Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ifj. Farkas Gyula

376 bejegyzést írt és 517 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóim! Mivel az egyetemet befejezvén immáron nincs internetelérésem a kollégiumban, viszont Budapesten tartózkodván nem akarom minden pénzem netkávézóra költeni, hogy posztjaim elküldhessem, úgy döntöttem, legjobb lesz, ha veszek magamnak egy hordozható számítógépet.…..
ifj. Farkas Gyula 2013.03.18 16:10:13
Kedves Kommentelő @Trejo:

Annak csak a magasságos kibertér a megmondhatója.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
okleveles mérnök-fizikus (MSc)
Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük, nem mindegy, hogyan érezzük magunkat. Hogyan szerethető meg a munka? Mit tehetünk munkaundor ellen? Régen az emberek nagy része nem másnak dolgozott, hanem saját magának. A munka gyümölcsét sokszor szó szerint ő aratta le, tehát a befektetett energia…..
Örülök, hogy a Köztársasági Elnök posztján marad, és kisdoktori címének visszavonása ellenére sem értek egyet azokkal, akik lemondását követelik jobbról vagy balról. Elsősorban azért, mert egy szisztematikus kilövési kísérletnek voltunk szemtanúi az elmúlt hetekben.…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
ifj. Farkas Gyula 2012.03.31 09:39:46
Tisztelt! @al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp: Emlékeim szerint ő is hordta a kokárdát annak jeleként, hogy még soha, de soha nem hazudott. Elnézést, ha tévedtem.
A hatáskörrel rendelkező egyetemi doktori tanács döntött: 16-2 arányban javasolja a Szenátusnak, hogy  a köztársasági elnök plágiummal szerzett doktori címét vonja vissza. A szenátus délutáni döntése ezután valószínűleg formalitás. Innentől a fő kérdés, hogy meddig…..
Idézetek Magyarország Alaptörvényéből:I. cikk(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.(2) Magyarország elismeri az ember alapvető egyéni és közösségi jogait.VII. cikk(1)…..
A bizottság megtette a jelentését Schmitt Pál plágiumügyében. De kérdem én, minek?? Mi itt a Nívó blogon eleddig nem foglalkoztunk a plágiumüggyel, de most már nem tudom megállni. Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság…..
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
Ezer helyen. Most nem a mindenki által ismert fekete lyukakra gondolok, mint a BKV, a MÁV, a látványsportok, az egészségügy vagy az egyházak. És nem az a legnagyobb baj, hogy az egykulcsos adó onnan vesz el, ahonnan alig van mit – elvégre a társadalmi szolidaritás elve nincs kőbe…..
Egy érdekes álláshirdetésen akadt meg a minap a szemem. A BKV jegy- és bérletpénztárost keres, havi bruttó 110 ezer forintos fizetésért: __________________________ Nem oly régen, a minimálbéres posztsorozatunk kapcsán rengeteg támadás érte blogunkat, mondván, hogy…..
 Van egy fiatalember, akinek az ég világon semmi köze a divathoz, mindössze szeret rajzolni. Véleményem szerint még ő sem gondolta, hogy ekkora népszerűségnek fog örvendeni egyik kósza ötlete, mely eredményeként papírra vetett nyolc Disney hercegnőt, azonban nem a mesékben…..
372. § Otthon saját házadban természetesen mindenkit üdvözölnöd kell.A társadalmi érintkezésben jártas ember mindig meg fogja találni a köszönés megfelelő módját és formáját. Azt a módot, amely aranyközépút a vaskos bizalmaskodás s a hűvös merevség között. A…..
  Míg a tegnapi posztot készítettem, mely a múlt heti ebédről szólt, ahol egy őszibarackleves is terítékre került, megkívántam ezt a fogást. Bár nem én ettem, ránézésre egy nyersen készített ételről volt szó, mely vöröses héjú barackból készült, a teljes gyümölcs felhasználásával – én…..
