Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reményi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Reményi 2010.11.25 11:11:18
@KG2000: Nagy felelősség ma jobboldalinak lenni, és főleg hozzájuk szólt ez a 12 pont is. Nagy felelősség, mert olyan kormányunk van, aki ellen lassan már nincsenek ellensúlyok, mert bármit megtehet és láthatóan meg is tesz. Csak gondolj bele, ha olyat tenne ez a kormány ami már téged is sértene, várhatnád valakitől hogy megállíthatja őket? Tényleg gondolj bele. Persze hülye Gyurcsány ellen milyen jó volt az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök nagy tömegeket elérő beszédei, és a népszavazás intézménye... És pár hónap alatt mára oda jutottunk, hogy a Fidesz már csak egyetlen dologtól félhet igazán, a saját szavazóbázisától. És ezért nagy felelősség ma jobboldalinak lenni, mert tudni kell, hol van a határa a feltétlen követésnek. És ne haragudj ha ez bántó.
Reményi 2010.11.25 11:36:19
@Igazi: Az alapfelvetéssel, hogy ez az ország, és gazdasága rettenetes állapotban van, nem értek egyet. Pedig láthatóan neked mint jobboldali embernek ez minden döntést legitimál. Ez a tipikus Szíjjártó kommunikáció, ellenzékből így lehet szavazatot szerezni, minden nap ezt hallottad a tvben éveken át és az agyad már valószinűleg az ellenkezőjét képtelen elhinni, szar országban élsz, igy hiszed. Ellenben szerintem vannak a világon "rosszabb helyek", de nagyon kevés olyan van, ahol pont ezért átírták volna a játékszabályokat és bevett demokratikus normát dobtak volna a kukába. Nem pártok sajtótájékoztatóján kellene nevelkedni, az se nem történelemóra, se nem elemzői szakkör, az egy marketing és jó lenne ha végre már ezt sokan megtanulnák. Rossz gazdaság meg anélkül is rendbe rakható, hogy lesöpörjük a demokráciát és korlátait. A 12 pontot tartom, azon belül magam is szurkolnék a kormánynak.
RÖVIDHÍR Hihetetlen hekkertámadás érte az ötven éve tartó Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom jubileuma alkalmából a Simicska Lajos Közpénztisztasági Emlékalapítvány és a Matolcsy György Csodacsináló Intézet által szervezett történelmi emlék-rendezvénysorozat…..
Reményi 2010.11.24 22:53:36
@brokesz: Látom már elhelyeztél baloldalra. Áh, ez tévedés. Egyszerűen van ez a játék, amit demokratikus politikának hivnak, és megvannak a játékszabályai. A 20 év Neked is, nekem is bizonyította hogy mindenki csal benne. Dehát ilyen az ember, érdekei vezérlik. Az más kérdés hogy jobb helyeken ezt szégyelleni illik és bűnhődni érte ha kiderül hogy trükközünk az asztal alatt. De ettől függetlenül a játékszabályokat nem szokás átirni. Főleg nem így. Most gondolj bele barátom, van még ebben az országban mód, hogy bárki is nemet mondjon a kormánynak? Újra megkérdezem, ha van időd gondolkozz ezen. Van még mód megállitani a kormányt bármiben ha esetleg úgy találnád hülyeséget csinál? Anno hülye Gyurcsány ellen volt alkotmánybiróság, volt köztársasági elnök (mégha jelképes is, de véleménye sokakhoz eljutott), népszavazást is lehetett tartani, és nem kellettek volna trükkök százai sem, ha mindent így át lehet nyomni a közakarat torkán. És anno némelyik korlátnak minden értelmes ember őszintén örült. Ne most verd a melled és örvendj, hanem majd akkor ha a lapokat egyszer úgy érzed ellened fogják kijátszani. Nagyon nagy felelősség ma jobboldalinak lenni, pont azért mert tudni kell hol a határ a feltétlen követésben... És ne haragudj ha ez bántó.
