Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DiabloRojo

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szebb világban (nem itthon persze) fitneszszolgáltatást nyújtó cégek gondoskodtak arról is, hogy érdekes, vicces, motiváló, vagy simán csak jópofa reklámokkal nyitogassák a népek szemét. A képek nagy része az adsoftheworld.com gyűjteményéből származik. Féltucatot kaptok…..
DiabloRojo 2011.11.28 21:05:21
Szinte mindenki életében eljön az a perc, amikor úgy érzi, tehetetlen, rajta már csak a csoda segíthet. Ha hívő valaki, ha nem, zuhanó repülőgépen vagy kockázatos műtét előtt kétségbeesve keresi az emberfeletti segítséget. Hogy minek nevezzük, Sorsnak,…..
Hiába tűnik biztos megoldásnak, főleg a Thunderbolt megjelenésével a Time Machine egyre kevésbé vonzó azoknak, akik biztonságban akarják tudni a munkájukat, adataikat. USB-n gyötrelem végigizzadni egy-egy 3-4 gigás backupot, a Firewire sebessége csak papíron akkora, amekkora - a…..
DiabloRojo 2011.08.01 13:18:12
@djpetee: minden nap 3 TB* új adatot generálsz, amiről backup kell? Valamirevaló backup rendszer inkrementális mentést csinál, nem tolja fel ostoba módon az összes adatot.

* általános iskolában megtanultuk hogy a tera egy r, ugye
DiabloRojo 2011.08.01 13:22:13
@Csaba's blog: pontosan, egy backup nem backup. Ideális esetben van egy lokális és egy offsite.

Nyilván nem mindenkinek egyforma az igénye, egy otthonról dolgozó grafikusnak más kell mint egy notebookot hurcoló programozónak. De egy 300e ft-os RAID szerintem senkinek sem jó.
DiabloRojo 2011.08.01 13:35:30
@djpetee: az online backup tényleg nem arra való, hogy gyorsan sok adatot ráküldj, főleg ha kénytelen vagy lassú kapcsolaton keresztül használni. Én nem a helyi, mondjuk külső USB-s diszkre mentés ellen vagyok, hanem az ellen, hogy alkalmatlan de drága cuccokra rámásolja valaki a fontos adatait és aztán elégedetten hátradőljön, hogy minden biztonságban van.
A múltkori posztban már írtam, hogy edzőterem is annyiféle fajta, közönségű és árszintű van, mint vendéglátóhelyek a talponállótól a kifőzdén át a kisvendéglőig és luxusétteremig. Az, hogy hol helyezkedik el, milyen stílusú és kik látogatják, mind-mind egyedi légkört…..
Az edzőterem az a hely, ahova a testünket edzeni járunk. Illetve, még többen nem járnak - különböző okokból és kifogásokból kifolyólag. Szegény pedig méltatlanul kapta ezt a mumusszerepet. Mivel manapság viszonylag kevesen cipeljük haza a lenyilazott antilopot, emelgetjük a…..
A futás az a sport, amit sokan űznek, mert jó, mert időben rugalmas és minimál befektetéssel megoldható; én meg speciel nem űzöm, ha nem muszáj, de ez egyéni szocproblémám. Azért ejtettem már szót róla a gerincprevenció kapcsán is, most pedig találtam egy remek cikket a…..
DiabloRojo 2011.03.22 13:26:12
@Szöszkeboszi: Vágom, egyet is értek veled. Sőt, ha valaki mezítláb vagy mondjuk Vibram Five Fingersben akar holnaptól futni, annak sem javasolt rögtön eldobnia a futócipőjét. A problémát én abban látom, hogy sokan a helytelen futótechnika javítása helyett inkább drága cipőt vesznek és azt hiszik, hogy ezzel megtettek mindent az egészségükért. De ez persze sok más sportra is igaz - van aki több energiát fordít a felszerelés megvásárlására mint magára a mozgásra :)
Amikor anno a Goldenblog buli forgatagában valaki megkérdezte, hogy "na és te blogger vagy?" (v.ö.: "blogger vagy, vagy ember...?), akkor hirtelen rámtört a felismerés, hogy most már azt kell mondanom, hogy "blogger". Bár az ember lánya ír mióta az eszét tudja:…..
DiabloRojo 2011.01.21 22:16:21
@Szöszkeboszi: Végül is... nem tudok olyan magazint, amibe pont beleillenél a geek- és popkulturális utalásaiddal egyetemben :) Ha az interjúban is vannak ilyenek, biztosan leveri a lécet az átlag Joy-olvasónál.

(Mondjuk ha én meglátnék valakit a strandon egy Joy magazinnal és egy Pratchett-regénnyel édeshármasban, tuti leütné a koponyatetőmet a kognitív disszonancia. Szöszkeboszi for prezident.)
Már régebben megtaláltam a webbeteg.hu oldalon egy kutatócég idei őszi felmérését arról, hogy miért nem sportolunk. (Mármint nem mi, hanem úgy általában a nép itt kis hazánkban.) Mondjuk előrebocsátom, hogy gyanús nekem ez az anyag, mert azzal indít, hogy a megkérdezettek 40%-a…..
DiabloRojo 2010.12.01 00:36:08
@kismajom2: pont arról próbáltam értekezni, hogy nehéz meghúzni a határvonalat - és nincs is igazából értelme, mert a sport nem önmagáért van, hanem azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.
DiabloRojo 2010.11.30 00:19:30
@Szöszkeboszi: azóta is próbálom megfejteni annak a négy százaléknak az észjárását... mentségükre szóljon hogy kreatívak voltak :)
Az elmúlt hónapban amerikai és brit tudósok jó pár, egyébként evidenciaszámba menő tényt megerősítettek, csak hogy egészen biztosak lehessünk bennük. Hiába, nekik is élniük kell valamiből, vagy csak évvégével gyorsan elköltendő büdzsék vannak. Lássuk. 1. Azok, akik…..