Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maradok

19 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki egyetért az alábbi nyilatkozattal, töltse ki a csatolt beadványt és küldjön el belőle egy példányt az Alkotmánybíróságnak. A Stabilitás Pénztárszövetség ma már postára adott egy ilyet. Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esély, hogy az AB mielőbb napirendre tűzi…..
A magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos hivatalos álláspontok olyan előnyöket sorolnak a felosztó kirovó rendszer mellett, amelyek nem valóságosak. Erősen kétséges a nyugdíjak előre kalkulálhatósága, mint ahogy az "olcsóság" is vitatható. Az állami rendszerben egy…..
Csepegtetve jönnek a részletek a kormány nyugdíjdöntésével kapcsolatban. Így például tegnap este fű alatt hozta nyilvánosságra a kormányzati kommunikáció, hogy a "pénztárak az eszközök átadásával és az átutalásokkal kapcsolatos költségeket érvényesítik a…..
Az addig rendben van, hogy nyugdíjügyben tenni kell valamit. Na de így, ilyen szervezetlenül, ilyen kapkodva és elhamarkodva, ahogyan Orbán Viktor és kormánya hirtelen meghozta azt a döntést, hogy a magánnyugdíjpénztárakból szabad lesz az átlépés az állami nyugdíjrendszerbe,…..
Maradok 2010.12.16 10:33:48
Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi. Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre.   Lengyelország elérte, hogy egyes tételeket…..
Maradok 2010.12.15 23:11:50
@hErpEsz: A kormány döntése egy újabb adminisztratív nehezítés, mivel most már két nyilatkozatot is kell tennie annak, aki maradni akar.

1. Személyesen nyilatkozni kell a Nyugdíjfolyósítónál a maradásról

2. A nyugdíjpénztárnál pedig írásban nyilatkozni kell arról, hogy mi legyen a reálhozammal (erre nyilván lesz egy formanyomtatvány).

Mindezt 45 nap alatt...
Maradok 2010.12.15 23:31:06
@Morfologista: Ha megnézed ennek a cikknek a forrása ez:

bruxinfo.hu/cikk/20101213-varso-felfujhatta-a-brusszellel-kotott-8222-nyugdijalkut-8221.html

Ez viszont ellentmond annak, ami ebben a hivatalos anyagban van:

www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ecofin/118290.pdf

Ez azt mondja, hogy tekintettel a vitára az ECOFIN nyújtson be egy anyagot az Európa Tanács holnap kezdődő ülésére.

Szóval egy-két nap és kiderül minden.
Maradok 2010.12.16 10:32:00
@Morfologista: Az EU-s beadványok elő vannak készítve, de előbb a hazai jogorvoslati lehetőségeket kell kimeríteni.

Alkotmánybírósági beadványok itt:

stabilitas.hu/?page_id=541

A lengyel sztori csak arra világít rá, hogy mennyire nem az EU-s kényszer miatt került sor a nyugdíjintézkedésre.

Hozamot illető megállapításaid pontosak, várhatóan ez történik.

@hErpEsz: Pont az általad mondottak miatt betettek egy kiskaput a törvénybe, hogy aki igazoltan akadályoztatva van, az február 28-ig nyilatkozhat.

Nyilatkozat: egyelőre nem tudjuk a pontos részleteket, majd lesz egy kormányrendelet, ami ezeket a kérdéseket szabályozza. A pénztárak azon lesznek, hogy minél kevesebb adminisztrációs teher legyen, de kormányzatnak láthatóan más céljai vannak.
Az országgyűlés hétfő este elfogadta a nyugdíjtörvényt. A parlament 250 igen, 58 nem és 43 tartózkodó szavazattal elfogadta a nyugdíjreformalapról és szabad pénztárválasztásról szóló törvénytervezet, melyet még az utolsó pillanatban módosítottak.  Ezzel a képviselők…..
Maradok 2010.12.14 08:48:48
@Kishegyesi: A pénztári intézményrendszer nem szűnik meg, a maradó tagok pénzét a magánnyugdíjpénztárak továbbra is egyéni számlán vezetik. Amire számítani lehet: összeolvadások lesznek, de néhány pénztár talpon maradhat az első becslések szerint. Az önkéntes pénztárba csak az állami rendszerbe visszalépők vihetik a hozam infláció feletti részét.
A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott tegnap ismét bejelentette:  egyre több a hír arról, hogy nincs jó kezekben a magán-nyugdíjpénztári vagyon. Való igaz, a kormányzati propaganda-gépezet egyre több hírt próbál kreálni arról, hogy a magánnyugdíjpénztárak…..
Tegnap döntött az Európai Bizottság (EB) és az Ecofin. Eszerint, nem büntethető egy olyan tagállam, amely visszalép egy olyan nyugdíjrendszerbe, amelyet 18 másik uniós tagállam alkalmaz. Ennek értelmében Magyarország - amely március végére már végrehajtja a nyugdíjreform…..
Aggodalmas és kitartó a harc, amelyet a pénztárakat tömörítő szervezet folytat a magánnyugdíjrendszer szétrobbantása ellen és az emberek megtakaírtásának védelmében.Az érvek is jók, a közvélemény sem nézi észrevétlenül, miként tenné rá a kormány a „kezét”…..
Három szakszervezeti tömörülés tartott demonstrációt szombaton a budapesti Rossevelt téren. Többek között a 98 százalékos különadó és a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer felszámolása ellen tiltakoztak. Ezen kívül jogbiztonságot, igazságosságot és megbecsülést…..
Még az elfogadás előtt, számos ponton módosította a költségvetési bizottság a nyugdíjreformról és a szabad nyugdíjpénztár-választásról szóló törvényjavaslatot. Az egyik legfontosabb kiegészítés, hogy a munkaadó által fizetendő 24 százalékos nyugdíj-biztosítási…..
 Érdekes „tanulmánnyal” lépett be közvetlenül is a nyugdíjvitába a minap a Századvég Gazdaságkutató Zrt.. A cég, amelynek fő feladata állítólag „a magas szakmai színvonalat képviselő, tudományos igényű, gazdasági és társadalmi jellegű kutatások…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Maradok 2010.12.01 14:55:50
Nemcsak itthon, hanem külföldön is kiverte a biztosítékot a hazai nyugdíjrendszer drasztikus átalakítása, a pénztárak villmágyors szétverése. Külföldi szakértők is értetlenül nézik, hová vezethet ez a folyamat. A nyugtalanság nő, ismét negatív színben tüntetnek fel…..
A Matolcsy-féle törvényjavaslatban természetesen szerepel -a hatalmas belföldi és külföldi visszhangot és nemtetszést kiváltott- a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény módosítása is. Milyen változásra számíthatnak az átlépők és azok, akik…..
Péntek este beterjesztette a „Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választásról szóló törvényjavaslatot Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. De miről is szól az a javaslat, amely alajaiban változtatja meg a nyugdíjrendszert,…..
Matolcsy György körülbelül harminc perc alatt „végzett” a magánnyugdíjpénztárak képviselőivel a mai, ám annál egyoldalúbb meghallgatáson, ugyanis a miniszter kész tényeket közölt, a szakmai érveket meg sem hallgatta. A jövőt csupán homályosan vázolta, semmilyen…..
Ma délelőtt a nyugdíjpénztárak képviselőit az NGM-be hívta Matolcsy György. Vajon miről volt szó, mi fog történni? Ott voltunk, összefoglaló:   ..