Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közbiztonság Szilárd?

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szervezetünk kiváló helyes-írással, széleskörű olvasotsággal bíró munkatársat keres, aki napi szinten képes különféle szövegek helyes-írásának megfelelő szin-vonalú elenőrzésére és javítására. A javítandó szövegek között beszédek, beszéd-leiratok,…..
   A Totalcar tíz év működés után jutott el oda, hogy népi kezdeményezést indítson. A népi kezdeményezés annyiban más, mint a népszavazás, hogy kevesebb aláírás kell hozzá (ötvenezer), és semmire sem kötelezi a Parlamentet, csak mintegy jelzi a nép igényét…..
Ugyan rossz nyelvek szerint Schmitt Pál csupán versenyezni akar Szalai Annamáriával, hogy kinek a nevére ad ki több találatot a Google a ciklusuk befejeztével, valódi gondolkodó ember számára már első ránézésre is világos, hogy nem erről van szó, Schmitt Pálnak már megint igaza…..
Közbiztonság Szilárd? 2011.01.04 05:05:47
@Hefe:
Na igen: Így írtok ti - így irtunk mi - hogy a klasszikust idézzem (Karinthy - a Frici, a csalában az ész & mérvadó - is vetemedett reklámszövegekre olykor a mocskor anyagiakért, bár szerintem közel sem volt olyan zseniális a csávó, mint amilyennek mostanában gondolni illik).

@LEG X:
Hát nekünk, akik tudunk olvasni, egész más a véleményünk a tisztességes szó jelentéséről.
Csak ennyi lehet a véleménykülönbség oka.

@P.mester:
Hát öcsém, ha ez vicc, akkor az évtized (aminek még csak a 4. napja kezdődött az imént) legjobbja, bárki követte is el. :-)

Ha komoly, akkor nagy a baj, de nagyon.

Van olyan program, ami hagyományos korrektúrajeleket használ? El vagyok ájulva (még ha nem minden javítás jogos is). Boldogult ifjúkorom, amikor ezeket kézzel firkáltuk a margóra....

@nemstatikus:
Lehetek én is állat, ha már magyarról van szó?
Space magyar neve (itt) szóköz (máshol tér, térköz, (világ)űr stb.).

@Andrejko:
Gondolod, hogy ő a kis Klausz Vencel a hétkerbű?

@OrangeOrder:
Hú, de szar dolog lehet, ha az ember pupillájába beleég a narancsszínű kontaktlencse a közepén a Nagy-Magyarország-térképbe gravírozott Orbán Viktor-arcképpel....
Sajnállak, szerencsétlen honfitársam.
Azért külön, hogy mérhetetlenül hülye is vagy.

Több nyelven beszél? Te milyen nyelven hallottad? Én angolul meg spanyolul igen, hát azt nem mondanám, hogy beszél. Gagyog. Jóindulattal.
Olimpiai bajnok meg úgy lett, hogy egyszer sem lépett pástra (tartalék volt), magyarul bármelyik nagyanyád is ugyanúgy olimpiai bajnok lehetett volna a helyében. Az is, akik a tolószéket is csak segítséggel bírja mozgatni.

RDiplomataként? Mire gondolsz, amit a komcsik alatt ért el?
(Merthogy a komcsik (Kádár apánk - hú, de sokan fogják szeretni 2014-re, ha Viktor és rablóbandája így megy tovább...) alatt volt államtitkár, meg Horn Gyulák (tudod, a fogkirúgós pufajkás) alatt spanyol nagykövet.)
Sportdiplomataként meg akkorát égett Athénban, hogy a helyiek azt hitték, bekapcsolták a görögtüzet.
Ahelyett, hogy kiállt volna a magyarok mellett (ahogy minden nemzet sportdiplomatája tette), ő támadta leginkább Annusékat. Magyarul olyan paraszt volt, amilyennek azóta is látszik.
Ja, és azt mondta, hogy ha valakit doppinghasználaton kapnak, akkor lemond a MOB/NOB tisztségeiről. Hát valahogy nem tette, mindkettő túl jól fizet.
Ugye, ha a kurva anyját emlegetem ezek után, akkor még nem sértem az új sajtótörvényt?

