Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feca

0 bejegyzést írt és 301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
Az audiokazetta felvirágzása jóval a kilencvenes évek előtt kezdődött. Valójában a Philips által kifejlesztett "Compact Casette", amit mi itthon kazettának ismerünk, 1963 óta létezik, de mivel a hatvanas évek a kilencvenes években érkezett el Magyarországra*(lásd lent), úgy gondolom, hogy erről a…..
Feca 2021.02.04 00:15:39
Tévedni fontos. Tévedés nélkül nincs emberi lét. Legapróbb döntésünk is magában hordozza a tévedés kockázatát. Aki nem tanul meg, és nem mer hibázni, az nem mer dönteni sem. Aki a "hibázni tilos" légkörében nő fel, a döntéseket másokra hagyja, jobbágylélekké satnyul...
Az első mikrohullámú sütőt, Percy Spencer, amerikai fizikusnak köszönhetjük. Spencer a második világháború alatt radarkészülékek fejlesztésén dolgozott, amikor észrevette, hogy a nála lévő csokoládé hirtelen olvadásnak indult. Több kollégája is tapasztalt hasonlót, ezért vizsgálódni kezdett és…..
Még a kitalálói sem gondolták, hogy háborút robbantanak ki, ráadásul a kotyogós kávéfőző is csak rontott a helyzeten...
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
Feca 2020.04.06 13:02:11
@3uy: Az a helyzet, hogy sok helyen 6 karakteren tárolták a rendszámadatokat.
Egyszerűbb volt a 3 betű- 3 szám megoldás
Ez az év is jól kezdődött. Januárban Izlandon csodáltuk a természet szépségeit, majd február elején a Magas-Tátrában túráztunk hóviharban. Milyen szerencsések vagyunk, hogy nyugdíjasként 66 évesen ilyen csodákat élhetünk meg! Teljesen el is felejtettem, hogy mielőtt a Tátrába elindultunk kaptam egy…..
Nőnek születtél, és ha szerencséd van, még szerettek is. Ha még nagyobb, akkor elfogadtad magadat, sőt te is szeretted. Aztán mégiscsak utolér a fogyasztói társadalom, mégiscsak kikerülsz a védelmező burkodból, és ha akarod, ha nem, meg kell alkotnod saját magadat. Ez a mai totális torzulásban…..
Bár eleinte az ideológia, majd a kártyanaptárak nehezítették a sorsukat, a magyar filmgyártás mégis ontotta a csodás színésznőket az előző rendszerben is.  ..
A menedzsment, a szoftveresek, az aerodinamikáért felelős tervezők, a berepülő pilóták, a főmérnök, az szövetségi légügyi hatóság különböző részlegei és a repülőgépet vezető pilóták a maguk részfeladatait az elvárható gondossággal teljesítették.  A főpilóta, aki a szoftver utólagos módosítását…..
Takács János rablógyilkost ma már nehéz lenne a világ legszerencsésebb emberének nevezni, bár volt az életében 22 óra, amikor ezt túlzás nélkül állíthattuk volna. Takács ugyanis azon kevesek közé tartozott, akik túlélték a saját kivégzésüket. Az 1880-ban megesett csodaszámba menő feltámadásról szóló…..
Feca 2019.06.02 22:13:44
@Paeonia:
Egy ítélet-végrehajtás akkor "sikeres", ha szenvedést nem okozva veszik el az elítélt életét.
A házilagos önakasztás altalában fulladást okozva, hosszú haláltusát eredményez.
Ahogy előbb írták, a long drop hatásos - eltöri az elítált nyakát, a gerincvelőt megszakítja. Ha jól csinlják.
Ha túl nagyot esik az elítélt, leszakadhat a feje, ami nemkívánatos.
A vasárnap esti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött az immáron 64. alkalommal megrendezésre kerülő  Eurovíziós Dalfesztivál, mely már jó néhány éve csaknem egy teljes héten át tart. A házigazda ezúttal - a tavalyi győztes, Netta lévén - Izrael lesz. A rendezők ezúttal is bevetnek egy pár…..
