Regisztráció Blogot indítok
Adatok
c.s.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
c.s. 2010.11.25 13:58:43
Egyezzünk meg!
Elfogadom, a magánnyugdíj pénztár rendszere úgy rossz, ahogy van. De az igazság az, hogy az egész nyugdíjrendszerünk felépítése nem megfelelő. Nem érzem biztosítottnak a saját nyugdíjamat. A jelenleg tervezett szabályozás még inkább megerősítette ezt az érzést.
A kormány által elfogadott javaslat a végletekig felháborít. Milyen módszer az, amikor zsarolással kényszerítik át a munkavállalókat az állami nyugdíjrendszerbe? Hogyan bízzak meg bennük, ha most azzal fenyegetnek, hogy a több mint húszéves munkaviszonyom után elveszíthetem a nyugdíjamat, ha nem azt csinálom, amit utasításba adnak? Miért fizessek a jövőben akár egy fillért is az államkasszába, ha úgy sem kapok semmit? Azonkívül még 6 alkalommal lesz választás, amire én nyugdíjba mehetek (ha egyáltalán élek addig), ki garantálja, hogy az új kormányok egy tollvonással nem húzzák át és írják felül a most ígérteket.
Ha tényleg életbe lép a kormány által már elfogadott törvény, akkor kössünk egy egyezséget. Én lemondok a nyugdíjamról, de az állami nyugdíjpénztár számoljon el velem. Az elmúlt 22 évben általam és a mindenkori foglalkoztatom által befizetett járulékot utalják ki nekem reálértéken. Így ezen felül nekem nem lesz követelésem az állam felé, de neki se legyen felém. Tehát sem én, sem a munkáltatóm nem fizeti utánam a nyugdíjjárulékot, én pedig önállóan gondoskodom a nyugdíjas éveimről.
c.s. 2010.11.25 14:57:30
@Blogger Géza: a munkáltató minden év végén köteles beadni az úgynevezett NYENYI adatszolgáltatást. Ez minden dolgozónak egy névre szóló nyilvántartó lapja. Ezen a dolgozó nevéhez TAJ számához és adóazonosító jeléhez van rendelve az általa nyugdíjjárulékként befizetett összeg, és a munkáltató által ugyanezen dolgozó után fizetett, jelenleg 24%, összeg. Tehát a 24%-ot pontosan hozzá rendelik egy bizonyos dolgozóhoz, tehát az ő nyugdíját kéne hogy növelje.