@Kiszámoló:
Telepítéskor be van kapcsolva. :-)

@fingerbangs:
Olyanokkal, mint Orbán Viktor?
Szerinted?

@Kata78:
A másik oldal sosem viselkedett így. Sosem zsarolta meg pl. az ország 1/3-át (mnyp). Stb. Őket sem szerettük, de azért elég rémálom volt elképzelni, hogy jöhet még rosszab is. És ezekenek sikerült bebizonyítani fél év (bocs, 2 hét) alatt, hogy de, jöhet.

@Táskás Tóni:
Én már nyilatkoztam, kb. 4000 társammal együtt.
Ha elvesztem, elvesztem, de hogy ez a szar alak (Orbán Viktor) tegye rá a mocskos mancsát, azt már nem.
(A 65-70 évet - addigra biztos lesz annyi a korhatár - meg úgysem érem meg, szóval tök mindegy. De EZEKNEK NEM!!! A cigány (elnézést a cigányoktól, csak általános szitokszóként van) kurva anyjukat zsarolják, Orbán is meg Lázár is (mindkettő cigány egyébként)!)
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
Közbiztonság Szilárd? 2011.01.03 17:57:07
@futyulos barack:
Jaja, kivéve, ha a Fidesz csinálja, mert akkor csak a valóság igazságos feltárása.

@Neo07:
Sajnos, az a baj, hogy amit a levelében leírt, az szóról szóra igaz, sőt, még csak a valóság enyhébb verziója.
Közbiztonság Szilárd? 2011.01.03 18:00:38
@József István:
Szerintem csak a fideszesek küldték el a levél szerzőjét, azok közül is csak az idiótább réteg (ami sajnos, elég vastag).

A többiek inkább Orbán Viktort küldték el a cigány kurva anyukájába.
A taxisoktól egyre többet hallom a panaszt, mondom nekik, hogy megállni tilosos utcákban még az utast sem rakhatják ki büntetlenül, mert a bekamerázott utcákban automatikusan verik rájuk a harmincezer forintot. Vélemények az azonos című írásunkról...
Közbiztonság Szilárd? 2011.01.03 01:52:51
Közbiztonság Szilárd? 2011.01.03 01:57:04
@streetsta:
A prostitúció Magyarországon nincs tiltva, szóval a Váciban a kurva nénik minden gond nélkül cirkálhatnak.
Meglehetősen aktuális éppen az inkriminált Ice-T nóta médiahatóság általi fordítása, tehát cseppet sem meglepő, hogy beküldés is született belőle.Az első tettes Karcsi.Az Ice-T-gate kapcsán az NHMH lefordította az implikált számszövegét. Nem nyálaztam végig, de úgy…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.31 22:06:46
@SumQuiSum:
Nem igazán.
Azt jelenti, hogy nem hígítom a drogot (hígítás = összekeverik a heroint más anyaggal).
De ettől még lehet rajta haszna. :-)

(Magyarul felütninek mondják.)

Mellesleg szerintem ez a szöveg nem szleng, ahogy az összes média hangoztatja, pláne nem néger szleng (ami nincs is, ahány város, annyiféle néger szleng van, illetve csak New Yorkban legalább 3 egymástól eltérő), nagyjából így beszél (mármint ezeket a szavakat használja és ismeri) az USA-ban egy átlagos középiksolás.
Ami nem véletlen, mivel nekik készítik a számokat, ők a vevőközönség, meg ők járnak a koncertekre, ciki lenne olyan szlenget nyomatni nekik, amit nem értenek. Márpedig a rendes néger szlenget egy átlag fehér amerikai nem nagyon érti.