Barna hajú lányok Melissa 2019.02.24 11:18:44
Feca 2019.03.27 23:27:28
Néhány napos késéssel tudtuk meg, hogy 2018. december 26-án meghalt Larry Roberts, az internet atyja. Az atyákból több is van, a Magyar Távirati Iroda fel is sorolta Bob Kahnt, Vint Cerffet és Len Kleinrockot. John Kemeny neve nem azért ugrott be, mert hiányolom a listáról. Őszintén szólva nem…..
Az esztendő végére futott be az év egyik leglátványosabb csillagászati jelensége. A 46P/Wirtanen üstökös olyan fényes, hogy tiszta égbolton az élesebb szeműek távcső nélkül is kiszúrhatják. Az igazi élményt azonban teleszkópon keresztül vizsgálva nyújtja, ahogy láthatóvá válik az üstökösmagot körül…..
Különös halálesetek, folyamatos rajongás és szocialista sztárkultusz jellemezte az egykori tv-bemondók világát. Emlékezzünk Takács Marikára, Tamási Eszterre, Kudlik Júliára vagy Endrei Juditra, akiket először a balatoni SZOT üdülők aulájában elhelyezett, hiánycikknek számító tv-készülékeken…..
Szülőként ki nem álmodozott már arról, hogy pár év múlva az ő fia/lánya olimpiai úszó/vízilabda bajnok lesz, válogatott futballista, körülrajongott sportsztár, akinek nincs egzisztenciális problémája és az egészséges életmód nagykövete lesz élete végéig. E mögött a fent vázolt teljesítmények mögött…..
"A kontinens futballsportja az MTK- ból külföldre szakadt híres játékosok példamutatása nyomán fejlődött. Konrád Kálmán, Konrád Jenő és Schaffer Alfréd alapította az úgynevezett bécsi iskolát. Ennek a játékrendszernek alapja a tökéletes labdakezelés, a gyors passzjáték,…..
A keményen számoló kisember is könnyedén ki tudja mutatni a vasárnapi boltbezárásként elhíresült őrület politikai mérlegét. A mérhető támogatottsággal nem rendelkező kereszténydemokraták minden kétséget kizáróan vézna kis Dugovics Tituszként rántották magukkal a mélybe…..
Észrevették már, milyen jó nőkkel van tele Budapest? Mennyi szépségbe botlanak, például a főváros köztéri szobrai között? Nyolc hölgyet mutatok be Önöknek. Most szavazhatnak, melyiküket tartják a legcsinosabbnak! A tavasz közeledtével én is többször fordulok meg a nők után. (Igazság szerint…..
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
Feca 2015.02.09 10:22:39
@Simlicske: ;-)

Lajos lebukott. Öööö, lassabban, hogy értsem: miben is áll a lebukása?
Feca 2015.02.09 11:47:47
@sapkasnyuszi:
Ez az eladás-konteo nem logikus.
Ha egy magas árat árat mond Soros, akkor azon az áron adná el Simicska.
Ha meg leesett a piaci értéke, akkor miért adná el? Pont a sajtót, amivel most üthet.
Tegnap este elkezdődött az a műsor, amit nem lehet nem szeretni, mert azokat az embereket szopatják benne halálra, akiket mi is ütnénk, mármint virtuálisan. És ütünk is, 34 napon át, öten, felváltva, hogyvoltonként max. 3000 karakterben, de sok képpel és animdzsiffel, hallgatva a…..
Miután a zsűri kiválasztotta azokat a jelentkezőket, akiket egy percnél tovább is lehet hallgatni anélkül, hogy az ember szája széle rángani kezdene, elviszik őket táborozni. De itt ne gondoljatok esti danolgatásokra, romantikus tábortűzre, vagy az otthonról hozott pálinka…..