Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabi78

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek este beterjesztette a „Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választásról szóló törvényjavaslatot Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. De miről is szól az a javaslat, amely alajaiban változtatja meg a nyugdíjrendszert,…..
gabi78 2010.11.27 22:37:50
Nem tudom miért vergődnek a magánnyugdíjpénztárakért?
Személy szerin örülök hogy megszüntetik őket. Az a
Véleményem hogy mindenki aki akar köthet külön nyugdíjbiztositást amibe anyit fizet amenyit akar, és akkor kapja vissza amikor akarja.
Amit viszont kötelező befizetni az menjen az állami kasszába. Nem pedig magánkézben lévő társaságok zsebét tömjék ki vele akik a mi pénzünkkel játszanak aztán vagy hoz valamit vagy azt is el bukják amit befizettünk.
Az meg a pofátlanség teteje hogy az állam vállal garanciát a befizetet összegekre.
Így én is kiviném a pénzpiacra bárkinek a pénzét,ha semmi veszteni valóm nem lenne. Persze a hasznot azt biztos nem ruházzák másra,és ki tudja mennyit vallanak be belőle. Mert ha van is hasznuk abból mi hozamként édes keveset látunk.
Hozzáfűzném még hogy eddig csak befizetések voltak a pénztárakba, és igy is alig hoztak valamit. Mi lesz ha néhány év múlva el kel kezdeni nyugdíjakat fizetni?
Sorba fognak tönkre menni.
Akkor persze megint az állam fizessen helyettük abból amit más célra adókként befizetünk.
A pénztárak melleti kiállásról meg azt gondolom hogy azok kiabálnak a legjobban akik érintetek a dologban.
Mindenki tudja hogy az elmúlt nyolc évben a nemzetközi tőke érdekében dolgozott a kormány. minden egyes nap az ő kívánságukat lesték és az ő szájuk íze szerin cselekedtek.
Ők most ezért állnak ki a magánnyugdíjpénztárak mellet.
Nehéz bármit is elhinni az MSZP mikor nyolc év kormányzás alatt nem volt olyan cselekedetük amit a Magyar nép és Magyarország érdekében hoztak volna meg.
Amit meghoztak az csak is szavazatvétel céljából. Erre a nyugdijak ide oda tologatása volt a leggyakoribb eszközük. egyszer adtak utána kétszer visszavettek.
Most meg ők akarják megvédeni a nyugdíjakat.
Már álltalános iskola alsó tagozatában tanítoták azokat a matematikai számításokat amikkel ki lehet számolni hogy az előzö kormány mennyire átverte a nyugdíjasokat.
Remélem egyre kevesebben hisznek nekik.

Gábor Mórról