyérnek is tekinthető, félévada, a Live Another Day az első perctől kezdve olyan lett volna, mint az utolsó két rész (eltekintve a kilométerekről látszó cliffhangertől), akkor itt verném az asztalt, és toporzékolva követelném a Foxtól, hogy legyen…..
Papirius Cursor 2014.07.18 12:15:28
@sixx: Idővel a vámpíros/zombis/vérfarkasos/boszorkányos cuccok is kimennek a divatból, mert ott aztán tényleg nem tudnak semmi újat kitalálni.

A Fargo azért is zseniális, mert teljesen és totálisan antitrendi.
Papirius Cursor 2014.07.18 15:18:22
@gizmo26: Semmi vész, majd a Barátok közt ad neked elég muníciót a továbbiakhoz.
Papirius Cursor 2014.07.18 15:33:02
@Nyomek: Neked Hollywoodban kellene lenned, nem itt irogatni a bölcsességeket.
Ölre mennének érted a storylinerek.
A levélszavazatok formájában érkező határon túli magyar voksok mintegy 95,5 %-ban a FIDESZ-KDNP pártszövetséget gyarapították. Az ilyen lehengerlő győzelemre jogállamokban a gyanú árnyéka vetül. Gondolhatunk akár a Magyar Népköztársaság idejéről ismert szavazati arányokra,…..
Papirius Cursor 2014.04.12 12:38:56
@ius murmurandi hallgattasek meg a masik fel is:

Mi köze ennek az EU-hoz?
Akkor lenne ez elfogadhatatlan, ha a kettős állampolgárok 2 ország uniós szavazásában vehetnének részt, de ez nem áll fenn.

A Parlament elsöprő többséggel fogadta el a kettős állampolgársági törvnyt. 5 ellenszavazat volt...
Az állampolgárságnak viszont kelléke, alkotórésze a választójog. Miként autót sem veszel motor nélkül, mert akkor csak egy értelmetlen kaszni.

Aki tehát ezt megszavazta, az most nem is jogosult morogni miatta. Ha nem szavazták volna meg, akkor most támadhatnák ezerrel, de nem teszik, mert megszavazták.

Csak a civilek puffognak ezen, eltérő indulatokkal vagy okokból, de ennek SEMMI jelentősége nincs.
JóVáros Blog CENZÚRA!!! 2014.04.01 17:12:03
A BLOGOM MOTORJÁT ADÓ BLOG.HU AZ LMP-RŐL ÍRT ÖSSZES ÍRÁSOMAT ZÁROLTA, AZOK AZ OLVASÓK SZÁMÁRA NEM ELÉRHETŐEK. NOS AKKOR ENNYIT A NETSZABADSÁGRÓL ORBÁNISZTÁNBAN ÉS ENNYIT AZ LMP VALÓDI ARCÁRÓL. OSSZÁTOK, HOGY AZ LMP FANOK IS LÁSSÁK, MI A PÁRTJUK VISZONYA A DEMOKRÁCIÁHOZ,…..
Papirius Cursor 2014.04.01 20:09:55
@08.szabogabor: Azért az elég komikus, hogy Schifferről, erről a senkiháziról szóló anyagokat szamizdatszerűen kell terjeszteni a 21. században... nem erre gondoltunk a rendszerváltáskor.
Papirius Cursor 2014.04.01 20:23:07
@08.szabogabor: Az biztos, hogy beszaratás történt, és illett volna szólni.
Úgy tűnik, a tavasz a kerekasztal-beszélgetések szezonja. Május 8-án a harmadik hasonló felkérésnek tettem eleget az elmúlt bő egy hónapban, de a Heti Válasz és a Századvég áprilisi konferenciájával ellentétben ezúttal nem a kormányoldal volt túlsúlyban, hanem kétharmados…..
Papirius Cursor 2013.05.15 08:11:24
@SontPent: Nyugodtan kikérheted, de mégis megkapod, amíg olyasmiket tolatsz, hogy "elfoglalni" és "használni" a közmédiát.
Sajnálom.
Annak idején az SZDSZ zsarolta az szocialistákat. Ők voltak a mérleg nyelve, az akarnok kisebbség, az értelmiségi holdudvar. Úgy pozicionálták magukat, mint friss, fiatal, liberális csapat, amelyik az ország érdekében toszogatja a nagy mamutot, az akkor régi vágású…..
Papirius Cursor 2013.04.25 01:52:58
Fontos, hogy a kultúrpolitika különböző szereplői képesek legyenek érdemi vitát folytatni egymással, bár a nyilvános pódiumbeszélgetéseken a párbeszéd iránti nyitottság gyakran nagyobbnak tűnik, mint a valódi „terepmunka” során. És persze az érintettek politikai vagy…..
Mert gyűlöletük szinte vágható, gyúrható, mérhető, darabos. Elég csak egy-egy óvatlan szót szólni, és érzed, ahogy csoportosan letámadnak, szétszednek, marcangolnak, porig aláznak. Ha hagyod. Egy idő után már szólni se kell, egyedül azért fognak támadni, mert az vagy,…..
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
Papirius Cursor 2012.10.05 12:07:54
A vita egészéhez:
Az IMF természetesen nem bank, hanem a tagállamok pénzalapja, abból a célból, hogy ha bárhol válság áll elő, azt lehetőleg finanszírozási, és ne háborús eszközökkel oldják meg.
Az IMF a 2. VH óta eltelt kor egyik legnagyszerűbb találmánya, és szerepe van abban, hogy a gazdasági okokból kitört háborúk száma gyakorlatilag megszűnt a világon. A világ- az előző korokhoz képest - békés lett. A cél nem a hódítás, hanem a fejlesztés. Aki ezt nem látja, az olyan vak, mint egy rakás vakond egy zsákban + a blog szerzője, aki politikai megrendelésből vagy szolgalelkűségből firkál összevissza mindenfélét.

