Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ice cube (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két nap alatt ketten is felfedezték Orbán Viktorban a latin szeretőt. Két nap alatt ketten is felfedezték Orbán Viktorban a latin szeretőt.Először Kopits György, az annak idején Fidesz által javasolt Költségvetési Tanács eredetileg Fideszhez közelálló elnöke,…..
ice cube (törölt) 2010.11.23 15:38:18
ha valaki egy kicsit figyeli a nemzetközi kötvénypiacokat, az láthatja, hogy jelenleg a legfejlettebb országok is olyanok, mint az eldőlés előtt álló dominó-sor.

- ha leminősítenek egy országot, az még nem a világ vége, de mivel a kötvénypiacok egymáshoz viszonyítva értékelik az országokat (különbözetekkel, "spread"-ekkel), ha egy "benchmark"-ország (pl. USA) államkötvényei leértékelődnek (azaz a befektetők által elvárt hozam emelkedik), akkor a hozzájuk viszonyított gyengébb országok adóssága is várhatóan ugyanolyan mértékben leértékelődik. a spread, a különbözet nagyjából megmarad, nem történik semmi hirtelen, fundamentális változás, és mégis hirtelen leértékelődünk másokhoz képest - ez már egyszer megtörtént velünk 2008-ban.

- ez még akkor is megtörténhet, ha a kormányunk egyébként mindent jól csinál(na) (ami távolról sem igaz, sőt). a piacokon hirtelen végigsöprő pániknak akkor is áldozatai lehetünk, ha nem csináltunk semmi rosszat.

- bár racionálisan nézve sem állunk jól, a tőkepiacok a legkevésbé sem racionálisak, ezt tudjuk.

- a devizára pedig nagy szüksége van az államnak. én nem azt mondom, hogy ez fog történni, én csak kinézem ebből a kormányból, hogy előbb veszik el ("kölcsön") a számlámról az eurót, minthogy leüljenek az IMF-el.

amúgy sok sikert kívánok a kormánynak, mindenkinek az az érdeke, hogy ők sikerrel végezzék a dolgukat, és jól menedzseljék az ország ügyeit, de az euróm egy osztrák számlán jobb helyen van, és annyira kevés utánajárásba kerül egy számlanyitás, hogy szerintem megéri ezzel lefedezni magamat egy nem túl valószínű, de azért mégiscsak lehetséges kockázattal szemben. (mintha egy nagyon olcsó, és nagyon out-of-the-money opciót vennék.)