Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helianthus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Movie Tank A legkúlabb nap (2016) 2016.05.22 08:52:49
A haldoklás szar dolog. Főleg akkor, ha idő előtt, fájdalommal és magánnyal kísérve érkezik. Nem véletlen, hogy a filmvilágot is újra meg újra megihleti a halálos betegségek és a velük való együttélés és küzdelem témaköre. Van, hogy indokoltan véresen komoly tálalásban láthatjuk a főszereplők…..
Helianthus 2016.05.28 16:13:30
A film sokkal jobb mint a kritika! Bár nyilván nyitottnak kell lenni az európai filmre, aki csak a túljátszott, habcsókos hollywoodi történetekben tud létezni, annak egy német / európai film sose lesz elég jó.
A történet egyáltalán nem sablonos (azért mert egy film olyan témával foglalkozik amiből már készült film, még nem sablonos, ez alapján akkor nehéz lenne új filmet készíteni, mert milyen témából nem készült még millió egy film) a fordulatok egyáltalán nem kiszámíthatóak, pont, hogy aki a trailer alapján méri a filmet, azt elég sok meglepetés fogja érni, még számomra is volt jó pár "azta!" jelenet, amire nem számítottam, pedig én "végigkísértem" a film készítésének folyamatát, amit az alkotók folyamatosan dokumentáltak.
"Összetákoltnak" meg semmiképpen nem neveznék egy olyan filmet, aminek az alkotója maximalista módon odafigyel mindenre, és csak a forgatókönyvet 3x írta át, hogy megtalálja a legjobb verziót.

Floriannak a kisujjába több tehetség szorult mint fél Hollywoodnak együttvéve, már a felvetés is sértő, hogy a karakterét a Másnaposok hülyeségekhez hasonlítják, annál sokkal értelmesebben van megírva és eljátszva!

Számomra biztos, hogy ez az év filmje, és csak ajánlani tudom!
És aki teheti, majd eredeti nyelven is nézze meg, összehasonlíthatatlan!
A szinkront enyhén szólva elszúrták! Makranczi Zalán hangja nagyon nem illik Florianhoz, és sajnos hangsúlyozni se tud megfelelően, Flo a hangjával is játszik, de ennek a szinkronban sajnos nyoma sincs.
Szabó Máté Matthiasnak már jobb választás (bár őt már ellőtték Elyasnak a FJG-ben, pedig azért a 2 színész eléggé különbözik egymástól hangilag is meg karakterileg is. (de ha csak ennyi gond lenne... ))
És akkor még nem is beszéltünk a rémes, erőltetett tini szlengről, amit helyenként a szereplők szájába adtak.

Florian és Matthias 5 évvel ezelőtt döntötte el, hogy együtt akarnak dolgozni, de mivel közben mindkettőjüknek számos más munkája is volt, ezért tartott ennyi ideig míg tető alá hozták a közös produkciót. A forgatókönyv 1 év alatt született meg 2014-ben (februártól decemberig)
Amúgy a történet alapját egy valós személy ihlette, akit Florian személyesen is ismert.

Nagyon jól működtek együtt. A forgatás alatt számos nehézség adódott, de remekül tudtak együtt dolgozni, olyannyira, hogy haverokból barátok lettek, és jó párszor elmondták már, hogy biztos, hogy fognak még közösen filmet készíteni, amit nem is annyira a távoli jövőben terveznek.