A NMHH fordítása tényleg nagyon szar, de nem a szleng nem értése miatt, olyan hibák vannak benne, ami miatt tisztességes helyen alapfokról kivágnák az embert (nem elemezte a fordító a szöveget, hogy melyik az alany, melyik az állítmány, melyik szó melyikhez kapcsolódik stb.).
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.31 22:16:34
@armitage:
Nem igazán. Inkább mégis az ismét divatba jött a jó. :-)

@Mária:
Kár pedig röhögni rajta, nyugaton is így csinálják. Vagy némítják.
Vagy ír a szerző egy rádióbarát verziót, amiben nincsenek ANNYIRA csúnya szavak (és a rádióbarát verzió nincs rajta általában a lemezen, viszont a kiadó azt küldi meg a rádióknak. Egy időben nálunk is volt ilyesmi, hogy a szám 3 perces változatát tartalmazó lemezt kaptak a rádiók, a rendes CD-n meg ott volt az esetenként 7-8 perces teljes dal, amatőr rádiós barátaimtól nekem is van pár ilyen CD-m, ami nekik nem fért bele az arculatba - azaz hiába adta nakik a kiadó, úgysem játsották volna -, ezért nekem adták.)

A rádió ott sem adhat le mindent.

(És ezzel nem az NMHH-t vagy a médiatörvényt akarom védeni, mert mindkettő botrányos.)
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.31 22:22:28
@Asszem:
Normál fordítói díjjal és szószámmal kb. 2500 Ft lehet. Vagy kevesebb.
Szóval nem ettől megy csődbe a népgazdaság. :-)
„Szép szöveget, erkölcsi témát! Ezeréves múlthoz hű magatartást! Mert pornós, kábítós hip-hop nekünk nem kell, neveljünk etikus, hazafias rappel!” Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy Belgáék talán egyik legnagyobb sikert aratott POLGÁRpukkasztó rap…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.30 20:14:08
@Közbiztonság Szilárd?:
Mondjuk aki a ma este az RTL-en menő Az Igazság mecénása cím fordítójábnak biztos volt nyelvvizsgája, ehhez képest nagyon elbaszta (Mercenary for Justice - Az igazság zsoldosa), még a magyar helyesírással is vannak problémái.

Meg ismerek egy csomó olyat, aki remekül beszél angolul, de nem megy el nyelvvizsgázni, mert minek, nyelvpótlékot már nem fizetnek érte, amúgy meg drága, ha meg kell az angoltudás egy álláshoz, úgysem a papírt nézik, hanem a felvételi interjún angolul kezdenek el vele beszélni, és abból kiderül.

(Én sem beszéltem rosszabbul angolul a nyelvvizsgám előtt 1-2 évvel, mint utána ugyanennyivel. Legalábbis nem hiszem, hogy az ember az alatt a 2 hét alatt tanul meg, ami a felsőfok írásbelije meg szóbelije közt eltelik.)
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.28 15:07:11
@WinG:
Aztán miért is kéne várni 1-2 évet?

Vagy te annyira hülye vagy, hogy nem látod, mi folyik most?
Tájékoztatlak: a többség nem annyira hülye. Legalábbis tud olvasni.
Mondjuk a törvénynek azt a ontját, hogy a magánnyugdíj-pénztári pénz magántulajdon, meg azt is észleli, hogy ezt most ellopják.
Ja, és azt is tudja, hogy aki nem ezt mondja, az hazudik. Lásd: a cigány Szaddam, Szíjjágázt Péter, a debreceni maffiafőnök, az V. kerületi zsidókatolikus és társaik.
Orbán Viktor alacsony, aminek Magyarország hasznát vehetné: ha valaki, hát ő megtanulhatta volna áltsuliban, hogy nagyobba belekötni más támogatása nélkül öngyilkos hülyeség. Mégis úgy tűnik, nem maradtak emlékei gyerekkorából.Európa hülyegyereke lettünk. A…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.27 19:10:26
@ben2:
Na ja, és mikor volt a legalacsonyabb a forint-euró árfolyam (225 Ft = 1 euró)?

Kapaszkodj meg, az is Gyurcsány Ferenc idejében.
Csak pár hónappal később jött egy gazdasági VILÁGválság, ami az országot tényleg elég szar helyzetben érte, mert a reformok még épp csak elindultak. Ha 2 évvel később történik a válság, akkor nem így történt volna.

Demagóg hülye vagy, csak az a baj, hogy túl buta ahhoz, hogy felfogd, amiről beszélsz.
Újra színpadra lép a 28 éve feloszlott legendás Dinamit együttes: a december 29-én a Diesel Clubban tartandó koncerten a régi slágerek mellett új albumuk dalai hallhatók élőben. Egykori megalakulásuk után negyedévszázaddal kezdték a koncert szervezését, de Vikidál Gyula nem…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.27 14:09:32
@SolidSnake:
Na igen, Lojzi helyett az (akkoriban) eddás Zselenc Laci (Zsöci) basszusozik. A képen a jobb szélen.

