Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jegesmaci81

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekintsd ezt persze pletykának, mert nem fogok sem interjút csinálni, sem bizonyítékokat szolgáltatni, de megvolt az első konkrét eset, amit hallottam. Ezer éve megy a kamuötvenes divat, a röhejes költségek miatt az utóbbi tíz évben szinte alig hoznak be olyan 125-ös robogót,…..
Jegesmaci81 2012.05.06 21:58:00
@Kihajolni Veszélyes: "a nagyok, akik valamire vitték ebben a koszfészekben, pl. a vezetőid."

Nekem nem vezetőim de látom neked példaképeid!

Ez nem politikai fórum!!! Próbáld meg mellőzni.

Rosszindulatú lennék??? Inkább együttérző. Azokkal akik becsületesek, mégis szopóágra kerülnek azokkal szemben akik a trükközgetéseket keresik.
Jegesmaci81 2012.05.07 10:13:37
@arcsi: "Kinek van fölösleges pénze műszakira hordani, legalizálni stb jelenleg?"

Ez komoly??? Akkor a kocsidat minek viszed? Csodálatosak ezek az érvek. Ott tartunk hogy minek használjak 1 motort legálisan ha papírok, jogosítvány, biztosítás nélkül is használhatom.

Én viszont azt kérdezem, minek vesz az ember 125-ös motort ha a járulékos költségeket nem tudja fizetni. Elégedjen meg az 50-esel vagy járjon gyalog. Amúgy érdekes hogy a 250-es és feletti motoroknál fel sem merül hogy levegye a tulaj a rendszámot mert drága lenne a papírozás. (jó, tudom 250-nél még előfordul de szerintem nem gyakori)
Jegesmaci81 2012.05.07 10:57:43
@apukka: Szerintem a rendszámos motort is csak fél évig használod (kivéve aki nem). Mi ez a baromság.

Van egy jogszabály 50 felett rendszámköteles a motor és kész. Akinek nem tetszik az mehet aláírást gyűjteni a módosításért, de amíg él a törvény addig ezt kell betartani. Engem nem zavarnak a rendszám nélküli 125-ösök csak ne nézzenek bociszemekkel a rendőrre amikor feljelenti őket. Idáig nem foglalkoztak vele, most jött egy eset és kész. Egyre több ilyen eset lesz, majd mindenki rájön hogy mégis olcsóbb a papírozást megfizetni mint a bírságokat.
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Jegesmaci81 2012.05.02 12:22:20
@uniball: "Autós és bringás közlekedőként napi szinten találkozom baromarcú autóssal de bringással alig, persze ez nyilván a nagy számok törvénye."

Szabályosan közlekedő autós van! Bringás nem nagyon. Lásd belinkelt youtube videót ahol egyetlen kerékpáros állt meg a pirosnál, a többi mind átment rajta!
Biztos nem tették nekik lehetővé hogy megálljanak!
Jegesmaci81 2012.05.02 18:37:06
@Perillustris: Kb 20 éve Újpesten a Megyeri Fóti sarkon történt: Este 8 óra szombati iskola sorverseny. 7 éves kis srác várta a buszt tök fáradtan a villanyoszlopnak támaszkodva. (oszlop takarta) Mivel késő volt apuka kitalálta hogy odamegy érte de a srác nem tudta. (mobil még sehol) Apa a Baross utca felől ment a srác pedig a baross felé ment volna a busszal. Meglátta apja kocsiját és kibökte hogy épp zöld a lámpa ezért futásnak eredt! Apa végignézte ahogy elütik. Szerencsére a srácot csak elsodorta az autó.
Azt mondani sem kell hogy az autósnak piros volt csak éppen ő is úgy gondolkodott mint te!

