Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ανδρέας

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvtársak,  úgy látszik lement rendben az amerikai premier, és ismét felkerültünk a civilizáció térképére, a karácsony nagy slágere a Kindle Paperwhite immár a szokásos módon rendelhető Magyarországra. ÁFÁval, de tok nélkül 203 dollárért, tokkal 271 dollárért…..
Intro Volt már nekünk cikkünk az alapokról (amit továbbra is ajánlok, mindenkinek, aki csak most kezd barátkozni az elektronikus olvasással), viszont azóta már sok víz lefolyt a Dunán, ideje hát kicsit frissítenünk, és megosztanunk az okosságot azokkal, akik csak "most…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Ανδρέας 2010.12.02 20:49:00
@mafe:
Köszönöm a biztatást, jó érzés, hogy nem pusztába kiáltottam! Sok minden dettó úgy történt velem is mint veled.
Felhívtam, pasinak e-mail bediktál, vonal megszakad. Vártam, hogy hátha visszahív mint téged, de ez elmaradt.
Újra, egy csajnak sztorit elmesél. Megérti, OK garanciás csere. Rá kell terhelnie a kártyámra a K3G+szállítás(ok) árát. Valami miatt nem sikerült értetlenkedett (vagy én értetlenkedtem? :-). Mondtam írja le, de adjon közvetlen számot, hogy ne keljen elölről kezdenem, mondta OK. Leírta a szitut, de nem lettem okosabb, hogy mi a baj és persze számot sem írt. Attól tartottam, hogy esetleg nem volt elég a pénzem, netalán a törött K3 visszaszállítási díja miatt. Írtam a Customer Service-nek, hogy mennyi az annyi? Megírták hogy $209.98, de hagyjam már őket békén és inkább telefonáljak. Most telefonáltam (most lett csak annyi eszem, hogy +0-val hogy 150 helyett 36 Ft legyen egy perc) mindent elölről kellet végigszenvedni egy sráccal 40 perc volt. Garanciába cserélik, most lekaptak 45 eFt-t ($209.98) a számlámról, de ígérik, hogy visszakapom 2-3 nap múlva. A visszaküldés dettó UPS-hez nyomtatandó papír ... Holnap adják fel az új K3 és lehet, hogy már a Mikulás hozza! Sajna eddig még pénzt nem utaltak, de én egyszeri visszafizetéssel is nagyon elégedett leszek!
@Mafe még egyszer köszönöm és neked is @Polemius hiszen te adtad az első lökést!
András
Ανδρέας 2010.12.04 09:40:35
@mafe:
Sziasztok! Friss helyzetjelentés:
Csütörtök este telefonáltam. Már aznap feladták a Kindle-t és péntek estére Kölnbe is ért, és a pénzt is visszautalták a számlámra. 1 Ft különbség volt az új Kindle ára és a visszatérítés között! Le a kalappal az Amazon előtt! (Na jó az ügyintézők kicsit összekaphatnák magukat, hogy értsék a Hunglish-t!!! Vagy inkább nekem kell még folytatnom az angolozást?!? :-) Az UPS is nagyon korrekt a törött Kindle-t majd simán oda lehet adni az újat hozó futárnak. Az Amazon-os nyomtatandó papírokkal nem kell semmit csinálni, majd ő fogja ráragasztani a dobozra.
@mafe: Ezt a részt nem teljesen értettem:
"Emellé kell a UPS-től kérni egy vámnyilatkozatszerűséget, mert anélkül nem hagyja el a cucc az országot, és ezt a felvevő UPS futár nem fogja neked odaadni, kérni kell, de nála van... Oda elég ha 1 dolláros termékként jelölöd az értéket, minden más evidens."
Izé, erre az Amazon hívta fel a figyelmedet? Amit én kaptam tőlük abból talán ez vonatkozhat erre, bár én nem ezt olvasom ki belőle:
"If there are any additional customs fees when your Kindle is delivered, please fax us the VAT and customs forms indicating the amount you were charged, as well as a copy of the invoice for your order. Please fax these documents to us at 1-304-781-4960. You should receive a response within 3-5 business days."
Mit gondoltok?
E-könyv olvasók Keres-kínál 2010.08.17 08:07:00
Úgy látom, a bel- és külkereskedelmi helyzet már odáig fokozódott, hogy érdemes lett önálló topikot nyitni azoknak az olvtársaknak, akik szeretnének kinőtt, meghaladott vagy más okból eladósorba került olvasóeszközeiknek piacot keresni. Ugyancsak ide várjuk szeretettel azokat,…..
Ανδρέας 2010.11.23 19:12:19
@Dworkyll: www.amazon.com/DURAGADGET-Genuine-Adjustable-Graphite-Generation/dp/B0042SNZNK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1290535314&sr=8-1

Sziasztok! Két hónapja van Kindlem s hosszas keresés után ezt a tokot rendeltem (feketében). 19+5 dodo volt. MPL hozta (gyűrte bele a postaládába:-( kb. 1 hétre a rendelésre.
Állatvédőket megnyugtathatom, hogy egy sejt nem sok annyi állati fehérje sincs benne, de ezért az árért ez nem is igen várható. Mind a 8 sarkán már lepattogzott a felső réteg, de mivel alatta is sötétszürke így nem feltűnő.
Funkcionálisan teljesen jó, rejtett mágnesek rögzítik becsukva a tokot és a lábát is. Ami nehézkes az a 4 irányú gomb jobbra irány, innentől kezdve tényleg csak körömmel működik.
Ανδρέας 2010.11.28 20:51:13
@Ανδρέας:
:-( ráülés esetén nem véd a tok :-(
Lehet, hogy most mindenki rajtam röhög, de sajna így jártam.
Asszonykára rábízva utazás kocsival két kisgyerek, benzinkutas pihenő, figyelmetlen behuppanás...
eltört a kijelző, csak az alsó 2 cm működik, egyharmad képernyőn még foltok. A vas egyébként megy, de hát a látvány lenne a lényeg.
Légyszi kíméljetek meg attól, hogy miért kellett elől lennie...
(3G-n útközben az autópálya/útinform infót akartuk nyomon követni mert több baleset is volt arrafelé amerre tartottunk /Zala/)
Most mit tehetek? Nagyon szívemhez nőtt (ahogy ez a lap is)...
Szerintetek esetleg meg lehetne próbálni olyan garanciális hibának beadni mint amiről @mafe írt (kindle_3: 2010.11.07. 20:18:58)?
Értem, hogy ez az eljárás erkölcsileg vitatható lenne...
Dobjam ki és vegyek újat? (sajnos anyagilag ezt már nem nagyon engedhetem meg magunknak)
Javíttatni lehetne valahol? Lehet ez érdemes?
Segítő tanácsokat köszönettel veszek, de kérlek benneteket, hogy a kárörömtől és a kioktatástól kíméljetek meg!
Köszönettel: András
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
Ανδρέας 2010.11.24 09:02:30
@buvarka07: @Komavary:
Talán ez még így belefér:
A kanadai magyaroknak jó ötleteik vannak arra, hogyan "Tanuljunk együtt szórakozva!!!" (mármint angolt).
Kövesd @Komavary tanácsát!
@buvarka07: Küldtem privit is.