Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mellifera

98 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Újra megismétlem, hogy a változások fogalmunk megváltoztatásával kezdődnek. És most vissza kell kanyarodnunk oda, amiről már az előzőekben beszéltünk, az… az én-fogalom 3 alkotóeleméhez. Ez a 3 összetevő: az énideál, az énkép és az önbecsülés, azaz mennyire szeretjük magunkat. Ha…..
       A New York-i 33. utca és a 8. sugárút sarkán levő postahivatalban vártam a soromra, hogy feladhassak egy ajánlott levelet. Észrevettem, hogy a postatisztviselő unja a munkáját: a borítékok méricskélését, a bélyegeladást, a pénzváltást, a nyugták megírását - évszámra ugyanazt az egyhangú…..
        Annak idején mindenkit - aki csak meglátogatta őt - meglepett, Theodore Roosevelt elnök nagy és szerteágazó tudása. „Akár tehénpásztor volt az illető, akár katona, akár New York-i politikus, akár diplomata - írta valaki róla -, Roosevelt tudta, miről beszéljen vele." Hogyan? A…..
      Mindaz, amit elértünk vagy a jövőben elérünk, az agyunkban végbemenő folyamatok eredménye. Ez az egyik legdöbbenetesebb elmélet, amit eddig felfedeztem, amit valaha bárki is felfedezett. Alapvető módon megváltoztathatjuk életünk külső körülményeit belső magatartásunk megváltoztatásával, ahogy…..
       Életünk egyik legnagyobb célja az, hogy lelkileg békében éljünk. Csak kevés ember él a lelki nyugalom állapotában, mert ezt nem tartják olyan célnak, amely eléggé fontos. És ha mégis, nem szentelnek elég időt arra, hogy megértsék: mi is áll köztük és a nyugalom között. Korábban beszéltünk az…..
       Egyszer meghívtak egy bridzspartira. Jómagam nem játszom - és volt egy szőke hölgy, aki szintén nem játszott. Megtudta, hogy valamikor Thomas Lowell menedzsere voltam, mielőtt a rádióhoz került, és hogy sokat utazgattam vele Európában. így szólt tehát: „Kérem, meséljen nekem azokról a…..
     Amikor néhány évvel ezelőtt elkezdtem tanulmányozni a negatív érzelmeket, felfedezésem legjelentősebb pontja az volt, hogy nem fejlődhetünk egészségben, boldogságban, szeretetben és lehetőségeinket megvalósítva addig, amíg ragaszkodunk negatív érzelmeink érinthetetlenségéhez. A negatív…..
       Felelősségvállalás, kontra felelősség nem vállalás. Sok évvel ezelőtt, 1972-ben a metafizika azon területét tanulmányoztam, amelyik a szellemi képességek fejlődésének pszichológiájával foglalkozik. Hihetetlen hatással volt rám egy megállapítás, és azóta sem tudok szabadulni tőle. Mégpedig az,…..
       Az előző évszázad végén, 1898-ban, szomorú eset történt Stony Pointben. Meghalt egy gyermek, és a szomszédok a temetésre készülődtek. Jim Farley kiment az istállóba, hogy befogja a lovát. A talaj síkos volt a hótól, a levegő hideg és harapós, a lovat sem járatták meg napok óta. így aztán,…..
Egyszer New Yorkban vacsoráztam egy társaságban. Az egyik hölgyvendég, egy gazdag örökösnő, nagyon szeretett volna mindenkire jó benyomást tenni. Prémekre, gyémántokra és gyöngyökre már csinos kis vagyont költött - de az arcával semmit sem tett: mogorvaság és önzés sugárzott róla. Nem tudta, amit…..
 Az előző szekciók során elmondtuk, hogy minden csúcsteljesítmény kiindulópontja az önbecsülés. Az, hogy mennyire szeretjük magunkat. Mennyire tiszteljük, és milyen mértékben fogadjuk el magunkat mint értékes és érdemes emberi lényt. A csúcsteljesítmény másik feltétele, és ez a 2 alapfeltétel, a…..
Vajon érdemes-e elolvasni ezt a könyvet, ha meg akarjuk tanulni, hogyan szerezhetünk barátokat? Miért nem tanulmányozzuk inkább a világ legnagyobb művészének barátszerző módszerét? Hogy kiét? Bármikor találkozhatsz vele az utcán. Ha háromméternyire leszel tőle, elkezdi csóválni a farkát. Ha megállsz…..