Kedves Blogolvasók! Egy nagyon érdekes esetet kell hogy megosszak veletek, ami elsőre talán hihetetlennek tűnik. Hihetetlen, de mégis igaz, és igazságtartalmát mindenki ellenőrizheti -- akinek nem elég a szavahihetőségem --, aki látta az augusztus 10-i tévéhíradót a kettes…..
Szervusztok, kedves Blogolvasók! A hétvégét Szederkényben töltöttem kedves családommal. Jó is volt, mert nagyon hiányoztak már otthoni növénykéim. Csodás volt nézni virágzó kosborjaimat s kedvelt fikuszomat. Éppen a párakészüléket állítgattam, amikor csengetést hallottam…..
Drága Publikum! Most, hogy végeztem a nem igazi egyetemen, valamint hónapokig raboskodtam a Hortobágyon, s egyéb megpróbáltatásokon mentem keresztül, úgy döntöttem, kihasználom utolsó szabad nyaramat, és kikapcsolódással töltöm el. Példának okáért gyakran látogatok el az…..
 Kedves Nagyérdemű! Meglehetősen sokat utazgattam az elmúlt időszakban. Ezen utazások egyik állomása volt drága nagyanyám, özvegy Balás Jánosné háza is, akit 81. születésnapja kapcsán üdvözölhettünk. Vittem számos jókívánságot, Ede elszavalt egy verset, Gitti pedig…..
Tisztelt Olvasóközönség!Képzeljétek, minap meglátogattam Gitti nővéremet és két csemetéjét. Nem mentem ám üres kézzel, ajándékot is vittem a kis Edének. Szerencsére nem kellett sokat törnöm a fejem, hogy milyen ajándékkal kedveskedjek a kis fickónak, aki ha Nobel-díjas…..
Kedves Olvasók! Sokszor vádoltak engem azzal a képtelenséggel, hogy kockafejű vagyok. Bizonyítandó ennek az ellenkezőjét számtalanszor felemlegettem már érdeklődésemet a csillagászat, valamint a botanika iránt. Sokaknak azonban ez sem volt elég. Úgy döntöttem, végső csapást…..
 Kedves Olvasóim! Az előző posztom végén váratlan fordulatot prognosztizáltam. Nem véletlenül! Ugyanis történt egy. Igaz, ez magánéleti természetű, de váratlannak váratlan. Mit sem sejtve tartottam hazafelé, utamat csak egyetlen személy hátráltatta: nem más, mint a friss…..
1909 júniusában a székesfőváros elhatározta, hogy az utolsó évtizedben kevésbé népszerű intézmény területén új állatbemutató tereket, épületeket, az akkori elvárásoknak megfelelő, korszerű állatkertet létesít. Azért, hogy a terület nagyobbnak tűnjön, és az állatokat…..
„Egy rongyot sem rázott ki, se egy kávét nem főzött, vízzel sem kínált, kaját nem rendelt, és a nap végére ezek az apró kis figyelmetlenségek összeadódtak” – sose bízz az ex-csajodban, ha felhív a lakására egy kicsit takarítani, mert valószínűleg te jársz…..
 Cyjasztok! ;)*Feltettük a kardinális kérdést pár napja, miszerint egy férfi mit köszönjön egy vele nem "per du"-viszonyban levő nőnek:Jó napot (kívánok) / Visz(ont)lát(ásra)?vagy inkább Kezét csókolom / Kezicsókolom / Kézcsók? Persze tudjuk, a…..
ifj. Farkas Gyula 2009.11.24 22:06:20
@virágelvtárs: Kedves Kommentelő!

Igen hízelgő, amit írtál rólam. Sajnálatos módon lemaradtam a szavazásról, de magam is úgy vélem, hogy a "Kézcsókolom", esetleg -- humorosabb kontextusban -- a "Csókolom a kisztihandját!" c. alakulat is megfelelő lehet (utóbbi per se intelligitur helytelen, de igen mókás és kedélyes). Én például Skolasztikámnak is -- Anno Domini 2005 --, mikor megláttam a BME K épület Aud. Max.-ában, úgy köszöntem, hogy "Kisztihand, kisasszony!". S lám-lám, eljegyzés lett belőle!

Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon
Kedves Olvasók!Tegnap délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren -- idősebbek kedvéért Ferihegy -- várakoztam egy gépmadárra, melynek utasa nem volt más, mint kiváló kémem, az indusi önkénteskedő, B. Róbert. Nagy szükség volt tevékenységére, mivel a kosborcsapat ügyei a…..