Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WePi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan már senkinek sem jelent újdonságot, hogy délután kettőkor ismét egy pozitív töltetű levél kerül ki az oldalra. Arra buzdítunk mindenkit, hogy ne csak a rossz, szomorú történeteket osszátok meg velünk, a jó dolgokat is érdemes a nagyközönség elé tárni. Egészen biztos,…..
WePi 2010.11.28 13:16:41
Csak megerősíteni tudom azt, amit Julianna leírt.

Én fél évvel korábban (2010.június-július) jártam végig ugyanazt az utat, amit ő (reumatológia + fizikoterápia; még a baloldali vállfájdalom is stimmelt) + sebészet + gégészet + labor (csőstül jött a baj).

15 évvel korábban még Zuglóban laktunk, személyes okok miatt a háziorvosunk még ma is az Örs vezér téren van. Idén tavaszig a szakrendeléseket is ott vettük igénybe. Számomra tehát az Örs vezér téri Szakrendelő volt az összehasonlítási alap.

Amivel szeretném Juliannát kiegészíteni:

1. A Szegedi úti Rendelőintézet egész épülete klimatizált (Zuglóban nincs klíma; tessék csak nyáron összehasonlítani!).

2. A WC-k kifogástalanul tiszták, mindenhol van WC-papír, folyékony szappan, papír kéztörlő (kíváncsiságból három emeleten néztem meg; még a legnagyobb forgalmú I. emeleti labor melletti WC-ben is megvolt minden; az Örsön az I. emeleten még csap sincs, lelopták).

3. Kétségtelen, hogy a reumatológián (ellentétben az Örssel) időpontot kell kérni. Júniusban 8 napon belül kaptam, időpontot [most pénteken (11. 26.) december 6-ára kaptam terminust]. Viszont percre pontosan be is hívtak Dr. Nagy Judithoz. Nemcsak a doktornő, hanem az asszisztens is kifogástalanul udvarias, empatikus volt. Két hét alatt pedig meggyógyítottak.

Az Örsön első alkalommal 3,5 órát vártam, hogy bejussak Kárpáti Sándor szakorvoshoz. Egy héttel később kontrollra jelentkezve 1,5 (másfél!) órával a rendelés kezdete előtt jelentkeztem, remélve, hogy megúszom a félnapos várakozást (én voltam az első regisztrált beteg). Tévedtem: botrányt csak akkor csaptam, amikor még hetedikként sem engem szólítottak. Érdekes módon a következő én voltam. (Ekkor döntöttem el, hogy legközelebb az állandó lakóhelyem szerinti, Szegedi úti Szakrendelőbe megyek.)

4. A sebészeten Osváth Sándor főorvos látott el (előkészítési idő utáni kisműtét formájában). Értelemszerűen a sebészeten nincs lehetőség előzetes időpontkérésre. Itt sem kellett soha többet várnom 37 percnél (Osváth doktornak külön díj járna a humorérzékéért; kevesen tudják elhatárolni a személyes kapcsolatot a lekezeléstől; Ő pontosan tudta, mi segít a betegnek, és mi nem).

5. Barkóczy Judit ov. főorvos tette rendbe a gégészeti problémámat. Örülök, hogy találkozhattam vele.

6. Az említett orvosok egyike sem kapott "előzetes" paraszolvenciát. Mégis meggyógyítottak. Kifogástalanul, és úgy, hogy azzal az érzéssel jöttem ki a Szegedi úti rendelőből, hogy itt értem dolgoznak.

7. A fizikoterápián maximálisan rugalmasan igazodtak az igényeimhez. Hol délelőtt, hol délután, más és más időpontban mehettem a kezelésre. Soha el nem mulasztották megkérdezni (kezelés előtt és után), hogy hogyan érzem magam. És még egy: valahányszor új személyzettel találkoztam: mindig mindenki bemutatkozott.

8. Bár nem közvetlenül tartozik az orvosi ellátáshoz: a parkolás.

Ez év júliusától a XIII. kerületet két parkolási övezetre osztották: Róbert Károly krt-tól északra és délre. Ily módon a XIII. kerület minden lakosa ingyenesen parkolhat (és le tud parkolni!) vagy a Szegedi úti, vagy a Visegrádi utcai rendelő közvetlen közelében.

Senkinek nem kívánom, hogy orvosi segítségre szoruljon, de ha már elkerülhetetlen, akkor próbáljon meg a Szegedi úti rendelőbe menni.

Itt paraszolvencia nélkül is ahhoz hasonlóan bántak velem, mint ahogy azt Európa más részein tapasztaltam.

Üdv.
WePi
WePi 2010.11.28 13:35:20
@golyorago:
A laborsorszámmal én is egyetértek.

Mentségükre szóljon, hogy ha már kaptunk sorszámot a felvételi ablaknál, akkor sohasem kellett 10 percnél tovább várni vérvételre.

De igazad van. Ezt a sorszámot már az eredeti bejelentkezésnél ki lehet ne adni (más kérdés, hogy akkor a sor nem a labor előterében, hanem az utcán állna.)

Közben eszembe jutott, hogy az ablaknál kiadott (sorszámozott) vizeletes poharat akkor viszont a földszinten nyomják az beteg kezébe?

Bár rajongok a kötözködésért, lehet, hogy ebben az esetben talán még erre is gondoltak...