Reményi 2010.11.24 23:16:17
@Assreaper: Látni kell, hogy jobboldaliként iszonyúan szembe vagy helyezkedve a másik oldallal, Assreaper. Ahogy ők is veled. Ne akard tudni, hogy milyen baloldalinak lenni és meghallani Orbán nevét :) De aki ezen túl tud lépni, és kicsit is érdekli az hazájának a sorsa, az talán most jön és farkast kiált, mert ez mostmár valóban sok. Valóban Sok. Én pl sose hittem volna, hogy tud annyira érdekelni a politika, hogy ilyen fórumokba írjak (talán nevetségességet is vállalva). Mert még sose álltunk olyan közel hozzá, hogy a kormányunk azt higgye, bármit szabad. És tudod, egyetlen fegyver maradt ellene ha esetleg megbolondulna, a saját szavazóbázisa. Ez a magánnyugdijpénztár dolog határozottan mutatja hogy kezd megbolondulni. Őszintén ki hiszi el, hogy biztosabb helyen lesz az állam kezében a pénz, amikor azonnal el is költi egy részét. Vagy ha esetleg ujrázik az MSZP, ki hiszi el hogy nem fog ebből osztogatni. Ugyan. Ez a kormány már bátran hozzányúl mindenhez, és ökörségeket is fog csinálni csak azért hogy megtartsa a szavazóbázist. Mert tőlük, tőlünk félhet, láthatóan tőlünk fél egyedül. "Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz mint nem félni" Bibó. És tudta.
Hogy is fogalmazott anno Lázár János? A Fidesz a magánnyugdíj-pénztári szabályok változtatásával, az állami nyugdíjpénztárba való belépés lehetőségével megteremti az önrendelkezést a nyugdíjpénztári rendszerben.  A Hírszerző és az Index információi szerint: A…..
Reményi 2010.11.24 21:15:16
@webuda: Oh csak bátran :) Ilyen időkben jól jön az egyetértés közös ügyeinkben. Egyébként is azért készült, hogy picit rávilágitsak mennyire útkereső és nehéz korszak ez is. Ennél bátrabban nem szeretnék fogalmazni. Egyébként is a jobboldal tele van szlogenekkel, könnyen értelmezhető mondatokkal és látszatmegoldással mindenre. És van 2 olyan 3ad, akik ezeket tudják csak befogadni. Közben meg a háttérben félresiklik egy demokrácia... Ezzel szemben ezt a 12 pontot egy fricskának szántam.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Reményi 2010.11.24 20:23:20
@Cold: Az legalább egy (még ha bizonyos szinten láthatatlan is), de létező norma. Nem úgy mint a mi demokráciánké, ami annyira nem létezik, hogy mindenki másképp értelmezi. Tudom, hogy szeretünk különcködni, szép is az, de attól még furcsáska az a világkép miszerint nekünk kell példát mutatni a világnak. Főleg demokrácia-építésben. Vagy te mit javasolnál, merre kacsintgassunk? :)
Reményi 2010.11.24 20:53:21
@Cold: Egyetértek. Ha másért nem, hát ezért lehet ezt a kort szeretni: mert tele van útkereséssel, kérdéssel, megoldatlan problémával, emberi sérelmekkel, társadalmi feszültségekkel, talán hazugságokkal, de ugyanezért termékeny és szárnyaló gondolatokban, akár szélsőségesekben is. Filmeket, naplókat róla ezret. Ugyvan. Másrészt meg mégis a politikától várjuk, hogy mindent megoldjon, miközben legtöbbször csak újabb problémákat termelt ki a saját önös érdekei, ütközetei miatt. Mint a gyerekek a játszótéren. Jön a banda, aki irigyli mások homokvárát, leoszt 2 pofont, a várat szétrugja igényessen, oszt épit magának egyet. Már eztis meguntuk az utóbbi 20 évben. De azt, hogy valaki jön, és szétveri a játszóteret ennyire konokul és ilyen büszkén, azt én magam már nem tudom tolerálni. Mindenesetre ez is szép filmbeillő társadalmi kisérlet lesz, mennyire szeretjük ha pórázon vezeti a népet a kormány. Sokan aztmondják ez a nekünk való... Én egyelőre nem érzem a Fénykor-szagot a levegőbe.