Ugyanakkor az IMF-nek nem dolga a kormányok helyett gazdálkodni, és ezt nem is teszi. Feladata a pénzalapok kihelyezésével NEM a profitszerzés, hanem a stabilizálás. Az alacsony kamat nagy segítség eleve, és hazaárulás ennél jóval magasabb terhekkel állampapírokat kibocsátani. Vagyis, az IMF nem ellenség, hanem partner és mankó, vagy motor vagy bánom is, hogy mi, de a blogban olvasható kirohanások betegesek és hatalommániások.

Az alantasság netovábbja pedig a DSK ellen megfogalmazott mondat, amikor tudjuk, hogy bár megvádolták, de nem tudták elítélni, mert nem volt miért. Őt olyan erők feketítették be, akik a blog írójához hasonló aljasságokra képesek. A vádemelést érvként felhozni, vagy hangulatfestő elemként használni mélységes züllöttségre vall.
„Most már tényleg vége van Gyurcsány Ferencnek” – írja (ki tudja, hányadszor) Szily László az Indexen. „Komolyan: miért nem képes valaki felismerni, hogy politikai értelemben halott?" – kérdi a Vincent. Az éhségsztrájk, ahogy kell, kiváltotta az összes elképzelhető…..
A jobboldali újságírók nagyon döntő többsége undorral és megvetéssel gondol a nácikra, primitívnek tartja a homoszexuálisok lebuzizását, és nem véli úgy, hogy „a cigányokkal lehetetlen együtt élni”. Az elmúlt hetek makacs tendenciája, hogy az ún. jobboldali sajtót az…..
A választási rendszer átalakításával foglalkozó, két héttel ezelőtti posztom egyik pontjában röviden kitértem már a tervezett választói feliratkozásra/regisztrációra, azóta egy kicsit jobban is végiggondoltam a kérdést. Előkerültek új szempontok is, az például valamiért…..
Papirius Cursor 2012.08.16 15:57:02
@freehckr: A jelölést egybevonni a regisztrációval? Normális vagy? Hiszen az egyenlő lenne ugyebár azzal, hogy valaki előre megmondja, kire fog szavazni... Vagy a titkosság is "anarchia"?

Ki használja ilyenkor a család egyetlen agyvelejét?
Papirius Cursor 2012.08.16 15:59:03
@freehckr: MSZMP, KISZ vezetői? Nyilván a Népfront is zavar...
Tehát Kövér, Stumpf, Deutsch, Orbán, Mikola, Pintér, Matolcsy, Martonyi, stb, stb, stb, stb, stb... - csak nem rájuk gondolsz?