(Lojzinak lehet, hogy ciki, bár a jelenlegi, D. Nagy Lajos-os Bikini után aligha lehet ciki bármi is.)
A BKV körüli korrupciós botrányok sem tudják elterelni a figyelmet arról, hogy a vállalat, amelyik mozgásba hozza a várost, szolgáltatásainak minőségét tekintve sem áll éppen rózsásan. Az EuroTest 23 európai városéval vetette össze Budapest tömegközlekedésének minőségét.…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.26 22:05:55
Ennyire felkészületlen fasz miért ír cikket?

@srácz:
Szép, de sajnos, nem igaz.
Bécsben a jegy 1 irányba korlátlabn átszállásra érvényes.
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.26 23:09:27
@kalapocska:
Te vagy hazudsz, vagy hülye vagy.
Majd kicsit gondolkozz el a béreken is.
Meg az európai árakon is.
Csak súgok: a gyűjtőjegy darabja a legtöbb helyen 1 euró alatt van (Portugáliában és Spanyolországban 70 cent alatt), és azért 1-1,5 órát utazhatsz.
Olyan első szerelmes kötődésem van, az a kicsit rózsaszín ködös, kicsit agyatlanul rajongós, lesajnálható rácsodálkozás. Ezért most is addig kavartam, amíg az lett a vége, hogy a karácsonyos témát a Pastramiban teszteltem: halászlé, töltött kápi, miegymás. Ehhez magammal…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.24 05:06:01
 Avagy még néhány gondolat Szalai Annusról, és az ő tejhatalmú szargyáráról.  Nem mennék bele az új médiatörvény részletes kivesézésbe, - megtették ezt már sokan - pusztán arra szeretnék rávilágítani, hogy a szabályozás jelenlegi formájában nem mutat…..
Szkinhed a szociális bizottság élén, egy kommunista számol le a kommunista alkotmánnyal, egy pártkatona ellenőrzi a kormány költekezését – 2010 egy kifejezetten abszurd év lett. Folytatjuk 2010 "legjeit" összegyűjtő listáinkat: mostani cikkünkben 2010…..
Hát megtörténik ez is. Hogy egy százhetven-egynéhány oldalas tervezet és a megfelelő helyeken ülő nem megfelelő emberek "munkája" végre elérte azt az ingerküszöböt, amin túl a fiatalok, az egyetemi polgárok, a demokráciát gyakorolva tanulók is kiállnak a jövőjük…..
Quimby - Kicsi ország (Tom-Tom Records) Öt év után december 16-án, tehát holnap jelenik meg hivatalosan a Quimby legújabb stúdióalbuma Kicsi ország címmel. A lemezt legkorábban Budapesten, az Almássy téren található Musicland lemezboltban lehet majd megvásárolni a holnap este 18…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.15 13:52:48
Felhívnám a T. szerző figyelmét, hogy:
1. létezik az "amely" vonatkozó névmás
2. az ugyan az igaz nem ugyanazt jelenti, mint az ugyanaz igaz

@Trotter:
Oszt má mé ne ismernék nevezett előadókat? Most, amikor már minden sufniban van szélessáv meg torrent?

@Gyurma Pappa:
1. Kowalsky (kiszállása előtt) már a Black-Out utolsó 7-8 évében nem használt drogokat (talán a füvet kivéve), és készítettek így lemezt (Radioaktív), ami nem lett rossz; nem mellesleg a zenékhez Kowának semmi köze egyik zenekarában sem, ő a szövegeket írta-írja
2. A K. +a Vega kb. 5 éven át működött ebből az utolsó 7-8-ból a BO-tal párhuzamosan
3. Kowalsky megint a BO énekese (is)

@Zabalint:
Lehet, hogy neked kéne abbahagyni a zenehallgatást, mert láthatóan botfüled van. Mind a Quimbyben, mind a Kispálban kiváló tudású zenészek zenéltek/zenélnek.
(Kivétel mindkettőben az énekes, mivel egyiküknek sincs igazán jó hangja (kis hangterjedelem stb.). De hangszeres zenészként ők sem rosszak, erős középkategória.)
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.15 11:55:50
@haggyadmá:
Igen, az az igen szűk réteg fog kevesebbet kapni, amelyiknek a fizetése kevesebb 293 000 forintnál.

