Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulysses

103 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt nagyjából másfél hónapban elkészítettem a KDE extragear-base csomagjának honosítását néhány fájl kivételével. Ez a csomag főként a Konqueror bővítményeit tartalmazza, a KDE 4.5 végleges kiadásában már biztosan az én fordításom fog szerepelni. A mai napig a…..
A Kubuntu világa Rekonq 2010.05.25 20:51:00
Sokáig a Konqueror szolgált a KDE fájlkezelőjeként és webböngészőjeként. Habár igen sokoldalú és nagy tudású program, fájlkezelőként átvette a helyét a Dolphin, és böngészőként elfoglalt helyét is fenyegetik. A Konqueror motorja, a KHTML szolgált alapul a WebKit-motor…..
A Kubuntu világa Qt 4.7 Beta 2010.05.23 12:38:00
A Nokia 2010.március 11.-én jelentette be Oslóban a Qt keresztplatformos keretrendszer 4.7-es és a Qt Creator integrált fejlesztői környezet 2.0-s verzióinak bétakiadását. A Qt keretrendszer fejlesztését 1991-ben kezdte meg Haavard Nord és Eirik Chambe-Eng, a Trolltech későbbi…..
2010. április 29. nagy nap volt a Kubuntu történetében: megjelent a Kubuntu 10.04 Lucid Lynx, amely az ötödik születésnapját „ünneplő” Kubuntu tizenegyedik kiadása. A megjelenésről az ubuntu.hu is beszámolt, ezért ez az írás a szerkesztő szempontjából mutatja be a…..
A Kubuntu 9.10 felhasználói előtt bizonyára nem ismeretlen az Ayatana neve: ez egy alternatív értesítési rendszer, szinte minden téren képes átvenni a KDE értesítési rendszerének feladatait. Fontos tulajdonsága még, hogy passzív, azaz nem kattinthatunk rá, ha fölé visszük a…..
Efrain Valles készítette a következő videót: Elmondása szerint a Kubuntu Lucid Lynx 10.04 Beta 2 nagyszerűen sikerült, a tesztelés során néhány hibát ugyan jelentenie kellett, de a tapasztalatai olyan jók voltak, hogy úgy döntött, megosztja másokkal is az élményeit...
A Kubuntu világa Kubuntu hírek 2010.03.19 20:36:00
Habár nem vagyok újságíró, de tudom, hogy a híreknél fontos a gyorsaság és a pontosság. Aki a leggyorsabb, legpontosabb híreket írja, azt olvassák a legtöbben. Az ubuntu.hu szerkesztőjeként több különböző forrást is figyelek, hogy minél hamarabb és minél pontosabban tudjak…..
A Kubuntu világa Hull a hó 2010.03.11 22:24:00
Na jó, igazából már nem esik, de körülbelül tegnap este tíz órától ma délután fél kettőig esett Szegeden a hó. Tegnap voltam az Informatikatörténeti Múzeumban a számítógép hálózatokat tartó tanár meghívásából (igazából minden héten meghív minket előadáson, de…..
Az eddig se túl sűrűn megjelenő írások még jobban megritkulnak, ugyanis a laptopom hétfőn szervízbe megy, miután szerdán meghibásodott. Bekapcsolás után rendben megjelenik a BIOS képernyője, majd egy fekete képernyő jelenik meg, a bal felső sarokban egy villogó fehér prompttal.…..
 Ugyan régen és rövid ideig használtam Arch Linuxot, tegnap mégis telepítettem Virtualboxban, természetesen KDE-vel. Jelenleg KDE SC 4.3.4 a legfrissebb, de valószínűsíthető, hogy csak napok kérdése a KDE SC 4.3.5 megjelenése is. Az ok, amiért szükségem volt Archra, egyszerű:…..
 Az általám eddig készített, és a jövőben készítendő IRC-logok mostantól új helyen találhatók, a régiről a screen+irssi kombinációval együtt elköltöztem. Mint Kubuntu Member (és így közvetve Ubuntu Member) jogosult vagyok 1 GB SFTP-tárhely használatára. Tehát a…..
 Egy, a Kubuntut nemrég telepített felhasználó kérdezte tőlem, hogyan lehet felvenni Dolphinba a Dropboxot úgy, akár a saját könyvtárat a Helyek közé. Ennek jártam utána, és mint lentebb olvasható, sikeresen. A tesztkörnyezet egy Kubuntu 9.10 x86_64-en futó Virtualboxban van,…..
Apoth kérésére kezdtem el csinálni a Cairo-Dock honosítását még tavaly, de a saját lustaságom miatt túl lassan haladtam vele, sokszor újrakezdtem, és máig sincs kész. A Cairo-Dock jelenleg két részből áll: Core és Plug-Ins. Összesen több mint 2000 sztring, melynek körülbelül…..