     Lehetőségeink teljes körű kiaknázása érdekében lényegbevágóan fontos, hogy megértsük, mi a különbség a tudat és a tudatalatti között. Könyvek ezreit írták már erről a rendkívül bonyolult témáról. Utalásokat találhatunk a tudatra és a tudatalattira, különösen a tudatalattira, az emberiség…..
      Amikor a szellemi képességekről esik szó, eszükbe jutott már, mi az oka annak, hogy hatalmas különbségek vannak teljesítmények és eredmények terén az egyes emberek között? Az, aki évi 250 ezer $-t keres, nem lehet 10-szer okosabb vagy ügyesebb annál, aki csak évi 25 ezer $-t keres. Mi okozza…..
       Minden nyáron Mainbe járok horgászni. Ami engem illet, nagyon szeretem a tejszínhabos epret; azonban valami furcsa oknál fogva a halak jobban szeretik a kukacot. Igy hát mikor horgászni megyek, nem arra gondolok, mit szeretek én. Arra gondolok, mit szeretnek ők. Nem is tűzök a horogra…..
  Az önismeret kezdete annak a csodálatos ténynek a felismerése, hogy Ön egy kivételes lény. Egyedülálló. Annak az esélye, hogy valaki éppen olyan, mint Ön, 50 billió az 1-hez. Hogy testének minden egyes porcikája – anatómusok, fiziológusok, orvosok bizonyították –, még vérösszetétele is különbözik…..
Élj boldogan! A SIKER 2. 2017.02.13 18:30:14
Az első ok az, hogy megszülettünk, és nem kaptunk használati utasítást. Végigmentünk az egész oktatási rendszeren, és soha semmit nem hallottunk a sikerről. Én személy szerint hiszem és vallom, hogy minden egyes iskolában, minden középiskolában és egyetemen kellene lenni egy tanfolyamnak a sikerről.…..
AZ EMBEREKKEL VALÓ BÁNÁSMÓD NAGY TITKA Csak egyetlen módon bírhatunk rá arra bárkit, hogy bármit megtegyen. Gondolkoztunk már ezen valaha? Igen, csupán egyetlen módon - azt kell elérnünk, hogy a másik meg akarja tenni, amit mi szeretnénk. Ne feledjük el: nincs más mód. Persze kényszeríthetünk egy…..
" HA MÉZET AKARSZ GYŰJTENI, NE RÚGD FEL A MÉHKAST! 1931. május 7-én New York egy lélegzetelállító embervadászat csúcspontjának színhelye volt. Hetekig tartó üldözés után „kétpisztolyos" Crowley - a gyilkos, aki nem ivott, nem dohányzott - végre csapdába esett a barátnője West End-i lakásán.…..
Élj boldogan! A Siker 2017.02.12 14:23:25
    " Az állatok és az ember ösztöneit vizsgálva megállapítható, hogy az állatokban az életben maradási ösztön a legerősebb. Az állatok azért küzdenek, hogy legyen elegendő élelmük, helyük, ahol alhatnak, hogy utódjaikat világra hozhassák, aztán így vagy úgy elpusztulnak. Az emberi lénynek ún.…..
naplom Szeptember 13. Vasárnap 2015.09.13 07:45:00
Itthon aludtam, aminek az lett a következménye, hogy nem fájt a hátam reggelre. Értementem Móniért, majd az albérletbe vittem, mert a főbérlő, ma jött a pénzért (). Reggeli (330Ft)...
naplom Szeptember 12. Szombat 2015.09.13 07:44:00
Reggel miután hazavittük Dodót, a piacra mentünk vásárolni a holnapi ebédhez (3.400Ft). A Pennyben vettünk 10kg kutyakaját (4.990Ft). Ebéd után aludtunk egyet, majd elvittem Mónit dolgozni...
naplom Szeptember 11. Péntek 2015.09.13 07:37:00
Reggel a mnunkaügyi központban kezdtünk, majd itthon a fásban pakoltam. Móni elhozta Dodót az oviból, itt is aludt. Apuval délután vettünk keresztanyunak virágot (1.690Ft) 76. születésnapja alkalmából. Felköszöntöttük, majd addig marasztaltak Sanyiék, hogy ott maradtunk…..
naplom Szeptember 10. Csütörtök 2015.09.11 09:11:00
Bevásároltunk az ebédhez, majd otthon főztünk (5.490Ft). Esett az eső, így nem dolgoztunk. Este a Mimi ágyát áthoztuk a mi szobánkba. Anyának vettem még 2 fülgyertyát, mert még mindig be van dugulva a füle...