Ez kb. a dolgozók 90-92%-a.
Tényleg elég szűk réteg.
Az agyad, öcsike. Az szűk. De az nagyon.

@Fedor:
És gondolom, együtt is buliztál az adott millimossal egész éjszaka az általad adott állami pénzből milliomossá tett haverod éttermében, nem?
Mert ha nem, akkor mégsem ugyanaz egészen.
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.15 11:58:23
@Mikrobi:
Na ja, és Pintér Sándor sem az egyik legmagasabb rangú magyar maffiafőnök...

Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy a hozzád hasonló agyatlan barmoknak kinyíljon a szemük.
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.15 13:19:00
@bass.gitár:
Sajnos, nem montázs képek (szerintem a montász szó jelentését sem ismered, de mindegy).

És még csak nem is módosítottak (tudod, Photoshop meg ilyenek).
A P. család járműparkjának bővülését egy apró malőrnek köszönhetjük. Feleségem (továbbiakban: Hajni) egyre többet gyakorolja a vezetést, sőt, még felfrissítő órákat is vesz egy oktatótól. Örülök neki, mert az én vezetési tanácsaimat valamiért nem hajlandó megfogadni.…..
Az Aviva-díj kiállítása láttán lehangoltan állapítottam meg, hogy a magyar és nemzetközi kurátorokra olyan hatással van a grafikonművészet, mint a milliárdosfeleségre a Louis Vuitton. Ennek a korszaknak persze vége lesz, amit az is jelez, hogy a világ kiállítótermeiben azért…..
Szombaton világszerte lecsapnak majd a mérges madarak a gonosz tojástolvaj disznókra, mert a Rovio és az Angry Birds rajongói nemzetközi flashmobsorozatot szerveznek. Az esemény platformfüggetlen és lesznek magyar helyszínei is, Budapesten pld a Nyugatinál. Találkozzatok ti is más…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.10 12:12:46
@Void Bunkoid:
Az ilyenekre úgyis általában az unatkozó diákok járnak el, nem a dolgozó emberek.

(Ami arra is rámutat, hogy gyenge az egyetemek színvonala, ráérnek a diákok, ahelyett, hogy tanulniuk kellene.)
Miért? 1./ Mert választott hazája Magyarország. 2./ Mert megtanult magyarul és úgy is ünnepli a sikereit.* 3./ Mert keményen megdolgozott azért, hogy mi magyarok büszkék legyünk rá. 4./ Mert az anyja szerb, az apja meg horvát, ennyi erővel simán aradi vértanú is lehetne, de ő…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.10 00:25:57
@FIGO:
Sportoltál te a lófaszt, kisöreg.

Az meg látszik rajtad, hogy nagyon ostoba vagy, mikor a gesztusokból, illetve az elszántságból következtetsz valakinek az értelmi képességeire.

Amúgy meg hallgasd meg egyszer Janicsot nyilatkozni. Elég jól hallható, hogy nem buta csaj.

@matkó:
Ja, szó sincs arról, hogy Fábiánné egy ruppótlan ostoba tufa tapló, á, dehogy...
Biztos véletlenül hagyja ott mindenki. Persze biztos a kurvaanyázás a legjobb edzői módszer, amit ő alkalmaz.
Mellesleg a férjét (aki nem volt túl jó választás, egy helyi maffiózó) ő hagyta ott, nem fordítva.
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.10 01:46:34
@zum trucc:
Vagy akkor, ha az adott sportágat a másik országban jóval magasabb szinten űzik, és ő ott akar edződni.
Márpedig kajakban és kenuban az 1950-es évek óta a magyarok a világ legjobbjai.
(De lehetne említeni azt is, hogy amikor átjött ide, akkoriban Jugoszlávia épp nem a kajak-kenu vagy bármely egyéb sporttal (kivéve a focit) volt elfoglalva, hanem háborúskodott hol ezzel, hol azzal - sikeresen le is züllött az addig a világ élvonalába tartozó kézi- és kosárlabdájuk is, nem véletlenül lett magyar épp akkoriban Radulovics Bojana sem).