Engem speciel nem zavar. Induljanak csak bátran, ha van szavazójuk. Te csak ne döntsd el mások helyett, kiket favorizálnak.
Papirius Cursor 2012.08.16 16:04:49
@freehckr: Nagyon belegabalyodtál már a saját ostobaságodba... nem biztos, hogy rá fog szavazni? na persze, odaadja a jelöltállítás lehetőségét valakinek, akit nem preferál.
Te tényleg ilyen hülye vagy? Nagyon gáz... mindenesetre azt tanácsolom, hogy nyilvános vitákat ne vállalj, mert nagyon beégsz.
DIGI Sport Az utolsó nap 2012.08.12 11:50:29
1964 óta vagyok szerencsés olimpiai közvetítéseket rendszeresen nézhetni. A rómairól is volt már valami adás, de ahhoz még át kellett menni a szomszédba, ezért nem hagyott mély emlékeket, Abebe Bikila futását is a moziban (!), egy gyönyörű színes riportfilmben néztem meg vagy…..
DIGI Sport Tépjük a Balsorsot! 2012.08.10 19:15:21
Nagyszerű írással ajándékozott meg bennünket Ferkai Marcell. Nem is vitám van vele, hanem inkább hozzátenni valóm. Szerintem nincs balsors. Kölcsey mester - áldassék a neve a Himnuszért! - ebben talán tévedett. Létezik balszerencse, léteznek rossz és kedvezőtlen körülmények,…..
A londoni Olimpia uszodájában Gyurta Dani a legnagyobb Király, ezt mindenféle elfogultság nélkül ki merem jelenteni. Ma este pedig remélhetőleg a „Trónok Harcában” Cseh Laci megkaparintja valahogyan a Király Segítője címet, valamilyen nemesfém formájában, Lochte és Phelps…..
Az Olimpia kemény és kiélezett mezőnyében ma már irreális vágy, hogy csak ott  ülünk a képernyő előtt, és majd ömlenek ránk  a magyar aranyak, ezüstök, bronzok, olimpiai pontok. Pedig régen volt olyan verseny is, ahol minden nap akár több ilyen sikert elkönyvelhettünk.…..
DIGI Sport The Show Goes On! 2012.08.01 15:02:39
Nem mai felismerés, hogy az élsport és benne maga az Olimpia, nem csak kimagasló sportesemény, de izmosodó üzleti vállalkozás is. Ezen se szépíteni, se vitatni való nincs. Szégyellni, leplezgetni, mellébeszélni értelmetlen is, hiszen az élsport méregdrága, és a felkészülés,…..
DIGI Sport Lehetett volna szebb? 2012.07.30 00:41:26
Most boldognak kellene lennem, de nem tudok. Biztos vagyok benne, hogy Miki sem az. Pedig neki is örülnie kellene. Ki gondolta volna, hogy olimpiai ezüstérmes lesz egy ilyen év után? De a kérdés sajnos immár úgy hangzik: ki gondolta volna, hogy ezüstérmes lesz egy ilyen döntő…..
Egyszerűen vétek nem nézni a parlamenti közvetítést: a mai ülésen olyan dolgok történtek, amelyekre nagyon régen volt példa. Miközben a kormánypárti képviselők ezúttal is minimális számban jelentek meg a parlamentben, a munkájukat láthatóan nagyon komolyan vevő jobbikos és…..
Papirius Cursor 2012.07.23 17:41:56
@Átverés!: Igen.
Érdekes lenne, hogy ez az ország ma mire menne az átkosban megépített metróvonalak, atomerőmű, villamosított vasutak, II. ferihegyi terminál, autópályagerinc nélkül. Ezekhez 20 év alatt alig tettünk hozzá valamit.
Akkor legalább nem lopták el a hiteleket, szemben a mai helyzettel, amikor Magyarország benne van az első 20-ban azon országok körében, ahonnan a legnagyobb mértékben tolnak ki offshore cégekbe jövedelmet. Miből, kik? Talán termelésből? Alig hinném...
Szeretnénk látni Görbiczék döntőjét!(A következőkben nem a Digisportnál dolgozó riporterek, kommentátorok, szerkesztők, szakértők, vágók, technikusok, stb. ellen szólunk, hanem csak egy filozófia ellen!)HA AZT AKAROD,…..
Papirius Cursor 2012.04.16 20:47:04
@vtbxx: felőlem...
Papirius Cursor 2012.04.16 20:48:35
@fighting: hihetetlen ez az MTV-s hazudozás, jellemző, hogy "átlagos" közönséget mondanak, tehát azokat számolják, akik odakapcsoltak, de aztán nem maradtak ott. Sem az olimpia, sem a foci VB teljes nézettsége nem érte el a másfél milliót.
Papirius Cursor 2012.04.16 21:33:28
@Kaputykin: mi rosszat tettek fenséges személyednek?