Ocsmány renitens féregnek tartom azokat az embereket akik szándékosan öncélúan szabályokat hágnak át! Legyen az piroson átmenő, ittas, vagy éppen autópályán visszatolató ember. Ja és legyen akár autós, vagy éppen kerékpáros. A kerékpárosnak annyival több a mentsége hogy ő többségében a saját életével játszik de nem minden esetben mert azt is tönkreteszi aki elüti. Nem feldolgozható egy emberölés még akkor sem ha a gyilkoló vétlen.
Karirobi furcsálta, hogy az összeszereléskor atomjaira robbant, amúgy törhetetlennek hirdetett üveglapot 11 ezer forintért pótolhatna, bár az egész zuhanykabin került 20 rugóba, mert arra pont nem vonatkozott a garancia. Polikarbonát nem jó? Az biztos kevésbé törik.Április 22-n a…..
Jegesmaci81 2011.05.19 00:53:10
@Paulybird: Nem azt mondtam hogy nem tud törni csak azt hogy ritkán törik spontán!

"Ja, és mégegyszer: szavatosság. "

Én még nem vettem olyan üveget tartalmazó terméket aminek a garancialevelére ne lett volna ráírva hogy üvegre NINCS garancia.
Jegesmaci81 2011.05.19 20:11:59
@karirobi: Szerintem neked kellene végre felfogni hogy nincs igazad! Utoljára leírom hogy az ÜVEGRE garancia NINCS!!! Amikor átveszed megnézheted hogy össze van-e törve és ha igen kicserélik de ha egyben van az üveg akkor onnantól a te bajod ha eltörik akár miattad akár nem! Ezt a garanciapapíron is elolvashatod sőt legtöbbször az áruházban figyelmeztetnek.
1 eset kivétel, ha hazaszállíttatod és összeszerelteted! Akkor az összeszerelési jegyzőkönyv aláírásáig kicserélik ha eldurran!

Természetesen vannak gyártók akik jóindulatból adnak másikat de a lényeg hogy nem kötelező!
Nem fogyasztóvédelmi Pulitzerre gyúrunk, naiv inviteles ügyfél mindössze (nagyon helyesen) pont akkor írta meg kurvaanyázós levelét, amikor elpattant a húr, úgyhogy aki nem bírja a csúnya, trágár szavakat, azoknak javasoljuk a kommentek olvasását. A történet banális, a…..
Jegesmaci81 2011.05.19 00:42:59
@kotla85: "monopolhelyzet márpedig nincs magyarországon"

DE VAN!!! Én is inviteles vagyok! Más szolgáltató szóba se áll velem amint kiejtem hogy az Invitel a környéken a karbantartó. Illetve mobilnetem lehet! Azt kell tudni hogy bárkivel köt az ember szerződést mindig a hálózat tulajdonosán múlik a szolgáltatás minősége! Na már most minden szolgáltató tudja hogy az invitelhálózat az egyik legjobb mert már már múzeális érték! Nekem 4m-es net van fizetve, 2 stabilan jön H-Pig majd szombat vasárnap eléri a max 1m-et! De nem volt ez mindig így mert fél éve bukkantak rá hogy azért szakadozott 2 éven át naponta többször (max 512sebesség!) mert rossz volt a modem.
Mindez úgy derült ki hogy 3 hétig minden nap lejelentettem hibára majd megunták és kijöttek bemérni a modem oldaláról. Amíg ezt nem tettem meg mindig felhívtak hogy hiba elhárítva!
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
Jegesmaci81 2010.11.28 21:08:52
@joemeki: Tisztelet a kivételnek! Nem is neked céloztam bocs!
Jegesmaci81 2010.11.29 09:30:27
@keletisarok.hu: "Online traffilekérdezés: talán a fővárosban működik, de erre pl. annyit írnak ki, hogy ezen és ezen a főútvonalon vagy ebben és ebben a városban/faluban."

Igen, megmondját hogy melyik falu melyik út. Budapesten meg hogy melyik kerület melyik út! Nagyobb városokban megadját az utat!

Neked mi kell még??? Állítson meg egy rendőr és figyelmeztesen hogy 500m múlva mérni fogunk kérlek tartsd be a sebességkorlátot?