Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fernengel

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lejárt 4 éves mandátumom és nem indultam a választáson. Ezzel az írással köszönök el minden, törökbálinti közügyekben tájékozódni szándékozó olvasómtól. 2010-ben az LMP támogatásával kerültem be listáról a testületbe. Akkor az LMP a szavazatok több mint 11%-át kapta…..
 Augusztus, pihenés, mérleg.Mintegy 10 hónapos képviselői szolgálat után kezd egyre élesebben foglalkoztatni az a kérdés, hogy ezt a feladatot hogy lehet a legjobb színvonalon ellátni? Engem folyamatosan frusztrál, hogy nincs elegendő időm, energiám. A középiskolai tanítás…..
 Az új jegyző Horti István a XI. kerület jegyzője lett. A 19 pályázó közül a testület 3-at hallgatott meg, és egyértelműen az első önkormányzati ciklus aljegyzőjét választotta. Kailinger Ildikót ismerik a közügyekkel régóta foglalkozó törökbálintiak. Elek…..
 Áprilisban az értékelő szakértő szerint egy érvényes pályázat volt Takácsné Papp Edité, a Tükörhegyen lakó, közkedvelt táncoktatóé. Akkor a tágabb indulási lehetőségért és a közkedvelt jelenlegi igazgató, Szabó Éva versenyben tartásáért újra kiírták a…..
 A Szabadházi hegy és a három millió Nem tudom megszokni, pedig sajnos rendszeres, hogy egészen hihetetlen dolgokra derül fény az önkormányzat berkeiből. Egy ilyen példa a Szabadházi-hegy szabályozási tervének esete. Az ehhez szükséges vázrajzok elkészültek, 2006-ban…..
 A patak védetté nyilvánítása A Hosszúréti patak Cora mögötti szakaszát helyi védelemre javasolja a Kerekdomb Egyesület. Gyönyörű öreg fűzfákkal szegélyezett patakszakasz húzódik ott. Mivel horgásztavat terveznek az M0 autópálya völgyhídjától az említett…..
  HATÉKONYSÁG VAGY MÉGSEM? A közterületfelügyelet munkájának javítását célzó előterjesztést sem a VFKB, sem a testület nem fogadta el. A testület több tagja intenzívebb területi jelenlétet, területbejárási tervet, problématérképet, panaszbejelentési…..
 A bizottsági munkáról  Sok esetben úgy tűnik, a testületi üléseken érdektelenség vagy felkészületlenség miatt nincsenek hozzászólások, viták, ötletek egy-egy napirendi pont tárgyalásakor. E mögött a látszólagos csend mögött a bizottsági ülések vitái…..
 Az SzMSz másodszor  A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (VFKB) elfogadta (6 igen és 2 tartózkodás) azt a javaslatomat, miszerint: „Ha egy bizottság tagja a bizottsági ülésen nagy nyilvánosságra számot tartó ügynek javasol minősíteni egy napirendi…..
 I. fejezet Interpelláció a Kerthelység c. újságról és a törökbálinti lakosság kiegyensúlyozott tájékoztatásának esélyeiről  Tisztelt Polgármester Úr! Az alábbi interpellációs kérdésekre szeretném válaszát kérni: 1. Miért kampányol Törökbálint…..
 Költségvetés A település jelenlegi helyzetében minden forintot meg kellene nézni, hogy hova teszünk. Ahogy Gáldi Gyuri mondta: le kell hajolni minden tízezer forintért.  Teljesen lehetetlen helyzet, hogy egy ekkora költségvetésű településen ne lehessen beruházásra…..
 Bizottsági ülések Bár magam javasoltam a zöldhulladék elszállításának megőrzését, nélkülem áll fel a lehetőségeket áttekintő bizottság, mivel nem értem oda munkahelyi elfoglaltság miatt a bizottsági ülés elejére. Azért a végén Hajós Béla, külsős…..
 Második válasz a petícióra   Tételes válaszok születtek, de csak a felvetések második részéről. Az "Elfogadhatatlannak tartjuk" kezdetű bekezdésekre nincs reakció. Pedig súlyos gondolatok vannak megfogalmazva, amelyekre kértem és vártam volna választ. 5…..
A petícióra kurta választ akar adni a polgármester. Szóban felsorolja, hogy tkp. szinte mindennel egyetért. Olyan sok dologban egyetértünk, hogy nem is értem miért nem válaszol részletesebben. Szerencsére felvetésemmel egyidőben már ő is megfogalmazta magának, hogy tételes,…..
Az útburkolati jelek pótlásáról kérdeztem a hozzáértőket, mert Törökbálint több pontján életveszélyes helyzetek alakulnak ki a felfestés lekopott, eltűnt állapota miatt. Azt a választ kaptam, hogy 7 évente kerül sor ezek megújítására. Akkor sem lehet hamarabb festeni, ha…..
A Telenor iparűzési adóját az előfizetők címe szerinti önkormányzatok fogják megkapni. Ez 2,2 - 2,5 milliárd forint elvonást jelent évente, ami Törökbálint költségvetésének 30-35%-a. (Képzeljük el ezt a helyzetet egy családi költségvetésben!) Törökbálint 7,5 milliárdos…..
Az októberi bizottsági és testületi ülésekrőlA tételek:- A VFKB saját keretéből 312 ezret dobunk ki falitérképek beszerzésére. Minden bizottsági tagnak a kezében lehet az összehajtogathatós térkép fillérekért, mindenkinek a laptopján meg lehet nyitni Törökbálint Digitális…..
Avagy a demokrácia érettségének mértékeHárom állandó bizottság működik: Városfejlesztési és Környezetvédelmi (VFKB) Humánpolitikai (HPB) és Pénzügyi Bizottság (PB). Az ülésezés rendjének meghatározásakor jeleztem, hogy a 17 órai kezdést tartanám szerencsésnek, hogy a…..
Az alakuló ülés A sok mosolygós, nyakkendős-öltönyös ember között kicsit furcsán éreztem magam. Mindenki gratulál, elégedett, kínosan udvarias, előzékeny. Ünnepeljük magunkat ezerrel. Túljátszott szerepek. Közönség. És megy a pénzszórás: bársonyba kötött…..
Bizottságok A bizottságok kialakításával kapcsolatban beszélgettem Turai Istvánnal. Két bizottsági helyet szánt nekem, amelyekkel egyetértettem, hiszen az oktatás és a környezetvédelem az a két terület, amiben igazán otthon vagyok. A bizottságok összeállítását…..
Bejutás 38:25-re maradtam alul a körzetben. Egy kicsit csalódtam, mert azt hittem, meg lehet fogni a körzetben Hámoriné Olár Máriát. Reményt adott ehhez az elmúlt 20 év, amit a településért dolgoztam, a sok biztatás, a sok személyes kapcsolat, ismertség és az is, hogy sokak…..