Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-gal nem lehet tojást festeni

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blohin mester agyfaszt kapott, Kassai kettőt hibázott, a végeredmény jó lett. Kassaié az Eb bíróhibája. Körbenéztünk, mit mondanak a drukkerek a twitteren, szerte Európában.  Kassai ténykedése nemcsak a laikusokat, de a játékvezetői szakmát is keményen felkavarta. Andy…..
Petra levelében édesapjának elvesztéséről mesél. Háziorvosa későn vette észre, hogy nem megfázást kellene kezelni mindenféle köptetőkkel és nem küldte időben röntgenre, fül-orr gégészetre.     Tisztelt Praxis blog Legtöbbször kórházakról esik szó itt a…..
-gal nem lehet tojást festeni 2010.11.28 17:34:33
RÉSZVÉTEM !
de szeretném azt mondani, hogy az első háziorvos-beteg találkozáskor, azért feltehetően, a röviden leírtaknál valószínűleg több is történt.

Az "úgy tűnt megfázott" pontosabban mit takart? Pl.láza is lehetett, ez valódi megfázás mellett is szólhatott első lépésben , pláne ha a tüdeje felett sípolások ún. szörtyzörejek is hallhatók voltak esetleg.
Vagyis valóban lehetett egy megfázás autamatikusan, és sajnos mögötte, akár véletlenül is ezzel időben egybeesve a mélyben zajlott ( kezdődött ? ) a daganatos betegség...
Visszament az édesapja másfél hét múlva azzal, hogy még mindíg köhög.
Ilyenkor a "megfázás" helyzet megitélésétől , súlyossági fokától, tüdejének hallgatózási leletétől, láztól, aktuális elesettségétől, , stb. függ a következő lépés.
Még mindíg automatikusan nem feltétlenül kerül ilyenkor sem rtg. vizsgálatra a beteg.
Lehet próbálkozni legtöbbször még egy gyógyszeres kúrával, viszont felhívni a beteg figyelmét arra, hogy ha egy újabb 7-10 nap alatt nem javul akkor feltétlenül menjen vissza kontroll vizsgálatra, és ilyenkor már a nem javulás, vagy a talált eltérés esetén valóban ildomos egy rtg készítése.
"Végül én vittem be fül-orr-gégére"---
Mennyi idő múlva történt ez az utolsó háziorvosi vzgálattól ?
Tehát van néhány kérdés, amelynek ismeretében az esetet talán jobban meg lehetne itélni, és nem biztos, hogy a háziorvos elfűrészelhető.

Mindenesetre gyors lefolyású eset volt.
Arra már nem lehet válaszolni , hogy mi lett volna ha a CT 6-8 héttel hamarabb történt volna. /ugye ha jól értettem a panasz kezdetétől 2 hónap múlva történt egy rtg, és rá 2 hónap múlva a CT? /
A János kórházról olvashattunk már rosszat és jót is itt a blogon. Ezúttal sajnos ismét egy szomorú esetről szól az aktuális poszt. Levélírónk édesanyja majdnem két hétig nem kapott infúziót, melynek következtében veseelégtelenség lépett fel nála és ez végzetesnek…..
-gal nem lehet tojást festeni 2010.11.27 17:29:41
@tbjárulékfizető: Van Európában is olyan ország, amelyik azért nem képez orvost Állítólag , mert drga és inkább inportálnak.
Persze az ottani ár- fizetés- bérarányokat másképpen kell elképzelni.
2. Az USA nagy elszívó erő !
3. Ez egy kicsit meglepett, el is gondolkoztam rajta, hogy a fenébe , de talán megérthető:
Tőlünk nyugatra nem mindenki gyűri magát az orvosi egyetemre ill. erre a foglalkozásra. Egyrészt az orvosi egyetem valóban nehéz, még az okosaknak is rengeteget kell "seggelni", magyarán annyira ott
relatíve nem éri meg a sok tanulás,s egy életen át történő nem kis tanulás, nem beszélve arról, hogy ott is legtöbbjüknek a pénzért azért csak meg kell erősen dolgozni, viszont vannak olyan helyek, foglalkozások, vállalkozások amiből csekély tanulással /most az orvosegyetemhez is viszonyítok / remekül meg lehet élni !
Mégegyszer mondom az erdélyi, román, szerb, horvátországi orvos ITT Magyarországon NEM fog soha sem megállni ilyen bérezési és egyéb csotrogány viszonyok miatt, amikor mehet egy tisztább világba is. /Ha meg meggárgyulnának a keletről jövők, és mégis valamennyi időre megállnának itt, hát, hogy is mondjam, én biztosan magyar egyetemet végzett orvoshoz vinném beteg családtagomat, persze mivel te laikus vagy, észrevenni esetleg semmit nem fogsz/
-gal nem lehet tojást festeni 2010.11.27 18:10:51
@Dr.laikus PhD:
Nekünk a szakmánkat kell jól tudnunk, naprakészen kell lenni.
Küzdeni legfőképpen a saját érdekeinkért kell /kellene /, mint normális munkavégzési lehetőség, megfelelő anyagi javadalmazás, stb.

Tudom, hogy érdekeink és a betegek érdeke sok ponton egyezik, vagy egymáséhoz legalábbis közel van.
De a betegek érdekét ne én védjem meg. Védjék meg Ők, vagy hozzanak létre egy érdekeiket megvédő alakulatot.Ez nem az én dolgom.

Ha valami nagy alakulatban gondolkozunk ( nem biztos, hogy kissebbekben egyáltalán nem lehetne ), akkor azt is mondhatnám, hogy most IS választott a népfenség egy "alakulatot", és választott 8 évvel ezelőtt is, meg előtte x és y évvel is, hol ezt , hol azt választotta.

Kukát borogatni nem fogok, ezt tegye meg más. Teljesen rezignáltan csak azt látom, hogy itt minden sz@rul megy, és megy a múlt század 60-as éveitől egyfolytában.
Korábbi időkről csak hallomásból és írott szövegből van ismeretem.

Még a kukaborogatáshoz:
Kollégám mesélte jónéhány éve:

Hónapokon át hiába szólt, telefonált, levelet /! / írt, mivel a rendelőjében olyan rosszul zárt az ablak, hogy szó szerint besüvített a szél, akikre tartozott volna ez a BETEG ügy, rá se ba... bagóztak.
Megúnta a dolgot, "felbérelt" 3 beteget, hogy egymás utáni napokon menjenek be az illetékes elvtárshoz, méltatlankodva, hogy a rendelőben húz az ablak, és hát egy kicsit fáznak.
No mi lett ?
Egy héten belül a rendelőben szélcsend lett és 23 fok körüli hőmérséklet.

Tehát mit bánom én , intézkedjenek, protestáljanak, szervezkedjenek a pógárok, vagy elvtársak, én "soviniszta" módon gyógyítani akarok megfelelő színvonalon és ennek alapján elfogadható megélhetést kívánok. Nagy dolog ?
-gal nem lehet tojást festeni 2010.11.27 18:26:00
@Dr.laikus PhD:
Utolsó 7 sorodat komolyan gondolod vagy engem akarsz cinkelni kicsit,
ha akarom akkor több értelme is lehet az írtaknak.

/Nem vagyok paranoiás, és nem is haragudnék egyébként, csak tényleg lehet fantáziálni , így gondolod, vagy pedig úgy gondolod ? /