Tudom, magas ez neked ahhoz, hogy felfogd, nem is várom el.

(Egyébként simán megtehette volna, hogy itt edz, de jugoszláv, majd szerb színekben versenyez - nem példa nélküli ez sem -, ő döntött úgy, hogy magyar színekben szeretne, mert úgy érezte, hálás ennek az országnak, hogy ennyit tett érte. Mondjuk a hozzád és társaidhoz hasonló hülye seggfejeket valószínűleg nem értette bele a "magyarok" halmazba.)

Ha nagy pénzt akart volna keresni, mehetett volna Németországba. Legalább egy nagyságrenddel (majd nézd meg ezt a szót a szótárban) többet kapna.
És hidd el, nagyon örültek volna neki a Birgit Fischer-korszak folytatásaként.

"Ráadásul az élsportra kiadott minden fillér, ha belegondolunk nettó kidobott pénz"

Oké, beköszöntött a teljes szellemi sötétség. Bár korábban sem voltál éppen világos.
Azt hiszem, a jelen esetben nevetséges lenne ragaszkodni a blog hagyományaihoz, és kitörölni a beküldésből a fordító nevét - úgyis mindenki tudja, ki fordította a Gyűrűk Urát. Ha valaki esetleg még nem olvasta volna, annak ez spoiler (ráadásul a cím még jó félrevezető is),…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.09 18:17:09
@Sil:
Ez a kb. egy hónap max. legenda.

Tekintve a könyv méretét, legalább fél év.
(Belevéve, hogy néha azért tutira kellett szótáraznia meg esetenként akár könyvtáraznia is, és akkoriban még nem volt se internet, se szoftveres szótár... Valamint azt is, hogy a kézírás jóval lassabb, mint a gépelés, ha valaki egy kicsit is belejön.)

Egyébként meg az ember a magyarban is férfit jelent alapvetően (mint az összes nyelvben, legalábbis az európaiakban, finntől a németen át a spanyolig, az angolt is beleértve persze), ahogy a gyerek is fiút.
Falun még ma is ez van, ha ülnek egy társaságban, és megszólal valaki, hogy "az emberek jöjjenek ide", akkor CSAK a férfiak mennek oda. Ahogy a hány gyereked van kérdésre is a fiúgyerekek számát adják meg, és hozzáteszik, hogy meg hány lány (ha van). Vagy azt, hogy "nincs gyerëki, csak lyánya".
(Persze ezt az utolsó 80, de abból is főleg az utolsó 40 év emancipációs törekvéseinek fényében nem egyszerű megmagyarázni, főleg nőknek.)

Ráadásul most ha észreveszel ilyen bakit a fordításban, és netán még emlékszel is rá, hogy volt, kb. 3 másodperc alatt keresed vissza számítógépen. Akkoriban visszalapozgatni nem lehetett kis idő. Pláne egy ilyen, összesen kb. 1500 oldalas műben.
(Nekem nincs meg, és valószínűleg nem is lesz, nem szeretem, hótt unalmasnak találtam, amikor olvastam (lehet, hogy nincs ennyi, csak emiatt tűnt annyira hosszúnak? - de hát ugye el kell, a műveltség része stb.), bár filmen tetszett.)
A Művelt Alkoholista MAszavazás 2010.12.09 06:00:00
Hűséges Olvasóinkat arra kérjük, hogy segítsenek nekünk megválasztani az év borászát és az év legjobb borait. Sokféle módszerrel próbálkoztunk az évek során, a könnyen hekkelhetőtől a meghívásos rendszerig, de az igazi nyilván a sok szavazaton alapuló csalásmentes volna.…..
Közbiztonság Szilárd? 2010.12.09 13:44:26
@Fan....:
Nem tudom, hallottad-e már a tokaji aszú/szamorodni nevet valahol.

Bár az év borát decemberben megszavaztatni elég nagy butaság, ilyenkor az azévi borok többsége még javában érik, nem a boltok polcain van (ami ugye feltétel).