Gondoltam ha már Sunsetjoy kirakta az asztalát én se maradok le a sorban. Magán az asztalon az utolsó postom óta szerintem csak a háttérkép változott, viszont a másik képen most megnézhetitek a böngészőmet és a zenelejátszómat is. Nem akartam túlértékelni magamat úgyhogy egy…..
comment:com Újra vagy, Doki? 2010.01.11 14:34:00
Az előző részben megismerhettük a sorozat keletkezésének történetét, a főszereplőt és az alapvető kiegészítőket, úgysmint jármű, útitársak, főbb ellenségek. A kulturális hatást méltató rész alapján szinte érthetetlen, hogyan tűnhetett el a képernyőkről ez a kultikus…..
A Kubuntu világa Hová tűnt... 2009.11.29 00:09:59
Nem, nem Daemon Hill. Lassan egy hónapos lesz a legutolsó bejegyzés, ennek ellenére a statisztika szerint töretlen a blog népszerűsége, a feedek száma beállt stabilan 120 környékére. Hogy megtörjem a csendet, gondoltam összeszedem már, mikkel foglalkoztam a hónap során, és mik a…..
Harmadik napja van Karmic Koala a laptopomon, ezalatt történt már vele elég dolog, hogy érdemes legyen leírni.Megérkeztek az első frissítések. A Firefoxban felfedezett hibákat javító 3.5.4-es kiadás és néhány hozzá kapcsolódó csomag érkezett, 10,3 MB méretben.A Koala…..
A HUP adminjának, treynek mintájára megírom én is annak történetét, hogyan frissítettem a Kubuntumat. Mint a címből is kiderül, Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope-ot használtam eddig, melyet most Kubuntu 9.10 Karmic Koalára frissítettem. Miután hivatalosan is bejelentették a kiadást,…..
Ez a nap is eljött hát, megjelent a várva-várt Koala. Újdonság ennél a kiadásnál, hogy az ubuntu.hu-n mindhárom változatról (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu) jelent meg hír. Mivel a Kubunturól szóló hírt én írtam, nincs értelme itt is leírni ugyanazt, ide kattintva elolvasható és…..
Megjelent a Kubuntu 9.10-es kiadásának, kódnevén Karmic Koalának a kiadásra jelölt verziója. A Karmic Koalára közvetlenül lehet frissíteni a 8.04-es (Hardy Heron) és a 9.04-es (Jaunty Jackalope) kiadásról. Lássuk, mik az érdekességei a kiadásnak:KDE 4.3.2 - a szokásos szöveg,…..
A Kubuntu világa Ubuntu Spektrum 2009.10.10 12:33:30
Lassan közeledik az Ubuntu ötödik születésnapja: 2004. októberében jelent meg az első, Warty Warthog nevű kiadása. Az azóta eltelt időben rengeteg disztribúció alapja lett amellett, hogy önmagában is nagyon elterjedtnek számít (ide számítva többek között a Kubuntut, Xubuntut,…..
Mint már az előző bejegyzésben említettem, a hétvégén volt az Ubuntu GlobalJam (tegnapig egy kép is látható volt a jobb oldali sávban). Íme egy rövid statisztika Kubuntus szemszögből:Átnézésre került a Kubuntu dokumentáció honosított része, és elkezdtem fordítani az utolsó…..
A magyar Ubuntu közösség is részt vesz a globállekváron, honosítással és doksiírással. Véget ért az első nap, a Kubuntu dokumentációkat sikerült teljesen átnézni, kivéve a hálózatokról szólót, ami sajnos még nincs meg magyarul, de a holnapi napra az van beütemezve. Sajnos…..
A Kubuntu világa Launchpad 3.0 2009.09.22 13:12:00
Az Ubuntu Weekly Newsletterben és az Ubuntu-news-team levelezőlistán is megígérték ([1], [2]), és most már véglegessé vált a Launchpad 3.0 dátuma: 2009. szeptember 23. 23:00 UTC szerint. A Launchpad Blogban olvasható bejegyzés szerint az oldal UTC 22:00-től csak olvasható lesz, ez…..
A Kubuntu világa Hírmorzsák 2009.09.22 08:00:00
Ismét jelentkezem egy válogatással az általam érdekesnek tartott hírekből. Következzék hát a lista:Frissült a Smooth STasks plasmoid, ami egy Windows 7-hez hasonló feladatkezelő KDE-re. Igen hasznos és tetszetős plasmoid, KDE 4.3 kell hozzá, és persze számos dev csomag.Apró…..